ЕКИПЪТ НА АЗБУКАРИ

Нашето Сдружение се състои от хора с хуманитарно образование, медийни експерти, юристи, хора на социалните дейности. Изключително важно е да отбележим, че организацията ни е Сдружение с нестопанска цел, с дейност в обществена полза, под името Азбукари.

Tsveta-Kirilova

Цвета Кирилова

Председател

Част от екипа от 2012 г.

"Всяка промяна тръгва от образованието и от децата и младите хора. Затова и създадох „Азбукари“. Искам да покажа, че децата на България са талантливи и могат да покажат най-доброто от себе си, а то е извор на красота и въображение. Стараем се най-вече да помогнем за развитието на едно поколение, което ще бъде ограмотено, образовано и ще учи в среда, която не го потиска."

Qana-Trendafilova

Яна Трендафилова

Заместник-председател

Част от екипа от 2012 г.

"Правим добро и се гордеем с това! Аз съм азбукарка и винаги ще продължа да бъда активна в помощта и подкрепата си към другите хора. Трябва да докажем, че доброто съществува. Това е основната мисия на „Сдружение Азбукари", ако и ти мислиш като мен, то ела при нас! Благодарни сме на всичките, които поддържат огъня на развитието на „Сдружение Азбукари" и се надяваме да имаме все повече съмишленици."

Anton-Kirilov

Антон Кирилов

Социални дейности

Част от екипа от 2012 г.

"Работата трябва да ти носи удоволствие, затова реших да участва там, където мога да бъда полезен не само на себе си, но и на другите. За мен "Сдружение Азбукари" показва иновативните образователни решения. Надявам се повече деца и техните родители да се сдобият с нашите авторски проекти. Продължавам да се трудя за "Азбукари", защото това ми носи щастие. Нашият екип продължава напред, бъди и ти част от тази магия.."

Mariana-Dimitrova

Мариана Димитрова

Връзки с неправителствения сектор

Част от екипа от 2012 г.

"Идейни съмишленици от „Сдружение Азбукари” се обединихме с намерението да фокусираме вниманието си върху социално ангажирани каузи в сферата на образованието, науката, спорта и културата.Целта на нашите  усилия е да постигнем реализация на разнообразни по мащаб хуманни инициативи."

Donka-Zaharieva

Донка Захариева

Корпоративна социална отговорност

Част от екипа от 2012 г.

"Нека с общи усилия да променяме България. Страната ни има голяма необходимост от талантливи и амбициозни хора, които са готови да помагат. Всеки е длъжен да отдели от личното си време и да направи усилия в интерес на обществото. Само така ще извършим промяна към по-добро."

BorianaPredstaviane

Боряна Антимова

Редактор и връзки с българите зад граница

Част от екипа от 2018 г.

"Като журналист наблюдавам от години неправителствените организации и не съм видяла друга с толкова чисти помисли и стойностни инициативи и проекти като „Сдружение Азбукари“. За мен е чест и удоволствие да бъда в такъв сърцат и всеотдаен екип. Включването ми е като завръщане у дома след дълъг път, защото цял живот съм търсила като Диоген с фенера успешните и вдъхновяващи българи, които да представям. Вярвам, че истинските родолюбци, герои, водачи, вдъхновители, будители, иноватори са сред нас и те променят България всеки ден, всеки час със силата на позитивния си пример."

Ioana-Stoeva

Йоана Стоева

Връзки с обществеността

Част от екипа от 2012 г.

"Включих се, защото смятам, че човек трябва да се научи да дава и да помага. След като започнахме да работим над идеите разбрах, че моето място е тук. Искам повече хора да разберат за децата в неравностойно положение, за това от какво те имат нужда, за това работя, за да популяризирам идеите на "Сдружение Азбукари". Понякога  дечицата имат нужда само от едно рамо, на което да се облегнат за секунда...аз давам своето от все сърце."

Georgi-Tutanov1

Георги Тутанов

Връзки за българите в чужбина

Част от екипа от 2016 г.

"След дълги години живот зад граница, реших да се върна в България и да се инвестирам пълноценно в нейното развитие. България има нужда от целия си потенциал, а българската диаспора зад граница може да се определи като много твърди български ядра запазили любовта, българщината и традициите си. Време е Българите зад граница и Българите в България да обединят усилията си за едно по-добро бъдеще за Родината ни."

Nikolai-Kolev

Николай Колев

Връзки за българите в чужбина

Част от екипа от 2017 г.

"Имам уникалната възможност да помагам на прекрасните деца и младежи от Западните покрайнини да са близко до България, да обичат нашата родина и да се гордеят, че са българи. Прекрасните творения  на "Азбукари" , като "Детска карта на България", "Букварино" и "История на славните българи"  радват децата на Босилеград, Цариброд и село Звонци. Заедно можем да направим много за българите зад граница."

Iva-Valentinova

Ива Валентинова

Културни събития

Част от екипа от 2012 г.

"Всеки благороден жест, направен за конкретен човек или кауза, даряват щастие и дават смисъл. Всичко Азбукарско, защото сме заедно, а заедно можем повече!"

Eva-Valentinova

Ева Валентинова

Културни събития

Част от екипа от 2012 г.

"Азбукарите са мисионери, истински и сърцати българи, които работят за възраждане на Родината. Заедно търсим нови хоризонти, подкрепяме смислени инициативи и раздаваме настроение, обич и красива музика."

Velislav-Petrov

Велислав Петров

Координатор

Част от екипа от 2012 г.

"Правим иновативни и полезни проекти, които са в интерес на цялото ни общество. Въпреки трудностите, които срещаме всеки ден, ние, а се надявам и Вие да продължаваме напред. Ние не губим надеждата си, че у нас могат да се случват полезни неща. Нуждаем се от Вашата подкрепа и затова бързо станете част от семейството на "Азбукари". Заедно можем повече!"

Boris Kolev

Проф. д-р Борис Колев

Взаимодействие с Академичната общност

Част от екипа от 2018 г.

Завършва първа специалност „география” и втора „история” в СУ ”Св. Климент Охридски”. Бил е заместник-директор на Географския институт при БАН, член на Общото събрание на БАН и заместник-председател на Комисията по геолого-географски науки към Висшата атестационна комисия при Министерския съвет. Работил е към Министерството на планирането на Република Ангола. Преподавал е в Софийския, Славянския и Шуменският университет. Народен представител във Великото Народно събрание – 1990-1991 г., както и в 37 Народно събрание, в което е бил председател на Комисията по опазване на околната среда и водите. Сега е преподавател в Катедра „Туризъм” в Стопанския факултет на Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград.

BorislavRadoslavov

Борислав Радославов

Патриотични инициативи

Част от екипа от 2018 г.

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и да вървим наедно”. Тези незабравими думи на Апостола кънтят в душата ми във всичките ми действия в личен и професионален план като човек, журналист, общественик, родолюбец. Роден и израснал в живописното врачанско село Зверино и закърмен с пламенните слова на Левски, Ботев и Бенковски, организирам на местно ниво мъжко хоро и хвърляне на Богоявленски кръст на 6 януари, Пробуждане с хоро на 3 март, възстановка на преминаването на Ботевите четници през р.Искър. Книгите „Изповеди от килията. Най-страшните български убийци” и „Дядо Добри - светецът от Байлово” също са резултат от упорит и дългогодишен труд. А за да затворя кръга отново се осланям на Дякона, защото „всичко се състои в нашите задружни усилия”.

Tsvetomir-Nikolov

Цветомир Николов

Връзки с други граждански организации

Част от екипа от 2015 г.

„В развитието на връзките с други граждански организации, аз виждам възможност за надграждане на дейността на "Сдружение Азбукари". Всички ние, хората в активна възраст, сме длъжни да пазим, да възпитаваме и да подкрепяме децата на България. Те са бъдещето на нашата нация. Ние, Азбукарите сме открити за осъществяване на съвместни проекти с организации, изповядващи нашите ценности”.

Ние сме креативни

Ние сме целеустремени

Ние сме решението

ИСКАШ ДА СИ ЧАСТ ОТ ЕКИПА?

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Бъдете в течение със случващото се в „Сдружение Азбукари”!

Моля, въведете валиден имейл адрес.
Something went wrong. Please check your entries and try again.