Една история за любов, „Букварино” и още нещо…

bukvarino-teniskaВсякаква прилики с действителни лица и събития не е никак случайна. Някъде между турския сериал и „Шоуто на Слави“ се прибрах у дома. Беше адска жега и бях скапан от поредното си 12-часово дежурство. Поседнах на мекия кожен диван и с облекчение си включих лаптопа.

Беше време да си цъкам във Фейсбук, за да отбия малко време и да науча най-новите клюки от интернет пространството. Потънал в дебрите на социалната мрежа, то изведнъж погледът ми спря на една снимка на красива девойка, надписът над нея бе – „Букварина“. Аха, интересно казах си аз, но изобщо не знаех, какво е това „Букварина“ и от къде идва. Все пак красотата на девойката от снимката ми даде нужната енергия да се разровя в google и да видя, че става дума за проекта – „Букварино“. Разбрах, че това е иновативно образователно помагало, което учи децата на български език, правоговор, история и математика.

 

И всичко това става под формата на забавна игра. До тук добре, но исках да науча и повече за „Букварина“. Затова се позаинтересувах и за създателите на образователното помагало. Оказа се, че става дума за „Сдружение Азбукари“. Веднага влезнах в сайта www.azbukari.org и видях, че „Букварина“ грее и на него. Разбрах и нейното име от визитките на сайта. Не знам защо, но исках да се свържа с въпросното момиче, но си казах, че сега е прекалено късно да звъня на посочения телефон за връзка, защото все пак всяко работно време си има и своя край.

 

На другия ден обаче приключих по-рано работа и дойде момента да звънна на посочения телефон. От учтивия глас по него разбрах, че мога да си поръчам „Букварино“ срещу скромно дарение и така да подпомогна и друг образователен проект на „Сдружение Азбукари“, а именно – „Креативни мислители“. Да, признавам си, че интересът ми към „Букварино“ бе провокиран от желанието си да се свържа с „Букварина“, една снимка във Фейсбук може да постигне много повече отколкото си мислят някои хора. Именно заради въпросната снимка реших да изиграя една сценка, която щеше да ме срещне с „Букварина“ или поне ми даваше голям шанс за това. Отказах да си поръчвам игрознанието, а заявих на дамата от телефона, че ще мина да си го взема лично от офиса на „Сдружение Азбукари.“ Това щеше да стане още на следващия ден.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар