Поредно признание за Азбукари!

sofi-azbukariЕдинствената в столицата площадка за деца със специфични образователни потребности, създадена от „Сдружение Азбукари“, попадна в класацията на сайта www.sofia.plays.bg. Творението на Азбукари е в ТОП 10 на най-интересните площадки в София.

Тя се превърнаха в еталон за отлично място за обучение и забавление на децата, за приятно и щастливо споделени минути с техните родители, както и модел за подражание на отлично развита национална политика в областта на социалната интеграция.

„Много деца се събират, защото има за всекиму по нещо – пързалки, люлки, въртележки, катерушки. Има даже и беседка за родители, има и пейки вътре в площадката“, е описанието дадено от сайта изготвил класацията.

Детският кът е построен от „Сдружение Азбукари“, като изцяло е финансиран от дарения. Мястото стана символ на социалната адаптация и даде възможност на децата с увреждания да играят и да се забавляват наравно със своите връстници. Площадката е уникална за България и на нея освен да играят, децата имат възможност и да се обучават. Различни модули спомагат на малчуганите да научават буквите, цифрите и цветовете, а някои от тях са специално адаптирани за деца със зрителни проблеми.

 

Принцеса Софи, съпругата на принц Едуард, най-малкият син на британската кралица Елизабет II, посети откриването на площадката, което беше на 1 юни 2013 г. На празника на детето принцеса Софи се срещна с деца с увреждания от дома в село Видраре, които вече в дом в Правец.

tsveta video nova„Възхищавам се от труда и способностите на младите хора, които като част от неправителствена организация са създали уникална детска площадка в София“, заяви тогава принцеса Софи.
Председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова се надява социално отговори компании и за напред да подкрепят обществените инициативи на организацията.

 

„След детската площадка в София, направихме такива във Велико Търново и Бургас“, надяваме се и в други населени места да можем да разпространим тази благородна инициатива, част от кампанията „Вярвам в теб“. За целта разчитаме на съдействие от общините и социално отговорния бизнес“, заяви Цвета Кирилова.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart