„Сдружение Азбукари“ стартира нов благотворителен проект

„Сдружение Азбукари“ стартира националната кампания за набиране на средства за изграждане на първата в България комбинирана, обществена площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Идеята е, освен своите физически умения, по време на заниманията, децата да развиват и логическото си мислене. Различни изследвания показват, че чрез играта малчуганите по-лесно възприемат основни познания. За целта площадката ще има обособен кът с уреди с образователни игри, които ще стимулират процеса на учене.

Чрез тях малчуганите ще могат да възприемат цветове, форми, да запомнят буквите и цифрите. Всички знаем, че все още в българското общество децата и изобщо хората с увреждания и специални образователни нужди в различна степен са изолирани, а в някои населени места и сегрегирани no расов или етнически признак. В повечето случаи тази ситуация е породена от отсъствието на толерантност или поради незнание и дистанциране от проблемите на хората В неравностойно положение, заради трайно наслоили се обществени предразсъдъци към интегрирането им в социалната среда. От „Сдружение Азбукари“ са убедени, че за да започне промяната на тези вкоренени с десетилетия стереотипи, е важно да се промени начинът на мислене на всеки един от нас, а това се възпитава от най-ранна детска възраст. Най-големи възможности за плавна, елегантна и добронамерена интеграция на хора В деликатно положение осигуряват образователните и практическите занимания с малките деца, чиито светоглед предстои да бъде изграден във времето на израстването им, заяви председателя на сдружението, бившата телевизионна водеща, Цвета Кирилова. Според нея децата са искрени, непринудени и отзивчиви, а приятелски подадена ръка към връстници винаги е зов за съпричастност. Именно затова дейността на „Сдружение Азбукари“ е насочена основно към децата. „Неминуемо, заедно с тях, в практиката ни ще бъдат увлечени и техните родители, близки и приятели, а обединението на едно място на деца с различни емоционални потребности, със специални образователни и игрови нужди, е предизвикателство към всички участници в процеса“ – категорична е Кирилова. Освен с амбициозния проект за строеж на площадка, екипът на „Сдружение Азбукари“ вече подготвя и второто издание на детски фестивал „Вярвам в теб!“. Той ще се проведе на 1 и 2 юни в Южния парк, в София, фестивалът е сцена за изявите и на музиканти, творци, актьори, циркови артисти, аниматори и спортисти. В основата му е заложена и важна социална кауза – деца от всяка възраст да играят на едно място, заедно с деца с увреждания, а те от своя страна да почувстват съпричастност и подкрепа.

 

Всеки, който иска, може да помогне за реализирането на благородната идея, като използва дарителската сметка В Първа Инвестиционна Банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

 

Източник: http://infoguide.deteto.info

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар