Работилничка за мартенички на Азбукарите

„Сдружение Азбукари“ показа на хора с увреждания как се правят мартенички. По повод предстоящия 1 март „Сдружение Азбукари“ организира работилничка за демонстрация как се правят мартеници на младежите от Дневния център за социална рехабилитация на инвалиди в ж.к. Слатина. Всички присъстващи бяха изключително увлечени от възможността сами да направят мартеници за своите близки и развихриха своето въображение и талант, създавайки истински шедьоври.

Мария от Архитектурна работилница за деца показа как да се направят нестандартни дръвчета – мартенички само от естествени материали. За артистичното вдъхновение пък спомогна и Георги Караджов на 17г. , който посещава центъра едва от няколко месеца, но вече може да се похвали с отлични резултати и много приятели там . Той разказа легендата за това, откъде се е появил този уникален български обичай и изпя няколко възрожденски песни . Вече повече от година „Сдружение Азбукари“ продължава да работи в посока интеграцията на хора с увреждания. В тази връзка Цвета Кирилова заяви , че социалното включване на уязвими групи е един от водещите приоритети в работата на сдружението. Идеята за тази първомартенска инициатива е да покажем , че заедно интеграцията между деца с различни социални поотребности е възможна посредством различни приоми. Идеята ни е да сплотим децата в едно цяло , така както белия и червения конец се оплитат в мартеницата, каза още Кирилова. Заместник председателят на „Сдружение Азбукари“ Боряна Петрова допълни, че приомите, които организацията използва с цел плавна интеграция на деца от различни социални групи , като игра , приложни изкуства и спорт са изключително ефективни за това и направата на мартенички дава възможност за изява на въображението и желанието им да създават приятелства по между им. Събитието бе част от поредицата инициативи , предхождащи второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!“, който тази година ще се проведе на 1 и 2 юни в Южния парк в София. Едновременно с това „Сдружение Азбукари“ си посташч амбициозната задача да изгради и първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Подкрепа може да окажете чрез дарителската сметка Първа Инвестиционна Банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар