Българско вино е в топ 10 в света

Освен че е във водещата десетка на планетата, Encore Syrah на „Катаржина Естейт“ 2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018.

„Огромна гордост е за нас, че Encore Syrah на „Катаржина Естейт” е сред десетте топ вина сира на света. Още повече, че е признание от най-значимият винен конкурс за сира, а именно Syrah du Monde”. Това съобщи пред „Твоят бизнес“  Цветелина Николова, изпълнителен директор на „Катаржина Естейст“. Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят.

 

Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира.  Тази година участваха 347 вина от сорта сира, от 24 страни. Журито оценява вината по специални международни стандарти и стриктно се спазва процедура за качество (Quality Assurance procedures). Дегустацията и оценката на вината продължава два дни.

„Долината на Рона във Франция се смята за родината на производство на сира и в журито на конкурса има много специалисти от този регион. Затова признанието България да е редом с Италия, Франция, Южна Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция има още по-голяма стойност. Световните тенденции, технологиите усилената работа на целия екип дават своя резултат и тази оценка, която получихме не е само за „Катаржина Естейт“, а за цялото винопроизвоство на България. Така доказваме, че страната ни има място на световната винена сцена, заедно с други световни брандове”, допълни Николова.

Конкурсът Syrah du Monde дава възможност вината от сорта сира да покажат най-добрите си качества във всичките си форми: червено, розе, пенливо, сухо или сладко. Той съществува от 12 години и в неговото провеждане участва екип от топ винени специалисти, които имат повече от 15 годишен опит в организиране на международни винени конкурси. Всяка година надпреварата отличава най-добрите вина от целия свят, като мотото е: „ Разнообразие, качество и високи стандарти“.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah  2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018. Тази година топ 10 се състои от 13 вина поради изключително близките резултати. Освен Encore Syrah 2012, сред най-добрите сири в света се класираха тези от Италия, Испания, Мексико, Австралия, Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция.

Източник: Твоят БИЗНЕС

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар