„Сдружение Азбукари” стартира нов благотворителен проект

030113013524DETETO 944„Сдружение Азбукари“ стартира националната кампания за набиране на средства за изграждане на първата в България комбинирана, обществена площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Идеята е, освен своите физически умения, по време на заниманията, децата да развиват и логическото си мислене. Различни изследвания показват, че чрез играта малчуганите по-лесно възприемат основни познания. За целта площадката ще има обособен кът с уреди с образователни игри, които ще стимулират процеса на учене.

Чрез тях малчуганите ще могат да възприемат цветове, форми, да запомнят буквите и цифрите. Всички знаем, че все още в българското общество децата и изобщо хората с увреждания и специални образователни нужди в различна степен са изолирани, а в някои населени места и сегрегирани no расов или етнически признак. В повечето случаи тази ситуация е породена от отсъствието на толерантност или поради незнание и дистанциране от проблемите на хората В неравностойно положение, заради трайно наслоили се обществени предразсъдъци към интегрирането им в социалната среда. От „Сдружение Азбукари“ са убедени, че за да започне промяната на тези вкоренени с десетилетия стереотипи, е важно да се промени начинът на мислене на всеки един от нас, а това се възпитава от най-ранна детска възраст. Най-големи възможности за плавна, елегантна и добронамерена интеграция на хора В деликатно положение осигуряват образователните и практическите занимания с малките деца, чиито светоглед предстои да бъде изграден във времето на израстването им, заяви председателя на сдружението, бившата телевизионна водеща, Цвета Кирилова. Според нея децата са искрени, непринудени и отзивчиви, а приятелски подадена ръка към връстници винаги е зов за съпричастност. Именно затова дейността на „Сдружение Азбукари“ е насочена основно към децата. „Неминуемо, заедно с тях, в практиката ни ще бъдат увлечени и техните родители, близки и приятели, а обединението на едно място на деца с различни емоционални потребности, със специални образователни и игрови нужди, е предизвикателство към всички участници в процеса“ – категорична е Кирилова. Освен с амбициозния проект за строеж на площадка, екипът на „Сдружение Азбукари“ вече подготвя и второто издание на детски фестивал „Вярвам в теб!“. Той ще се проведе на 1 и 2 юни в Южния парк, в София, фестивалът е сцена за изявите и на музиканти, творци, актьори, циркови артисти, аниматори и спортисти. В основата му е заложена и важна социална кауза – деца от всяка възраст да играят на едно място, заедно с деца с увреждания, а те от своя страна да почувстват съпричастност и подкрепа.

 

Всеки, който иска, може да помогне за реализирането на благородната идея, като използва дарителската сметка В Първа Инвестиционна Банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

 

Източник: http://infoguide.deteto.info

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар