Българска висша мода триумфира из Европа (Галерия, Видео)

През март топ дизайнерката София Борисова изправи на крака парижани, през май – виенчани, а после засне фотосесия в двореца на императрица Сиси.

Боряна Антимова

След като през март изправи на крака парижани и покори Виена с бляскаво ревю, най-известната ни дизайнерка на висша мода София Борисова продължава своето триумфално шествие из Европа. Тя засне фотосесия в уникалния декор на архитектурното бижу Лаксенбург – замъка на императрица Сиси.

Снимки: Ивайло Станев за Модна къща „Романтика Фешън“.

Фантастичните градини и аристократичните сгради си кореспондираха с високия клас на романтичните рокли от последната колекция на София Борисова „Diffusione della Rosa“.

Замъкът Лаксенбург е известен като една от любимите дестинации на австрийските императори и аристокрация. На това емблематично място е прекарала медения си месец самата императрица Елизабет Баварска, която народът с любов нарича Сиси, след разкошната си сватба с император Франц Йосиф.

Пред обектива на фотографа Ивайло Станев, който запечата забележителните кадри, застанаха топ моделите Деница Стоянова, съпруга на футболния национал Михаил Александров и лицето на модна къща „Романтика Фешън“ – топ моделът Диана Иванчева. Двете красавици представиха haute couture тоалетите и булчинските рокли, заобиколени от разкоша на дворцовите градини.

Екипът, заснел фотосесията в Лаксенбург.

За безупречната визия на момичетата се погрижи професионалният екип на София Борисова – коафьорът Борислав Сапунджиев и гримьорът Грета Стефанова. Видеото към фотосесията е дело на оператора Богомил Димитров – Бонго.

 

Трикратната носителка на “Златната игла” и на цяла плеяда награди в областта на модата отбеляза по забележителен начин националния празник 3 март. Тя изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. Хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави, слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето на дизайнерката.

София Борисова представи колекцията си висша мода Fashion Diffusion 2019, създадена специално за 25-ата годишнина на модната й къща “Романтика Фешън”. Изявата на дизайнерката съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция Ангел Чолаков.

Впечатлен  от таланта, постиженията и професионализма на българката, Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чийто позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно София Борисова да представи колекцията си висша мода в Париж на гала -спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС.

София Борисова приема овациите на публиката в Париж.

Посланик Ангел Чолаков с модели, представящи булчински тоалети, на сцената в Париж.

По думите на посланик Ангел Чолаков постиженията на българските творци най-добре представят страната ни. В подкрепа на казаното от него, ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф  на модата и красотата.

Седем от най-добрите български топ-модели:  Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена в цветовете на българския трибагреник сцена,  42 тоалета висша мода. Аплодисментите не стихваха дълго след края на ревюто, а фотографите успяха да уловят сълзи от вълнение в очите на манекенките и дизайнерката.

Представителите на дипломатическия корпус, френските институции, културните и бизнес среди, медии, модни блогъри и други гости бяха впечатлени от майсторството на София Борисова, от качеството на използваните материи и от елегантното и ефектно представяне на колекцията.

Особен интерес предизвика трансформацията на една от официалните рокли, която от къса и кокетна рокля в стил Мерилин Монро, с две движения на манекенката се превърна в пищна, дълга бална рокля. Това бе възможно благодарение на изключителната материя, от която е изработена роклята – уникална като текстура, фина коприна с втъкани златисти нишки.

Модните блогъри на Париж побързаха да определят дизайнерката за сензация, а след края на ревюто гостите се тълпяха около нея, за да изкажат възторга си, за снимки, за размяна на контакти, за интервюта и предложения за нови изяви. Комплименти към работата на София и покани за ревюта в собствените им държави отправиха и много от присъстващите посланици.

Борисова е единственият български дизайнер със самостоятелно ревю в столицата на висшата мода Париж. По този повод развълнуваната дизайнерка сподели след края на дефилето: “Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта! Емоцията от днешния успех е толкова силна, че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!”

На 22 май София Борисова отново обра овациите на международния елит, този път във Виена. Най-голямата зала на забележителната готическа сграда на кметството в австрийската столица се оказа тясна да побере елита на града и международните гости, сред които посланици на над 13 държави, дипломати и представители на бизнеса.

Част от фотосесията в замъка Лаксенбург:

ВИДЕО от фотосесията на София Борисова във Виена:

 

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар