Малките Азбукари отпразнуваха 1 юни с песни, танци и играта „Букварино”

1 juneПо повод Mеждународния ден на детето 1 юни „Сдружение Азбукари“ организира много забавления за своите приятели – децата. Малките Азбукарчета се събраха на зелената поляна в парка „Гео Милев“ и с много танци, музика и специална фотосесия посветена на играта „Букварино“ отбелязаха детския празник. Малчуганите от Школата по български народни танци, песни и хора „Фолклорика“ забавляваха всички с народни хора и ръченици. Детска вокална група „Щурче“ поздрави присъстващите с химна на сдружението „Вярвам в теб“.
Освен народни танци, музика и подаръци имаше и томбола от участвалите в играта на www.bukvarino.bg.

Регистриралите се на сайта и отговорили правилно на въпросите имаха шанс да спечелят историческа обиколка в емблематични градове, свързани с историята на Първата и Втората българска държава. Актьорът Славчо Пеев в компанията на хлапетата, гости на събитието, изтеглиха печелившия. Това е Виолета Николова, от Видин. Тя разказа, че е очарована от играта, цялото семейство са щастливи, че я имат и заедно – големи и малки, играят и се забавляват с „Букварино“. Семейството ще посети „Шуменско плато“, Шуменската крепост, къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров и много други забележителности в рамките на тридневната екскурзия предоставена от компания „Лактима“.
Гостите на събитието се почерпиха с млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“ на „Лактима“, която се разпространява в търговската мрежа от днeс. Целта на новата напитка е да се популяризира образователното помагало „Букварино“. Всеки, които си го вземе срещу дарение ще помогне на „Сдружение Азбукари“ да реализира следващия си проект – „Креативни мислители“, в основата, на които е създаването на уникална училищна стая в град Велико Търново.
bdzПо същото време „Сдружение Азбукари“ съвместно с БДЖ подари незабравим детски празник и на деца от столичния дом за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ и техните възпитатели, от Кризисния център за деца, пострадали от насилие, от Център за работа с деца на улицата, както и деца от Център за обществена подкрепа „Бъдеще“, придружавани от техните родители. Като допълнителна атракция на гарата бе показан възстановения парен локомотив номер 46.03 „Баба Меца“. Децата и всички желаещи си направиха снимки с него. По време на своята работа като локомотивен огняр в депо „София“ на този локомотив е работил поета Никола Вапцаров. Хлапетата бяха заведени с влак до шоколадовата фабрика в Своге, където се запознаха на място с технологията на правене на шоколад. Всяко едно от хлапетата получи образователен комплект „Букварино“, детска карта на България и млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“. Децата играха още по време на пътуването с влака с игрознанието като останаха доволни от илюстрациите върху картите, както и от информацията в книгата – „60 личности в българската история“. Хлапетата разказаха, че детските образователни помагала ще им бъдат от полза в процеса на изучаване на български език и история. Те благодариха на „Сдружение Азбукари“ за предоставените им подаръци и с нетърпение очакват следващия 1 юни.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар