Поредно признание за Азбукари!

sofi-azbukariЕдинствената в столицата площадка за деца със специфични образователни потребности, създадена от „Сдружение Азбукари“, попадна в класацията на сайта www.sofia.plays.bg. Творението на Азбукари е в ТОП 10 на най-интересните площадки в София.

Тя се превърнаха в еталон за отлично място за обучение и забавление на децата, за приятно и щастливо споделени минути с техните родители, както и модел за подражание на отлично развита национална политика в областта на социалната интеграция.

„Много деца се събират, защото има за всекиму по нещо – пързалки, люлки, въртележки, катерушки. Има даже и беседка за родители, има и пейки вътре в площадката“, е описанието дадено от сайта изготвил класацията.

Детският кът е построен от „Сдружение Азбукари“, като изцяло е финансиран от дарения. Мястото стана символ на социалната адаптация и даде възможност на децата с увреждания да играят и да се забавляват наравно със своите връстници. Площадката е уникална за България и на нея освен да играят, децата имат възможност и да се обучават. Различни модули спомагат на малчуганите да научават буквите, цифрите и цветовете, а някои от тях са специално адаптирани за деца със зрителни проблеми.

 

Принцеса Софи, съпругата на принц Едуард, най-малкият син на британската кралица Елизабет II, посети откриването на площадката, което беше на 1 юни 2013 г. На празника на детето принцеса Софи се срещна с деца с увреждания от дома в село Видраре, които вече в дом в Правец.

tsveta video nova„Възхищавам се от труда и способностите на младите хора, които като част от неправителствена организация са създали уникална детска площадка в София“, заяви тогава принцеса Софи.
Председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова се надява социално отговори компании и за напред да подкрепят обществените инициативи на организацията.

 

„След детската площадка в София, направихме такива във Велико Търново и Бургас“, надяваме се и в други населени места да можем да разпространим тази благородна инициатива, част от кампанията „Вярвам в теб“. За целта разчитаме на съдействие от общините и социално отговорния бизнес“, заяви Цвета Кирилова.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар