Съветник дари месечното си възнаграждение за детска площадка „Азбукари“, призова колегите си да го последват

Румен Димитров дарява едномесечното си възнаграждение, което получава като общински съветник, в полза на каузата на „Сдружение Азбукари“ за изграждане на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания във Велико Търново.

Съветникът, който е и зам.-председател на местния парламент в старата столица, подкрепи благотворителната кампания с 369 лв. „Искам да дам личен пример и да провокирам всички публични личности, както и моите колеги в Общинския съвет, и да ме последват“, заяви Румен Димитров.

 

Председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова благодари на общинския съветник за жеста и също призова представители на институции и партийни централи да бъдат активни и да дарят средства за бъдещата детска площадка. Румен Димитров и „Азбукарите“ ще обиколят заедно предизборните щабове и офиси на по-големите партии във В. Търново, които се борят за представителство в Европейския парламент. Надявам се да откликнат на нашата молба и да подкрепят благородната кауза, която е за децата на Велико Търново, каза Димитров.

Националната благотворителна кампания на „Азбукарите“ стартира преди 8 месеца и до момента е набрала 50 000 лв. само от дарения, съобщи председателят на сдружението Цвета Кирилова. Първоначалният проект за изграждане на адаптираната детска площадка във Велико Търново беше на стойност близо 200 000 лв. Събирането на тези средства обаче се оказало непосилна задача и в момента проектът е съкратен на 137 000 лв., но без да се нарушава целостта и качеството на материалите и съоръженията. По думите на Цвета Кирилова по-голяма част от вече събраните средства са дарени от столичани. Над 30 благотворителни изложби, концерти и други инициативи са организирали от сдружението до момента, за да съберат нужните средства. Признават обаче, че каузата удря на камък именно в града, за който е предназначена придобивката.

Цвета Кирилова се обърна с апел и към кмета Даниел Панов и цялото общинско ръководство да помогнат на кампанията. Вече имаме предложения от други градове да преместим при тях проекта за детската площадка, но ние сме поели обещание към великотърновци и родителите на деца с увреждания да осигурим именно тук място за игра на техните деца, коментира Кирилова. По думите й в разгара на предизборната кампания почти няма политическа сила или кандидати, които да имат отношение към такъв тип социални инициативи. Затова с тази обиколка по партийните офиси искаме да ги провокираме и да видим доколко са отговорни пред подобни каузи, заяви Цвета Кирилова.
{mp3}VT_DARIK_DAR{/mp3}

Източник: http://dariknews.bg/

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар