Българско вино е в топ 10 в света

Освен че е във водещата десетка на планетата, Encore Syrah на „Катаржина Естейт“ 2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018.

„Огромна гордост е за нас, че Encore Syrah на „Катаржина Естейт” е сред десетте топ вина сира на света. Още повече, че е признание от най-значимият винен конкурс за сира, а именно Syrah du Monde”. Това съобщи пред „Твоят бизнес“  Цветелина Николова, изпълнителен директор на „Катаржина Естейст“. Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят.

 

Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира.  Тази година участваха 347 вина от сорта сира, от 24 страни. Журито оценява вината по специални международни стандарти и стриктно се спазва процедура за качество (Quality Assurance procedures). Дегустацията и оценката на вината продължава два дни.

„Долината на Рона във Франция се смята за родината на производство на сира и в журито на конкурса има много специалисти от този регион. Затова признанието България да е редом с Италия, Франция, Южна Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция има още по-голяма стойност. Световните тенденции, технологиите усилената работа на целия екип дават своя резултат и тази оценка, която получихме не е само за „Катаржина Естейт“, а за цялото винопроизвоство на България. Така доказваме, че страната ни има място на световната винена сцена, заедно с други световни брандове”, допълни Николова.

Конкурсът Syrah du Monde дава възможност вината от сорта сира да покажат най-добрите си качества във всичките си форми: червено, розе, пенливо, сухо или сладко. Той съществува от 12 години и в неговото провеждане участва екип от топ винени специалисти, които имат повече от 15 годишен опит в организиране на международни винени конкурси. Всяка година надпреварата отличава най-добрите вина от целия свят, като мотото е: „ Разнообразие, качество и високи стандарти“.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah  2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018. Тази година топ 10 се състои от 13 вина поради изключително близките резултати. Освен Encore Syrah 2012, сред най-добрите сири в света се класираха тези от Италия, Испания, Мексико, Австралия, Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция.

Източник: Твоят БИЗНЕС

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате