Коне лечители помагат на деца с увреждания

„Сдружение Азбукари“ организира конна езда за деца с увреждания и техни връстници на конната база „Хан Аспарух“ в София. Малките ездачи показаха уменията си под вещото ръководство на треньора по конен спорт и терапевтична езда и хиппотерапия Камен Генчев.

 

 

Терапевтичната езда влияе положително на хората с гръбначни изкривявания, зрителни, ортопедични, неврологични и психични проблеми. Особено ефективна е при лечението на различни заболявания като детска церебрална парализа, множествена склероза, синдром на Даун и аутизъм. За програмите по терапевтична езда и хиппотерапия се използват надеждни и отлично подготвени коне лечители.

Председателката на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова наравно с децата поязди един от конете – прекрасната Селена. Бившата ТВ водеща е на мнение, че независимо колко бързо се развива съвременната медицина, животните често са в пряка конкуренция с лекарите. Те могат успешно да бъдат нашите лични доктори, които да борят човешките заболявания, казва тя. Анималотерапията е нетрадиционно, но и изключително приятно и ефективно лечение.

Установено е, че хората, които имат домашни любимци, са значително по-уравновесени, мили, енергични и позитивно настроени. Аз съм привърженик на анималотерапията и всичките й разновидности – хипотерапия, делфинотерапия, защото зная, че имат благотворен ефект върху здравето на човека, категорична е Цвета Кирилова.

Според нея така хората се отдалечават от депресията, умората и са истински щастливи. Самата тя споделя, че най-емоционалното й изживяване за тази година е сбъдването на голямата й мечта – да прегърне делфин и да чуе под вода неповторимите му звуци. Цвета допълва, че плуването й с делфина Еко е запечатало вълнуващи моменти, но и признава, че да язди грациозната кобила Селена се е оказало не по-малко увлекателно.

Това е поредната инициатива на сдружението за социализиране на децата със специфични нужди. Събитието е и част от подготовката за фестивала „Вярвам в теб!“, който ще се проведе на 28, 29 и 30 септември в Южния парк в София.

Източник: http://novinar.bg/

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart