Незабравимите моменти във Велико Търново

veliko-tarnovo-rabotaПрекрасният слънчев ден прерасна в още по-прекрасни положителни емоции. Макар и рано сутринта, аз и целият ми азбукарски екип се насочихме към Велико Търново. Красивият град е домакин на емоционалната и иновативна идея наречена – “Креативни мислители”. Именно заради нейното реализиране в ОУ “Димитър Благоев” ни накара да станем по тъмни зори и да потеглим към Велико Търново. С нетърпение очаквахме да видим строителните работи по класната стая, която от един остарял училищен кабинет трябва да се превърне в едно модерно средище на творчески и образователни мисли.

Само така усмихнатите хлапета ще могат бързо и лесно да придобиват нови знания. Още при пристигането си бяхме посрещнати от директорката на училището – Надя Георгиева. Яна Трендафилова веднага впрегна буйния си македонски характер за една добра кауза. Тя грабна кашон пълен с игрознанието “Букварино” и пакет детски карти „Обичай Родината“, и с неповторимо чаровната си усмивка ги подари на директорката. Аз и моят екип посетихме стаята и с радост видяхме, че дори в момента кипи усилена работа по нейното завършване. Чукове, клещи, мистрии и всякакви други инструменти бяха впрегнати за реализирането на благородната идея.

 

Напрежението е голямо, защото всички бързат, за да може иновативната стая да стане максимално бързо, и всичко да бъде направено перфектно. Всеки, който дори и за момент се разсее, то веднага отговорникът на обекта – Миро го смъмря, а къде на шега, къде на истина някой може да се раздели с половин заплата, ако не свърши на време и качествено работата си. Екипът на компания “Лактима”, който подкрепят реализирането на “Креативни мислители”, също се присъединиха към импровизираната проверка. Те не пропуснаха да зарадват работниците, като има раздадоха млечно-кисели напитки от специалната серия – “Букварино”. Рени от компанията дори взе чука, за да помага в работата. Аз лично се страхувах да дам подобен тежък инструмент в ръцете на Яна, защото македонският й характер можеше да я подтикне да раздава и правосъдие с него. Затова Яна влезе в ролята на помощник и предимно подаваше инструментите на Антон Кирилов, който имаше за задача освен да позира за общите снимки, да подпомага дейността на неуморно трудещите се работници.

 

veliko-tarnovo-rabota-3Николай се въртеше по-скоро безцелно в кръг, докато се опитваше да хване фотографския си кадър на живота. Въпреки това неговото старание бе похвално. Екипът на „Лактима“ се трудеше задружно, имаха солидно мъжко присъствие в лицето на Ангел Шопов и Борислав Досев. Ани Харизанова раздаваше ценни съвети и напитки, гледаше да не изостава от мъжката дейност. Рени защити, че момичетата от Перник са неуморни и не спря да работи, единствената и почивка бе за глътка от напитката „Букварино“. Самата аз се включих в строителните работи, но си признавам, че на моменти внимавах да не изцапам белите си дрехи. Няма да разчитам на Николай за тези съвети, защото той дори, когато види разрошените ми коси, не казва, а ги запечатва на снимка. Това са само част от особеностите на азбукарския характер, който блика с пълна сила в „Сдружение Азбукари“.

 

След няколко часа работа дойде и заслужената почивка. Беше време да изпием по едно ароматно кафе и да се насладим на прочутата бисквитена торта, която се прави по неповторим начин само и единствено в пицария “Бианко” във Велико Търново. След тази пълноценна почивка дойде време да се връщаме за София, пътят е дълъг, а трябва да се оформят заявките на потребителите за комплекти “Букварино”. Сега, дни преди старта на учебната година, патриотичната игра се радва на голям интерес, а това ще ни накара и занапред да създаваме авторски образователни проекти, пълни с много любов. Присъединете се към нас, за да може и Вие да попаднете в следващия ми разказ!

 

Поздрави и целувки, Ваша Цвета!

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart