Предстои откриване на първата по рода си стая за модерно обучение на деца

kreativni-misliteli-2„Креативни мислители“ е първата по рода си класна стая за модерно обучение на деца, където размяната на информация и познание по редица учебни предмети ще бъде двупосочна. Целта на проекта е да се осъзнае ролята за качественото образование и подготовка на всяко дете. Официалното откриване на иновативната класна стая, създадена от „Сдружение Азбукари“ ще бъде на 16-и ноември 2015 г. На празничното събитие в ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново ще присъстват над 500 деца, стотици родители, учители и официални гости.

„Креативни мислители“ ще създаде технологична възможност чрез създадена мрежа за интегриране на система от персонални компютри за всеки ученик да се улесни преподаването и възприемането на нови знания. Чрез тази техническа иновация ще се подобрят значително стандартните методи на обучение и ще се създаде по-добра комуникация между учители и ученици. Освен това „Креативни мислители“ ще събира в интериора си модерно представяне на българските исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на талантливи български живописци.

В проекта на Азбукари са предвидени специализирани места за обучение на деца в неравностойно положение, съобразени с установените по регламент техническите изисквания. В основно училище „Димитър Благоев“ учат 16 деца със специфични потребности, както и деца от малцинствените етнически групи.

kreativni misliteliВ деня на официалното откриване ще се проведе и майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“, на който художникът-изследовател Краси Тодоров ще сподели свои наблюдения и прозрения, синтезирани въз основа на неговото творчество и проучвания на n-мерността в пространственото мислене. На ръководената от автора демонстрация на Ζn Art технология, присъстващите ще могат да участват в създаването на Zn Art портрет на Христо Ботев, детайл от първия скулптурен – архитектурен паметник в България, дело на немския скулптор проф. Густав Еберлайн. Идеята е аудиторията не само да види, но и практически да се докосне до уникален за България и целия свят, процес за обмен на информация и трансформация на познание, да разшири своето разбиране за изкуство, култура и образование.

„Искаме да дадем възможност на всички ученици да бъдат равнопоставени в процеса на обучение и в същото време да развиват своите таланти. Нашите деца заслужават да имат модерни класни стаи, където да придобиват нови знания. „Креативни мислители“ е само началото на промяната на родната училищна система. Нека да образоваме и направим успяващи и щастливи децата на България. Ние от „Сдружение Азбукари“ ще продължим да задаваме тона на реформата в българското образование, заяви Цвета Кирилова, председател на организацията.

 

Тя допълни, че в модерната класна стая ще има възможност да се ползва и „Букварино“. Образователното помагало представлява един алтернативен учител по история, български език, правоговор и правопис и има запазено място във всяко едно училище. По мнението на преподаватели „Букварино“ е алтернативен източник на знания за историята и развитието на българската азбука. Именно събраните средства от него подпомогнаха и реализирането на проекта – „Креативни мислители“. Повече за образователните проекти на „Сдружение азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org. От организацията обещават много приятни изненади и през следващия месец.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар