Предстои откриване на първата по рода си стая за модерно обучение на деца

kreativni-misliteli-2„Креативни мислители“ е първата по рода си класна стая за модерно обучение на деца, където размяната на информация и познание по редица учебни предмети ще бъде двупосочна. Целта на проекта е да се осъзнае ролята за качественото образование и подготовка на всяко дете. Официалното откриване на иновативната класна стая, създадена от „Сдружение Азбукари“ ще бъде на 16-и ноември 2015 г. На празничното събитие в ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново ще присъстват над 500 деца, стотици родители, учители и официални гости.

„Креативни мислители“ ще създаде технологична възможност чрез създадена мрежа за интегриране на система от персонални компютри за всеки ученик да се улесни преподаването и възприемането на нови знания. Чрез тази техническа иновация ще се подобрят значително стандартните методи на обучение и ще се създаде по-добра комуникация между учители и ученици. Освен това „Креативни мислители“ ще събира в интериора си модерно представяне на българските исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на талантливи български живописци.

В проекта на Азбукари са предвидени специализирани места за обучение на деца в неравностойно положение, съобразени с установените по регламент техническите изисквания. В основно училище „Димитър Благоев“ учат 16 деца със специфични потребности, както и деца от малцинствените етнически групи.

kreativni misliteliВ деня на официалното откриване ще се проведе и майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“, на който художникът-изследовател Краси Тодоров ще сподели свои наблюдения и прозрения, синтезирани въз основа на неговото творчество и проучвания на n-мерността в пространственото мислене. На ръководената от автора демонстрация на Ζn Art технология, присъстващите ще могат да участват в създаването на Zn Art портрет на Христо Ботев, детайл от първия скулптурен – архитектурен паметник в България, дело на немския скулптор проф. Густав Еберлайн. Идеята е аудиторията не само да види, но и практически да се докосне до уникален за България и целия свят, процес за обмен на информация и трансформация на познание, да разшири своето разбиране за изкуство, култура и образование.

„Искаме да дадем възможност на всички ученици да бъдат равнопоставени в процеса на обучение и в същото време да развиват своите таланти. Нашите деца заслужават да имат модерни класни стаи, където да придобиват нови знания. „Креативни мислители“ е само началото на промяната на родната училищна система. Нека да образоваме и направим успяващи и щастливи децата на България. Ние от „Сдружение Азбукари“ ще продължим да задаваме тона на реформата в българското образование, заяви Цвета Кирилова, председател на организацията.

 

Тя допълни, че в модерната класна стая ще има възможност да се ползва и „Букварино“. Образователното помагало представлява един алтернативен учител по история, български език, правоговор и правопис и има запазено място във всяко едно училище. По мнението на преподаватели „Букварино“ е алтернативен източник на знания за историята и развитието на българската азбука. Именно събраните средства от него подпомогнаха и реализирането на проекта – „Креативни мислители“. Повече за образователните проекти на „Сдружение азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org. От организацията обещават много приятни изненади и през следващия месец.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart