Българска висша мода триумфира из Европа (Галерия, Видео)

През март топ дизайнерката София Борисова изправи на крака парижани, през май – виенчани, а после засне фотосесия в двореца на императрица Сиси.

Боряна Антимова

След като през март изправи на крака парижани и покори Виена с бляскаво ревю, най-известната ни дизайнерка на висша мода София Борисова продължава своето триумфално шествие из Европа. Тя засне фотосесия в уникалния декор на архитектурното бижу Лаксенбург – замъка на императрица Сиси.

Снимки: Ивайло Станев за Модна къща „Романтика Фешън“.

Фантастичните градини и аристократичните сгради си кореспондираха с високия клас на романтичните рокли от последната колекция на София Борисова „Diffusione della Rosa“.

Замъкът Лаксенбург е известен като една от любимите дестинации на австрийските императори и аристокрация. На това емблематично място е прекарала медения си месец самата императрица Елизабет Баварска, която народът с любов нарича Сиси, след разкошната си сватба с император Франц Йосиф.

Пред обектива на фотографа Ивайло Станев, който запечата забележителните кадри, застанаха топ моделите Деница Стоянова, съпруга на футболния национал Михаил Александров и лицето на модна къща „Романтика Фешън“ – топ моделът Диана Иванчева. Двете красавици представиха haute couture тоалетите и булчинските рокли, заобиколени от разкоша на дворцовите градини.

Екипът, заснел фотосесията в Лаксенбург.

За безупречната визия на момичетата се погрижи професионалният екип на София Борисова – коафьорът Борислав Сапунджиев и гримьорът Грета Стефанова. Видеото към фотосесията е дело на оператора Богомил Димитров – Бонго.

 

Трикратната носителка на “Златната игла” и на цяла плеяда награди в областта на модата отбеляза по забележителен начин националния празник 3 март. Тя изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. Хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави, слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето на дизайнерката.

София Борисова представи колекцията си висша мода Fashion Diffusion 2019, създадена специално за 25-ата годишнина на модната й къща “Романтика Фешън”. Изявата на дизайнерката съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция Ангел Чолаков.

Впечатлен  от таланта, постиженията и професионализма на българката, Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чийто позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно София Борисова да представи колекцията си висша мода в Париж на гала -спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС.

София Борисова приема овациите на публиката в Париж.

Посланик Ангел Чолаков с модели, представящи булчински тоалети, на сцената в Париж.

По думите на посланик Ангел Чолаков постиженията на българските творци най-добре представят страната ни. В подкрепа на казаното от него, ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф  на модата и красотата.

Седем от най-добрите български топ-модели:  Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена в цветовете на българския трибагреник сцена,  42 тоалета висша мода. Аплодисментите не стихваха дълго след края на ревюто, а фотографите успяха да уловят сълзи от вълнение в очите на манекенките и дизайнерката.

Представителите на дипломатическия корпус, френските институции, културните и бизнес среди, медии, модни блогъри и други гости бяха впечатлени от майсторството на София Борисова, от качеството на използваните материи и от елегантното и ефектно представяне на колекцията.

Особен интерес предизвика трансформацията на една от официалните рокли, която от къса и кокетна рокля в стил Мерилин Монро, с две движения на манекенката се превърна в пищна, дълга бална рокля. Това бе възможно благодарение на изключителната материя, от която е изработена роклята – уникална като текстура, фина коприна с втъкани златисти нишки.

Модните блогъри на Париж побързаха да определят дизайнерката за сензация, а след края на ревюто гостите се тълпяха около нея, за да изкажат възторга си, за снимки, за размяна на контакти, за интервюта и предложения за нови изяви. Комплименти към работата на София и покани за ревюта в собствените им държави отправиха и много от присъстващите посланици.

Борисова е единственият български дизайнер със самостоятелно ревю в столицата на висшата мода Париж. По този повод развълнуваната дизайнерка сподели след края на дефилето: “Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта! Емоцията от днешния успех е толкова силна, че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!”

На 22 май София Борисова отново обра овациите на международния елит, този път във Виена. Най-голямата зала на забележителната готическа сграда на кметството в австрийската столица се оказа тясна да побере елита на града и международните гости, сред които посланици на над 13 държави, дипломати и представители на бизнеса.

Част от фотосесията в замъка Лаксенбург:

ВИДЕО от фотосесията на София Борисова във Виена:

 

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар