Млад учител по история грабна голямата награда на „Букварино”

Nikolay BorisovИновативният учител по родолюбие – „Букварино“ донесе поредната голяма награда на печелившия от месечната томбола. 29-годишният учител по история – Николай Борисов, е отговорил правилно на всички въпроси на www.bukvarino.bg и бе изтеглен за победител. Така той и неговото семейство ще се насладят на тридневна екскурзия по „Стъпките на българската история“, която е осигурена от компания „Лактима“. Тегленето на томболата стана в пицария „Бианко“ във Велико Търново, а печелившият бе изтеглен от малката и чаровна 8-годишна Елица Райкова. Тя донесе късмет на Николай Борисов, който е четвъртия печеливш от месечните томболи на образователното помагало, създадено от „Сдружение Азбукари“.

„Преподавател съм по „История и цивилизация“ в прогимназиален етап в Първо ОУ „Васил Левски“ град Костинброд. Използвам комплекта „Букварино“, както в часовете по история, така и в свободните часове, в които замествам. В моя случай играта е подходяща и отговаря на съдържанието в учебниците по „История и цивилизация“ за 5 и 6 клас. Често ползвам картите с цел задаване на домашна работа, а именно – всеки ученик си тегли различна карта на случаен принцип и личността, която е на картата, е темата за домашната работа“, заяви Николай Борисов. Той добави, че комплекта се превръща в съществена част от часовете по „История и цивилизация“, като занапред ще бъде основен начин за привличане на вниманието на учениците към историята. „Букварино“ повишава тяхната грамотност и езикови, и писмени умения!

staqНиколай Борисов бе много развълнуван от спечелената награда, защото се е оженил в началото на този месец и ще може да отиде на историческата обиколка със своята съпруга. Така „Букварино“ подарява един своеобразен меден месец на влюбената двойка.

За да станете победител и Вие от месечната томбола на www.bukvarino.bg е необходимо да се сдобиете с патриотичното игрознание и да отговорите правилно на въпросите. Освен награди и нови знания – „Букварино“ Ви дава възможност да станете част от изграждането на иновативна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Тя ще бъде изцяло променена в духа на новите технологии и ще даде възможност за развитие на талантите на децата. Средствата от „Букварино“ ще отидат изцяло за модерната класна стая, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

 

Тя и екипите на „Азбукари“ и компания „Лактима“ бяха на посещение в ОУ „Димитър Благоев“, където на място се запознаха с извършените до момента строителни дейности. „Съвсем скоро стаята ще бъде готова и щастливи детски усмивки ще грейнат в нея. Учениците ще могат да учат в една съвсем различна среда, която е много по-близка до съвременните условия от традиционните класни стаи. Ние разбиваме с „чук“ образователните догми, коментира Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.

Всичко за „Букварино“ и дейността на „Азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар