БДЖ и „Сдружение Азбукари” откриха Спартакиада за служителите на железниците и техните деца

detsa-bdj-5Задружните екипи на „Холдинг БДЖ” ЕАД и “Сдружение Азбукари“ подариха незабравим спортен празник на железничарите и техните деца. На стадион “Локомотив” в София се проведе Спартакиада на работещите в системата на БДЖ, а техните хлапета се включиха в състезания по футбол и бягане. Чрез провеждането на тази регионална Спартакиада, железопътният превозвач възстанови сътрудничеството си с Обединени спортни клубове „Локомотив”.

Красивите момичета на „Букварино“ и на компания „Лактима“ се погрижиха за настроението на публиката. Децата на служителите на БДЖ участваха във викторини, танци и много забавни игри, подтикнати от кондуктор и фея от бъдещето. Те провокираха хлапетата да покажат знанията си в забавни игри с букви. Децата прескачаха въже и отговаряха на въпроси, свързани с българската история. Голям интерес предизвикаха подаръците за всяко дете – играта “Букварино” и детската карта “Обичай Родината”. „Холдинг БДЖ” ЕАД подсигури 80 комплекта от образователното помагало за децата. Така чрез социалната си политика железниците подкрепят създаването на модерна, патриотична класна стая в ОУ “Димитър Благоев” в град Велико Търново. От своя страна “Сдружение Азбукари” подари 80 образователни карти на България.

detsa-bdj-6Приветствие към участниците в Спартакиадата отправи изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров. Той изрази удовлетворение от спортсменския хъс на присъстващите. Владимиров пожела на Азбукари дълголетно партньорство в социалните инициативи с БДЖ. „Нека чрез общи усилия да имаме повече успехи. Това не е първата ни проява, съвместно направихме щастливи много деца по повод 1 юни“, допълни още той.

„Надяваме се и за напред да имаме подобни спортни събития, които да радват децата и техните родители. Наша мечта е да създадем и футболен отбор от деца, който да наречем – Азбукарчета. Дано при следващи инициативи да вземем участие и на футболния терен“, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, която макар и символично даде началния пас в един от мачовете.

Михаела Христова, изпълнителен директор на “Лактима Балкан” заяви: „Днешният ден бе много емоционален, благодарение на общите усилия се стигна до реализирането на този спортен празник. Ние винаги сме отворени към подобни обществено полезни инициативи.“

Най-добре представилите се днес отбори и състезатели в индивидуалните спортове в различните дисциплини ще участват в националната Спартакиада, която ще се проведе на 17-и и 18-и септември в Паничище.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart