Отборът по роботика представи на министър Десислава Атанасова прототип на гривна за здравословното състояние на възрастни

Още снимки от събитието може да разгледате тук

Българският министър на здравеопазването Десислава Атанасова се срещна с децата от националния отбор по роботика.  На срещата младежите, които са нарекли отбора си със странното име KASAPIN4O ,   направиха презентация на проект за гривна, която  следи състоянието на възрастни хора със здравословни проблеми. Идеята е ако констатира нещо критично изделието да алармира притежателя му да вземе незабавни мерки. Младите учени предвиждат гривната да може да подава сигнал и на телефон 112.  Изчисленията показват, че ако проектът  бъде реализиран и гривната влезе в серийно производство, нейната цена да бъде достъпна за всички. Събитието се проведе по инициатива на „СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“, които  работят за популяризиране на постиженията на младите българи.  Председателят на организацията Цвета Кирилова е убедена , че  българските  таланти са бъдещето на страната и държавата трябва да ги поощрява по пътя им в покоряване на световните научни и културни върхове. Всеки прославил името на българия заслужава признание и усилията на  „СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“ са насочени в тази посока, подчерта още Кирилова.

От своя страна министър Атанасова заяви, че е изключително респектирана от постиженията на децата от отбора по роботика. Тя е категорична , че подобно откритие има място в българската здравна система и ще бъде полезно на много хора.  Атанасова обеща, че когато прототипът на устройството е готов той ще бъде тестван в центровете за спешна помощ от реални пациенти.
В първата инициатива за популяризиране на надарените деца на българия, срещнахме премиера Бойко Борисов със 7 годишния европейски шампион по шахмат Цветан Стоянов. Срещата се радваше на огромен медиен интерес. Това ни даде стимул да продължим напред с огласяването на всички постижения на талантливите ни сънародници.
„СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“ вече втори година работи по различни социални проекти. Усилията на организацията сега са насочени основно към подготовката за реализирането на детски фестивал „ВЯРВАМ В ТЕБ“ 2 , както и към събирането на средства за строежа на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Всеки, който иска, може да помогне за реализирането на благородната идея чрез дарителската сметка в ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА-IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар