Общинската власт в Сливен се довери на играта „Букварино”

press 1-1Образователното патриотично помагало „Букварино“ ще занимава децата от IV-то основно училище „Димитър Петров” в град Сливен. Инициативата е на общински съветници от града, които мотивираха колегите си от местния парламент да гласуват положително отпускането на финансова помощ от 480 лева на началното училище.

15 броя от игрознанието „Букварино“ ще бъдат използвани за нуждите на образователния процес, потвърди директорът на учебното заведение Силвия Аврамова. „Букварино“ е система от интригуващи образователни игри, които разказват за българските владетели, освободители, революционери и просветители. Чрез иновативната игра децата освен основни познания по български език, ще научават интересни факти от историята на България. „Букварино“ е модерно и интригуващо образователно помагало, което по достъпен и увлекателен начин запознава учениците с любопитна информация за делото на 60 личности в българската история, които присъстват с образите си на 60 броя карти за игра.

 

На тях освен стилизирано изображение на всяка бележита личност е поставена и буква от българската азбука. В комплекта се съдържат и две карти Ключ, които отварят вратите на познанието в хода на играта. „Букварино“ е разделено на три стратегически нива, които карат участниците – децата и възрастните, да се състезават в група от четирима души, за да спечелят максимален брой точки, като показват безупречни знания по правопис, правоговор, история и математика. Бяло, Зелено и Червено „Букварино“ са етапите на играта, през които ще преминат участниците. „Букварино“ предоставя и една уникална възможност на децата и техните учители, директори и родители. Чрез придобитите знания, те могат да се включат в томбола за семейна екскурзия „По стъпките на българската история“, която ще ги разведе из емблематични места и забележителности в Родината ни.

 

tsveta-1В комплекта „Букварино“ се съдържат и две ученически тетрадки с редове и квадратчета, които децата ще ползват по време на заниманията им в училище. Същинското описание на игрите в „Букварино“ е поместено в книгата Исторически лабиринт на познанието, която е неразделна част от комплекта. „Букварино“ разчупва образователните шаблони и това го прави полезно помагало всяка една учебна стая, във всяко едно българско училище, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова.

 

Тя призова децата и възрастните, докато придобиват нови знания със забавната образователна игра, да посетят и сайта www.bukvarino.bg, за да се включат в месечната томбола за семейна историческа обиколка. Събраните средства от игрознанието ще бъдат насочени към създаването на модерна училищна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. „Надяваме се и други общини да последват примера на град Сливен и да се доверят на Букварино. Комплектът гарантира получаването на нови знания по един бърз и приятен начин“, заяви главният координатор на „Сдружение Азбукари“ Яна Трендафилова. Повече информация за патриотичната игра „Букварино“ може да намерите на страниците: www.bukvarino.bg и www.azbukari.bg.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart