Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ продължава!

„Сдружение Азбукари“ и община Бургас ще изградят в партньорство модерна обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.
Още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ на „Сдружение Азбукари“. Азбукарите и община Бургас ще изградят модерна обществена детска площадка за игра и обучение в красивия морски град.

Проектът е част от Националната кампания „Вярвам в теб!“ чиято цел е такива площадки да има в повече български градове. Инициативата е съвместен проект между „Сдружение Азбукари“ и Община Бургас, която е пълноправен партньор в кампанията. Общината ще подкрепи изграждането на детския кът с половината от необходимите средства. Освен на финансовата подкрепа на община Бургас, организаторите ще разчитат и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и искат тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение. Мястото на бъдещата площадка е парк „Изгрев“. Тя ще бъде предназначена за деца между 3 и 12 години. Визията на бъдещия детски кът отново ще се реализира по еталона на положителните европейски практики, вдъхновен от идейния проект на „Сдружение Азбукари“. Голяма част от съоръженията за игра отново ще бъдат адаптирани и за децата в неравностойно положение. Площадката ще има и уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене и ще развиват логическото мислене. На нея малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Идеята е именно чрез играта децата да се възпитават в толерантност. Целта на подобен род детски кътове е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.
„Благодарение на ползотворното ни сътрудничество с отговорни корпорации, успяхме да реализираме мащабния благотворителен проект за изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. С гордост можем да отбележим, че децата в София се наслаждават на прекрасен кът в Южния парк, където вече играят, обучават се и се забавляват заедно със своите връстници в неравностойно положение“, каза председателят на Азбукарите Цвета Кирилова. Тя добави, че целта на „Сдружение Азбукари“ е да разгърне в цялата страна Националната кампанията „Вярвам в теб!“ В този момент тя е текуща в два града – Бургас и Велико Търново. Стремежът на организаторите е да наложат този модел, в колкото се може повече населени места.
„Нека всички заедно да сбъднем мечтите на деца на България, които никога не са изживявали удоволствието да се зарадват на люлка или на въртележка, защото никой не им е създал условия за това“, апелират Азбукарите.
Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ продължава. Азбукарите призовават всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива. Подкрепа може да бъде оказана чрез банковата сметка на „Сдружение Азбукари“: BG11FINV91502016202740.

 

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар