Децата в Бургас вече се наслаждават на новата си площадка, създадена от „Сдружение Азбукари“

otkrivane-1В невероятен празник се превърна днешното откриване на детската площадка в бургаския квартал „Изгрев“. Тя беше открита с водосвет, на който дойдоха десетки малки бургазлии със своите родители. Присъстващите имаха възможност на място да се уверят в качествата на новите съоръжения, които са подходящи и за деца със специфични потребности. Детската площадка стана факт благодарение на съвместните усилия на „Сдружение Азбукари“ и Община Бургас.

Площадката има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на придобиване на знание и ще развиват логическото мислене. „Благодаря на нашите партньори и дарители, че заедно реализирахме тази идея, защото това, което създаваме за децата, го правим за нашето общо бъдеще“, каза при откриването зам.-кметът Йорданка Ананиева. Във всички големи жилищни райони на Бургас трябва да има площадки за деца със специални потребности, допълни Ананиева. Изграждането на детския кът е част от кампанията на „Сдружение Азбукари“ за социална интеграция „Вярвам в теб!“, с основната подкрепа на Община Бургас и дарители.

 

„Развиваме социални проекти във Варна и Бургас и затова се включихме в подобна инициатива, насочена към децата. Задачата на хлапетата е да играят на новата площадка и да се забавляват“, каза Георги Чипилски, директор на Летище Бургас. Таня Генчева, една от майките, дошла на откриването на площадката, емоционално коментира: Дълго чакахме изграждането на тази площадка. Ние лично идваме от друг квартал на Бургас, за да играем на тези прекрасни съоръжения. „В 21 век. всяко едно дете трябва да има възможност да играе и да се забавлява. С общи усилия успяхме след София и Велико Търново да изградим и детска площадка, адаптирана за деца със специални образователни потребности и в Бургас.

 

ploshtadka-66Тя стана факт благодарение на националната кампанията „Вярвам в теб“, дано по-често срещаме подкрепата на местната власт, за да реализираме подобни проекти и в други български градове, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. От организацията напомнят, че целта на подобен род проекти е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди. Идеята е детската площадка да се превърне в своеобразен образователен кът на открито с възможност за подобряване на образователната и двигателната активност на децата на Бургас.

 

„Изключително съм доволна, че компания „Лактима“ застана зад поредната обществена кауза на „Сдружение Азбукари“. Нашето сътрудничество вече стана традиционно, а съм сигурна й, че за напред ни очакват много общи инициатива. Най-ценното за нас е да радваме децата и да правим България една по-добро място за живот. Нека с общи усилия на неправителствените организации и бизнеса да продължаваме да градим бъдещето на България, заяви Михаела Христова, изпълнителен директор на компания „Лактима“, която е една от фирмите подпомогнала изграждането на площадката. Михаела Христова коментира още, че през последните години Бургас е пример за едно по-добро управление и развитие на градската среда. „И именно тази площадка до доказва. Тук и деца в неравностойно положение ще могат да общуват със своите връстници, и да се учат на толерантност и съпричастност“.

 

„Благодарна съм на всички, които дойдоха в днешния ден, за да ни подкрепят, сигурна съм, че много наши симпатизанти, които днес не можаха да присъстват на откриването, също се възприемат, като неизменна част от правенето на благородни инициативи. И занапред ще показваме, че заедно можем повече, заяви главният координатор на „Сдружение Азбукари“ – Яна Трендафилова. Азбукарите съобщиха, че през септември ще има още много приятни изненади за учениците и техните родители.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар