„Креативни мислители“ или качествен скок в патриотичното образование

tsveta-misliteli-10Всички патриоти, които си взеха образователните помагала – „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“, станаха част от създаването на обновената и изцяло преобразена класна стая – „Креативни мислители“. В момента децата от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново се наслаждават на постигнатото от екипа на „Сдружение Азбукари“, съмишленици и дарители. „Креативни мислители“ е не просто модерна стая, а цялостен образователен център, където има представяне на български исторически символи, личности от историята на България и творби на талантливи живописци.

Именно със събраните средства от „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“, а също и с подкрепата на граждани и фирми, стана възможно реализирането на проекта „Креативни мислители“. С общи усилия се постигна нещо, което служи за пример в образователната ни сфера. Проектът „Креативни мислители“ даде началото на практическата реформа в българското образование. С творческа, доброволческа и финансова подкрепа могат да се направят още много изцяло обновени класни стаи, които да бъдат от помощ на деца, родители и учители. Всеки, който подкрепи продължението на „Креативни мислители“ ще стане част от доброто, което има за цел патриотизмът да покълне от рано в развитието и обучението на децата.

 

Екипът на „Сдружение Азбукари“ работи неуморно по проекта с ясното съзнание, че главна ценност в образователната система е ученикът. Именно затова бе изключително важно да се даде възможност на децата да бъдат активен участник в процеса на обучение, посредством новите технологии. Към „Креативни мислители“ вече има заявен интерес и от страна на академичните среди, което за пореден път доказва необходимостта от качествени образователни иновации.

 

misliteli-01Инвестицията в знанието е най-ценното вложение, защото то се изплаща в пъти и дава възможност за цялостното развитие на нацията. Всеки, който е инвестирал в образование е спечелил, а покрай него и всички останали. Никога не забравяйте, че образованието не е само ценност, то е инвестиция в човешките ресурси и е основен фактор за развитие на икономиката и обществения живот в една страна. В днешно време само една образована нация може да бъде богата и просперираща. С помощта на своите съмишленици от „Сдружение Азбукари“ постигнахме баланс между традиционните достойнства на българското образование и необходимостта от усъвършенстване.

 

По този начин отговорихме на обществените очаквания за качествена промяна в начина на обучение на децата. Осигурихме равен достъп до образование на всички ученици, което в съвременните условия е задължителна задача пред всяка една институция. За да има „Креативни мислители“ и в твоето населено място са необходими само две стъпки. Първата е съгласието на директора на учебното заведение, втората е подкрепа от страна на фирми и граждани, а за всичко останало ще се погрижи амбициозният екип на „Сдружение Азбукари“. С общи усилия могат да се постигат положителни резултати, които да са в интерес на цялото общество. Нека заедно да продължим да сбъдваме мечти!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар