„Креативни мислители“ или качествен скок в патриотичното образование

tsveta-misliteli-10Всички патриоти, които си взеха образователните помагала – „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“, станаха част от създаването на обновената и изцяло преобразена класна стая – „Креативни мислители“. В момента децата от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново се наслаждават на постигнатото от екипа на „Сдружение Азбукари“, съмишленици и дарители. „Креативни мислители“ е не просто модерна стая, а цялостен образователен център, където има представяне на български исторически символи, личности от историята на България и творби на талантливи живописци.

Именно със събраните средства от „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“, а също и с подкрепата на граждани и фирми, стана възможно реализирането на проекта „Креативни мислители“. С общи усилия се постигна нещо, което служи за пример в образователната ни сфера. Проектът „Креативни мислители“ даде началото на практическата реформа в българското образование. С творческа, доброволческа и финансова подкрепа могат да се направят още много изцяло обновени класни стаи, които да бъдат от помощ на деца, родители и учители. Всеки, който подкрепи продължението на „Креативни мислители“ ще стане част от доброто, което има за цел патриотизмът да покълне от рано в развитието и обучението на децата.

 

Екипът на „Сдружение Азбукари“ работи неуморно по проекта с ясното съзнание, че главна ценност в образователната система е ученикът. Именно затова бе изключително важно да се даде възможност на децата да бъдат активен участник в процеса на обучение, посредством новите технологии. Към „Креативни мислители“ вече има заявен интерес и от страна на академичните среди, което за пореден път доказва необходимостта от качествени образователни иновации.

 

misliteli-01Инвестицията в знанието е най-ценното вложение, защото то се изплаща в пъти и дава възможност за цялостното развитие на нацията. Всеки, който е инвестирал в образование е спечелил, а покрай него и всички останали. Никога не забравяйте, че образованието не е само ценност, то е инвестиция в човешките ресурси и е основен фактор за развитие на икономиката и обществения живот в една страна. В днешно време само една образована нация може да бъде богата и просперираща. С помощта на своите съмишленици от „Сдружение Азбукари“ постигнахме баланс между традиционните достойнства на българското образование и необходимостта от усъвършенстване.

 

По този начин отговорихме на обществените очаквания за качествена промяна в начина на обучение на децата. Осигурихме равен достъп до образование на всички ученици, което в съвременните условия е задължителна задача пред всяка една институция. За да има „Креативни мислители“ и в твоето населено място са необходими само две стъпки. Първата е съгласието на директора на учебното заведение, втората е подкрепа от страна на фирми и граждани, а за всичко останало ще се погрижи амбициозният екип на „Сдружение Азбукари“. С общи усилия могат да се постигат положителни резултати, които да са в интерес на цялото общество. Нека заедно да продължим да сбъдваме мечти!

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар