Малките Азбукари отпразнуваха 1 юни с песни, танци и играта „Букварино”

1 juneПо повод Mеждународния ден на детето 1 юни „Сдружение Азбукари“ организира много забавления за своите приятели – децата. Малките Азбукарчета се събраха на зелената поляна в парка „Гео Милев“ и с много танци, музика и специална фотосесия посветена на играта „Букварино“ отбелязаха детския празник. Малчуганите от Школата по български народни танци, песни и хора „Фолклорика“ забавляваха всички с народни хора и ръченици. Детска вокална група „Щурче“ поздрави присъстващите с химна на сдружението „Вярвам в теб“.
Освен народни танци, музика и подаръци имаше и томбола от участвалите в играта на www.bukvarino.bg.

Регистриралите се на сайта и отговорили правилно на въпросите имаха шанс да спечелят историческа обиколка в емблематични градове, свързани с историята на Първата и Втората българска държава. Актьорът Славчо Пеев в компанията на хлапетата, гости на събитието, изтеглиха печелившия. Това е Виолета Николова, от Видин. Тя разказа, че е очарована от играта, цялото семейство са щастливи, че я имат и заедно – големи и малки, играят и се забавляват с „Букварино“. Семейството ще посети „Шуменско плато“, Шуменската крепост, къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров и много други забележителности в рамките на тридневната екскурзия предоставена от компания „Лактима“.
Гостите на събитието се почерпиха с млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“ на „Лактима“, която се разпространява в търговската мрежа от днeс. Целта на новата напитка е да се популяризира образователното помагало „Букварино“. Всеки, които си го вземе срещу дарение ще помогне на „Сдружение Азбукари“ да реализира следващия си проект – „Креативни мислители“, в основата, на които е създаването на уникална училищна стая в град Велико Търново.
bdzПо същото време „Сдружение Азбукари“ съвместно с БДЖ подари незабравим детски празник и на деца от столичния дом за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ и техните възпитатели, от Кризисния център за деца, пострадали от насилие, от Център за работа с деца на улицата, както и деца от Център за обществена подкрепа „Бъдеще“, придружавани от техните родители. Като допълнителна атракция на гарата бе показан възстановения парен локомотив номер 46.03 „Баба Меца“. Децата и всички желаещи си направиха снимки с него. По време на своята работа като локомотивен огняр в депо „София“ на този локомотив е работил поета Никола Вапцаров. Хлапетата бяха заведени с влак до шоколадовата фабрика в Своге, където се запознаха на място с технологията на правене на шоколад. Всяко едно от хлапетата получи образователен комплект „Букварино“, детска карта на България и млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“. Децата играха още по време на пътуването с влака с игрознанието като останаха доволни от илюстрациите върху картите, както и от информацията в книгата – „60 личности в българската история“. Хлапетата разказаха, че детските образователни помагала ще им бъдат от полза в процеса на изучаване на български език и история. Те благодариха на „Сдружение Азбукари“ за предоставените им подаръци и с нетърпение очакват следващия 1 юни.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар