Работилничка за мартенички на Азбукарите

„Сдружение Азбукари“ показа на хора с увреждания как се правят мартенички. По повод предстоящия 1 март „Сдружение Азбукари“ организира работилничка за демонстрация как се правят мартеници на младежите от Дневния център за социална рехабилитация на инвалиди в ж.к. Слатина. Всички присъстващи бяха изключително увлечени от възможността сами да направят мартеници за своите близки и развихриха своето въображение и талант, създавайки истински шедьоври.

Мария от Архитектурна работилница за деца показа как да се направят нестандартни дръвчета – мартенички само от естествени материали. За артистичното вдъхновение пък спомогна и Георги Караджов на 17г. , който посещава центъра едва от няколко месеца, но вече може да се похвали с отлични резултати и много приятели там . Той разказа легендата за това, откъде се е появил този уникален български обичай и изпя няколко възрожденски песни . Вече повече от година „Сдружение Азбукари“ продължава да работи в посока интеграцията на хора с увреждания. В тази връзка Цвета Кирилова заяви , че социалното включване на уязвими групи е един от водещите приоритети в работата на сдружението. Идеята за тази първомартенска инициатива е да покажем , че заедно интеграцията между деца с различни социални поотребности е възможна посредством различни приоми. Идеята ни е да сплотим децата в едно цяло , така както белия и червения конец се оплитат в мартеницата, каза още Кирилова. Заместник председателят на „Сдружение Азбукари“ Боряна Петрова допълни, че приомите, които организацията използва с цел плавна интеграция на деца от различни социални групи , като игра , приложни изкуства и спорт са изключително ефективни за това и направата на мартенички дава възможност за изява на въображението и желанието им да създават приятелства по между им. Събитието бе част от поредицата инициативи , предхождащи второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!“, който тази година ще се проведе на 1 и 2 юни в Южния парк в София. Едновременно с това „Сдружение Азбукари“ си посташч амбициозната задача да изгради и първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Подкрепа може да окажете чрез дарителската сметка Първа Инвестиционна Банка – IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart