„Креативни мислители“ събра в едно модерните технологии и патриотизма

staq-kreativniОбразователна иновация събра в едно модерните технологии и патриотизма. Стартът на проекта „Креативни мислители“ ще бъде даден на 16 ноември от 11 часа в ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново. Това е първата стая от подобен вид в България, в която децата ще се учат на родолюбие. Освен, че разполага с модерно технологично оборудване, стимулира децата да припомнят корените и миналото си.

По време на откриването на обновената стая е предвидена празнична програма, на която ще присъстват над 500 деца, родители, учители, преподаватели и лектори. Краси Тодоров, художник – изследовател на n-мерните пространства ще проведе майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“. Краси Тодоров ще отговори на въпроса – каква трансформация на материално в духовно ще оставим в наследство? Лекция, посветена на творчеството, знанието, иновацията и модерното обучение ще изнесе психолога Дима Желязкова. Специално обръщение ще има от Павел Серафимов, който само преди месец направи сензационно историческо откритие, което е на път да промени коренно представите за българската писменост. По време на събитието ще бъде представен филм за Христо Ботев, ще се проведе историческа викторина и игри „Букварино“. Това са само част от изненадите на предвидения детски празник. Неочакван завършек на тържеството са предвидели организаторите, децата ще се возят на специален Eкоавтобус.

pokana„Сдружение Азбукари“ кани всички, които се чувстват съпричастни с развитието и подобряването на методите в образователната среда да дойдат на празничното откриване на обновената класна стая. Освен внедряването на модерните технологии, то в нея ще бъде силно застъпено и патриотичното мислене на децата. „Креативни мислители“ ще бъде не просто модерна стая, а цялостен образователен център, където ще има представяне на български исторически символи, личности от историята на България и творби на талантливи живописци. „Креативни мислители“ ще подреди и историческа витрина, която ще съдържа интересни визуални решения, керамика и скулптури на творческия екип, сред които популярни имена от изобразителното изкуство.

Щастливи сме, че има хора, които много ни помогнаха и съдействаха за реализирането на образователната стая „Креативни мислители“ в град Велико Търново. На тях бих казала: Вие инвестирахте средствата си в образователните проекти на Азбукари – историческата игра „Букварино“ и детската карта на България – „Обичай Родината“ и с това не приключи всичко. Вие инвестирахте знание в децата, дори в подрастващите и във възрастните, а ние с Вашите дарения създадохме модерната училищна стая „Креативни мислители“, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. Тя допълни, че към иновативния проект вече има проявен интерес от академичните среди и студенти.

Домакините от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново ще имат възможност да канят лектори по най-различни теми, които да се възползват от създадените отлични условия за преподаване. Важно е децата в ранна възраст да придобиват знания от специалисти, които могат да им разкажат много полезни неща от практиката. Така образованието няма да бъде само теоретично, а ще има и силен практически елемент, който ще бъде от голяма полза на учениците, коментира София Йовчева, член на „Сдружение Азбукари“. Тя посочи, че пълната информация за проекта „Креативни мислители“ може да се намери на www.azbukari.org.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart