Предстои откриване на първата по рода си стая за модерно обучение на деца

kreativni-misliteli-2„Креативни мислители“ е първата по рода си класна стая за модерно обучение на деца, където размяната на информация и познание по редица учебни предмети ще бъде двупосочна. Целта на проекта е да се осъзнае ролята за качественото образование и подготовка на всяко дете. Официалното откриване на иновативната класна стая, създадена от „Сдружение Азбукари“ ще бъде на 16-и ноември 2015 г. На празничното събитие в ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново ще присъстват над 500 деца, стотици родители, учители и официални гости.

„Креативни мислители“ ще създаде технологична възможност чрез създадена мрежа за интегриране на система от персонални компютри за всеки ученик да се улесни преподаването и възприемането на нови знания. Чрез тази техническа иновация ще се подобрят значително стандартните методи на обучение и ще се създаде по-добра комуникация между учители и ученици. Освен това „Креативни мислители“ ще събира в интериора си модерно представяне на българските исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на талантливи български живописци.

В проекта на Азбукари са предвидени специализирани места за обучение на деца в неравностойно положение, съобразени с установените по регламент техническите изисквания. В основно училище „Димитър Благоев“ учат 16 деца със специфични потребности, както и деца от малцинствените етнически групи.

kreativni misliteliВ деня на официалното откриване ще се проведе и майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“, на който художникът-изследовател Краси Тодоров ще сподели свои наблюдения и прозрения, синтезирани въз основа на неговото творчество и проучвания на n-мерността в пространственото мислене. На ръководената от автора демонстрация на Ζn Art технология, присъстващите ще могат да участват в създаването на Zn Art портрет на Христо Ботев, детайл от първия скулптурен – архитектурен паметник в България, дело на немския скулптор проф. Густав Еберлайн. Идеята е аудиторията не само да види, но и практически да се докосне до уникален за България и целия свят, процес за обмен на информация и трансформация на познание, да разшири своето разбиране за изкуство, култура и образование.

„Искаме да дадем възможност на всички ученици да бъдат равнопоставени в процеса на обучение и в същото време да развиват своите таланти. Нашите деца заслужават да имат модерни класни стаи, където да придобиват нови знания. „Креативни мислители“ е само началото на промяната на родната училищна система. Нека да образоваме и направим успяващи и щастливи децата на България. Ние от „Сдружение Азбукари“ ще продължим да задаваме тона на реформата в българското образование, заяви Цвета Кирилова, председател на организацията.

 

Тя допълни, че в модерната класна стая ще има възможност да се ползва и „Букварино“. Образователното помагало представлява един алтернативен учител по история, български език, правоговор и правопис и има запазено място във всяко едно училище. По мнението на преподаватели „Букварино“ е алтернативен източник на знания за историята и развитието на българската азбука. Именно събраните средства от него подпомогнаха и реализирането на проекта – „Креативни мислители“. Повече за образователните проекти на „Сдружение азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org. От организацията обещават много приятни изненади и през следващия месец.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар