„Сдружение Азбукари“ зарадва деца от Враца с празнично хоро и „Букварино“

vratsa-horo„Сдружение Азбукари“ зарадва деца от Враца с празнично хоро и представяне на патриотичното игрознание „Букварино“. По този начин бе показано, че фолклорните традиции, съчетани с новите образователни практики са водещи за сближаване на поколенията и отстояването на родолюбивите каузи. Азбукари посетиха регионалната библиотека „Христо Ботев“, по покана на директора й Силвия Врачовска. Там децата от 3-ти „г“ клас от начално училище „Св. Софроний Врачански“ и класната им ръководителка Лилия Гешева, представиха рецитал по повод настъпващия национален празник 3-ти март и бяха закичени с мартеници.

От своя страна „Сдружение Азбукари“ зарадва малките ученици с образователната игра „Букварино“, която ще им бъде от полза в часовете по български език и история. Децата ще съставят думи благодарение на картите от комплекта. Върху тях освен букви от азбуката са изобразени националните ни герои, а повече за техния живот хлапетата могат да научат от книгата „Исторически лабиринт на познанието“, която е част от помагалото. То вече бе представено в редица градове – София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе, Белоградчик и др.

„Надяваме се да събудим интереса на децата към историята на България. В комплекта „Букварино“ ще открият и неподозираната истина за създаването и разпространението на родната азбука. Игрознанието намира място не само в училищната, детските градини, но и в семейната среда. Ще е от полза за децата и учителите да имаме възможност да го представим и в други региона нa страната, защото „Букварино“ е национална кауза на Азбукари, заяви Цвета Кирилова – председател на „Сдружение Азбукари“.

Членовете и симпатизантите на родолюбивата организация имаха възможност да посетят и НУ „Св. Софроний Врачански“, където директорът Антоанета Сиракова ги разведе и запозна със 108-годишната история на школото, както и с препис на „История славянобългарска“ и „Житие и страдания грешнаго Софрония“, направени от децата в училището.
Децата и служителите на библиотеката „Христо Ботев“ се включиха в инициативата на сдружението, да посрещнем българския празник 3-ти март по традиция с хоро. Всички заедно се хванаха за ръце, за да извият красиво Дунавско хоро.

vratsa-horo-2“Целта на инициативата е да покажем, че фолклорните традиции могат да бъдат водещи за сближаване на поколенията, да са културен мост за предаване на ценен опит, както и да насочат вниманието на обществото за навлизане на народните хора в процеса на обучение в училищата в цялата страна”, коментира Ивана Бочева, управляващ проекти и инициативи с българите в чужбина в „Сдружение Азбукари“.
От организацията напомнят, че националният празник 3-ти март е повод за нова родолюбива инициатива на Азбукари и съмишленици. На тази дата от 11.00 ч. в парк „Заимов“ в столицата ще се извие хоро, което ще покаже, че българският дух е жив. „Сдружение Азбукари“ ще направят това събитие с групата „Тъпани и Гайди“ и с децата от Националното училище по танцови изкуства.

Допълнителна информация за проектите и каузите на Азбукари можете да откриете наwww.azbukari.org.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart