Отборът по роботика представи на министър Десислава Атанасова прототип на гривна за здравословното състояние на възрастни

Още снимки от събитието може да разгледате тук

Българският министър на здравеопазването Десислава Атанасова се срещна с децата от националния отбор по роботика.  На срещата младежите, които са нарекли отбора си със странното име KASAPIN4O ,   направиха презентация на проект за гривна, която  следи състоянието на възрастни хора със здравословни проблеми. Идеята е ако констатира нещо критично изделието да алармира притежателя му да вземе незабавни мерки. Младите учени предвиждат гривната да може да подава сигнал и на телефон 112.  Изчисленията показват, че ако проектът  бъде реализиран и гривната влезе в серийно производство, нейната цена да бъде достъпна за всички. Събитието се проведе по инициатива на „СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“, които  работят за популяризиране на постиженията на младите българи.  Председателят на организацията Цвета Кирилова е убедена , че  българските  таланти са бъдещето на страната и държавата трябва да ги поощрява по пътя им в покоряване на световните научни и културни върхове. Всеки прославил името на българия заслужава признание и усилията на  „СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“ са насочени в тази посока, подчерта още Кирилова.

От своя страна министър Атанасова заяви, че е изключително респектирана от постиженията на децата от отбора по роботика. Тя е категорична , че подобно откритие има място в българската здравна система и ще бъде полезно на много хора.  Атанасова обеща, че когато прототипът на устройството е готов той ще бъде тестван в центровете за спешна помощ от реални пациенти.
В първата инициатива за популяризиране на надарените деца на българия, срещнахме премиера Бойко Борисов със 7 годишния европейски шампион по шахмат Цветан Стоянов. Срещата се радваше на огромен медиен интерес. Това ни даде стимул да продължим напред с огласяването на всички постижения на талантливите ни сънародници.
„СДРУЖЕНИЕ АЗБУКАРИ“ вече втори година работи по различни социални проекти. Усилията на организацията сега са насочени основно към подготовката за реализирането на детски фестивал „ВЯРВАМ В ТЕБ“ 2 , както и към събирането на средства за строежа на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Всеки, който иска, може да помогне за реализирането на благородната идея чрез дарителската сметка в ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА-IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart