„Букварино” Ви прави част от нова национална образователна кауза

bukvarino-press-2Играта „Букварино“, която вече привлича вниманието и на сънародниците ни извън граница, кани всеки българин да стане част от една важна и иновативна образователна кауза. „Сдружение Азбукари“ търси съучастници в нещо изключително, което ще е резултат от усилията на любителите на българския език и историята. Патриотичното помагало „Букварино“ иска да допринесе за създаването на модерна образователна стая в българско училище. Идеята е със събраните средства от всеки комплект „Букварино“ да се подпомогне осъществяването на следващия проект на Азбукарите.

Амбицията на сдружените българи е да направят съвременна стая, различна от традиционните неудобни и потискащи учебни помещения. Интериорът и атмосферата в напълно преобразения кабинет ще пренася децата в различни исторически епохи, докато боравят в учебния процес с нови технологии. От „Сдружение Азбукари“ призовават за подкрепа, за да могат да реализират идеята си в основно училище в град Велико Търново, а по – късно и в други градове на страната. Екипът на Азбукари създаде иновативната игра „Букварино“, за да даде на децата, учителите и родителите достъп до образование, което не задължава, а просвещава. „Букварино“ има място във всяко едно българско училище, защото предимствата му не се мерят със старите стандартите в българския учебник. „Букварино“ е иновация в образованието и е плод от усилената работа на специалисти.

 

Помагалото насърчава всеки, без значение от възрастта, да се включи в играта и чрез нея да научава нещо ново. И в трите нива в играта „Букварино“ има изпитание. Защото във всяко едно от тях децата могат да извличат знание от възрастните или пък децата да освежават в забавление познанията им по български език, история и дори математика. Освен забавна игра с 60 карти, „Букварино“ съдържа историческа книга, в която са поместени интересни факти за живота на бележити личности от българската история, нови анализи за произхода на древните българи, както и две ученически тетрадки. Високите оценки за качествата и приложението на „Букварино“ от учители, възпитатели и родители показват, че проектът е осъществен точно навреме, когато българската образователна система се нуждае от сериозна реформа. В „Букварино“ е заложена гъвкава и неправолинейна методика на обучение, която привлича, задържа вниманието и стимулира натрупване на качествени познания във всяка една от областите на обхвата на игрознанието.

 

bukvarino 1 june„Букварино“ се грижи и за емоционалната култура на децата и възрастните, защото игровите ситуации развиват качества като овладяване и спокойствие на характера, постоянство, бързина на мисълта, предвиждане на възможни развръзки от играта, уважение към степента на подготвеност на събеседниците. „Букварино“ е подходящо помагало за обучение на етнически групи и чужденци, които имат нужда от натрупване на основни знания по български език и история. Образователното помагало е незаменимо забавление за всеки през летните месеци, където съществува нужда от забавление и засилване на социалните връзки. Заради технологичния напредък, децата днес общуват по-малко помежду си. „Букварино“ е играта, която дава отлична възможност за сприятеляване. Тя насърчава социалното общуване, тъй като за разгръщането на нивата са необходими няколко участници. „Букварино“ цели да обединява общности, като предоставя възможности за усвояване на знание в няколко важни за развитието на човека области.

 

Образователното ни помагало е и едно отлично семейно забавление. Интригуващото е, че „Букварино“ дава възможност да спечелите тридневна екскурзия по стъпките на българската история. Сайтът www.bukvarino.bg очаква запалените по играта да отговорят вярно на няколко въпроса, а месечната томбола изпраща семейството на спечелилия на незабравимо пътешествие. За целта е необходимо търсачите на силни усещания да се запознаят в детайли с играта „Букварино“. Дори по време на незабравимата историческа разходка, спечелилите семейна екскурзия ще бъдат предизвикани от екипа на Азбукари и компания „Лактима“ да играят в съвсем неочаквани ситуации играта „Букварино“. Разиграните весели моменти ще бъдат показани на бъдещите участници в играта на сайта www.bukvarino.bg

Тридневната екскурзия по стъпките на българската история е осигурена от компания „Лактима“. До този момент двама щастливци и техните семейства успяха да грабнат наградата на „Букварино“. Победителите от томболата ще получат за членовете на семействата си уникални чаши с тракийски мотиви, предоставени от „Трежър България“.

За да бъдете печеливш, Вие трябва да отговорите правилно на въпросите на www.bukvarino.bg. Игрознанието може да бъде поръчано също и от www.azbukari.org

 

Ето и мнението на един педагог за „Букварино“:

Галиана Арсова, като учител мога да Ви кажа, че „Букварино“ е една уникална игра, която учи децата на история, български език, на правоговор и правопис. Най-важно е всички деца да могат да пишат без грешки. Затова всяко една българско семейство трябва да притежава „Букварино“ и да се забавлява с него.

Линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=WSGzv7F2K7I

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart