Патриотичният учител „Букварино” подари незабравима екскурзия

Pobe3Патриотичното образователно помагало „Букварино“ вече даде своята първа голяма награда на заинтригуван от играта. Победителят от томболата на www.bukvarino.bg се казва – Виктория Петкова. Нейната амбиция да отговори правилно на въпросите на сайта й даде прекрасната възможност да заведе своето семейство на тридневна незабравима екскурзия. Заедно с близките си, обгрижени от вниманието на екскурзовод, ще могат да разгледат регионалния исторически музей в град Шумен. Щастливото семейство ще посети къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров.

Съпътствани от отлично подготвен гид, те ще се докоснат до историческата атмосфера на градовете Плиска и Велики Преслав. Ще си направят снимка за спомен до един най – големите символи на  културното ни наследство – Мадарския конник, овековечил величието на българската държава. Единственият в Европа скален релеф, който датира от периода на Средновековието, се намира в североизточна България в близост до с. Мадара, на 20 км от град Шумен.

 

Тридневната историческа обиколка, предоставена от компания „Лактима“, ще осигури възможност на 8-годишната дъщеричка на победителката, която се занимава с народни танци, да се запознае с подробности от историята на България. Целта на авторите на проекта „Букварино“ – „Сдружение Азбукари“ и партньорите им от „Лактима“ е да стимулират интереса на хората към патриотичните идеи. „За съществуването на проекта „Букварино“ разбрах от Фейсбук и по-точно от публикациите на Цвета Кирилова, които следя с интерес. Повече информация за играта намерих на www.bukvarino.bg.

 

bukvarino-1Заинтригува ме играта поради факта, че е свързана с личности в българската история. Останах много впечатлена от това, че някой е помислил как под формата на игра да стимулираме децата да научат важните събития от миналото  на България, да знаят кои са българските герои и не на последно място да обичат българската азбука и своята Родина“, заяви победителката Виктория Петкова. Пред екипа на „Сдружение Азбукари“ Вики сподели, че обича да чете книги, да шие гоблени и не на последно място да отглежда изобилие от орхидеи. „Щастливо омъжена съм от 10 години, а през тази година ще празнуваме – Сватба на цветята“, разказа развълнуваната победителка. Кадри от тридневната екскурзия на щастливото семейство ще може да видите скоро на www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

Всеки, който иска да се включи в томболата на сайта www.bukvarino.bg, трябва да отговори правилно на въпросите, свързани със съдържанието на книгата „Исторически лабиринт на познанието“, част от комплекта „Букварино“. Любознателните могат да спечелят екскурзия, която ще гарантира незабравими моменти, съпътствани с изучаване на нови факти, белязали родната история.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart