БДЖ и „Сдружение Азбукари” откриха Спартакиада за служителите на железниците и техните деца

detsa-bdj-5Задружните екипи на „Холдинг БДЖ” ЕАД и “Сдружение Азбукари“ подариха незабравим спортен празник на железничарите и техните деца. На стадион “Локомотив” в София се проведе Спартакиада на работещите в системата на БДЖ, а техните хлапета се включиха в състезания по футбол и бягане. Чрез провеждането на тази регионална Спартакиада, железопътният превозвач възстанови сътрудничеството си с Обединени спортни клубове „Локомотив”.

Красивите момичета на „Букварино“ и на компания „Лактима“ се погрижиха за настроението на публиката. Децата на служителите на БДЖ участваха във викторини, танци и много забавни игри, подтикнати от кондуктор и фея от бъдещето. Те провокираха хлапетата да покажат знанията си в забавни игри с букви. Децата прескачаха въже и отговаряха на въпроси, свързани с българската история. Голям интерес предизвикаха подаръците за всяко дете – играта “Букварино” и детската карта “Обичай Родината”. „Холдинг БДЖ” ЕАД подсигури 80 комплекта от образователното помагало за децата. Така чрез социалната си политика железниците подкрепят създаването на модерна, патриотична класна стая в ОУ “Димитър Благоев” в град Велико Търново. От своя страна “Сдружение Азбукари” подари 80 образователни карти на България.

detsa-bdj-6Приветствие към участниците в Спартакиадата отправи изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров. Той изрази удовлетворение от спортсменския хъс на присъстващите. Владимиров пожела на Азбукари дълголетно партньорство в социалните инициативи с БДЖ. „Нека чрез общи усилия да имаме повече успехи. Това не е първата ни проява, съвместно направихме щастливи много деца по повод 1 юни“, допълни още той.

„Надяваме се и за напред да имаме подобни спортни събития, които да радват децата и техните родители. Наша мечта е да създадем и футболен отбор от деца, който да наречем – Азбукарчета. Дано при следващи инициативи да вземем участие и на футболния терен“, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, която макар и символично даде началния пас в един от мачовете.

Михаела Христова, изпълнителен директор на “Лактима Балкан” заяви: „Днешният ден бе много емоционален, благодарение на общите усилия се стигна до реализирането на този спортен празник. Ние винаги сме отворени към подобни обществено полезни инициативи.“

Най-добре представилите се днес отбори и състезатели в индивидуалните спортове в различните дисциплини ще участват в националната Спартакиада, която ще се проведе на 17-и и 18-и септември в Паничище.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар