Децата в Бургас се наслаждават на новата си площадка (ВИДЕО)

burgas-detsa-2Децата в Бургас се наслаждават на новата си площадка, създадена от „Сдружение Азбукари“, община Бургас и благодетели. Ще бъдем щастливи да ни подкрепите и да споделите емоцията, защото светът на детското щастие вече е по-широк и по-цветен! Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“, подкрепена от дарители и съмишленици, реализира поредния си значим проект в град Бургас.

Всеки ден стотици деца и техните родители прекарват забавни минути на едно от най-привлекателните места в ж.к „Изгрев“ в морския град. Това е един приобщаващ кът на открито, богат на модерни съоръжения за игра, осигуряващ възможност за подобряване на образователната и двигателната активност на децата. Социалната кауза на „Сдружение Азбукари“ този път обедини усилията на съмишлениците и дарителите ни – община Бургас, Лактима Балкан, Табак Маркет, Про Плантс и Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт. Всички заедно развихме образец на успешна социална политика в един от най-динамично обновяващите се градове в България. Детската площадка, адаптирана и за деца с увреждания, добавя още един положителен щрих сред примерите за едно по-добро управление и развитие на градската среда.

 

Целта на проекта на „Сдружение Азбукари“ бе да съедини енергията и мотивацията на общинската администрация в град Бургас, на бизнеса и членовете на гражданската организация, за да може поредният важен за детското физическо и интелектуално развитие проект да се разгърне успешно. Този дълъг път, изминат с подкрепата на възрастните, заради любовта ни към децата, представлява Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ Каузата на Азбукари и дарителите, които ни подкрепяха всеотдайно, е своеобразна социална политика на национално равнище. Последователното разгръщане на кампанията в редица градове на страната цели да подпомогне и усъвършенства процесите на социалната интеграция. Всеки един от успешно развитите й етапи в градовете София, Велико Търново и Бургас съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.

 

И трите детски площадки има своя характерна индивидуалност с послание да социализира, да образова, за забавлява, да ощастливява и да прави живота на децата и родителите им по-цветен и красив. За Азбукарите всеки един благороден жест, направен за конкретен човек или кауза, дарява щастие. Възможностите за благотворителност у нас и по света са различни, важно е човекът, който е готов да стане благодетел, да е воден от вътрешната си чистота и от потребността да помага. Като неправителствена организация, с дейност в обществена полза, „Сдружение Азбукари“ разчита и на гражданската съпричастност, и на социално – отговорния бизнес. Времената на живот са трудни у нас и обществото заделя все по – малко средства , за да насърчава кампании или каузи, но дори минималната подкрепа отново е израз на отговорност и разбиране на идеята да творим благо. Добротата има широта на своето действие, тя е мотивацията на съзидателността. Благотворителността е култура и осмисля живота и съществуването ни. Тя може да бъде различна, явна или скрита, но винаги има адресат.

 

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар