Иновативният образователен подход – „Букварино“

bukvarino-vizia-100Образователната ни реформа се нуждае от иновативни подходи в процеса на преподаване. В съвременната технологична среда натрупването на нови знания е необходимо да става по един ненатрапчив начин, който да бъде приятен за децата. Под формата на игра могат да се придобиват познания по редица учебни предмети. Именно такава възможност дава образователното помагало на „Сдружение Азбукари“ – „Букварино“.

Игрознанието представлява игра с карти, с помощта на които се създават думи, които носят точки. По този начин под формата на състезание децата и техните родители ще имат възможност да трупат знания по български език, правопис и правоговор. Целта на игровите ситуации и заниманията е в разгара на тяхното разгръщане да се образува правилното изписване на думи, изрази и цели изречения, според установените норми на българския език.

На комплекта от 60 карти са изобразени исторически личности, а техният живот е описан в книжката – „Исторически лабиринт на познанието“, която също е част от образователния комплект. Той съдържа и две ученически тетрадки, които ще бъдат в помощ на малчуганите по време на тяхното обучение. Освен за училищна среда „Букварино“ е образователно помагало, подходящо и за семейната среда, с възможност за открита дискусия и размяна на знание за забележителните събития в историята на България. „Букварино“ вече достигна благотворително до 3000 български училища, благодарение на подкрепата на компания „Лактима“. Интерес към забавното игрознание проявяват и много родни школа, които се намират зад граница. „Букварино“ достигна и до депутатите, помагалото им бе официално представено, а народните избраници увериха, че то ще намери запазено място в техните семейства.

bukvarino-3В момента от „Сдружение Азбукари“ провеждат национална кампания, която има за цел да представи образователното помагало в цялата страна. „Букварино“ завладя сърцата на децата и техните родители от София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе и много други населени места. Надяваме се да срещаме нови съмишленици, които да ни помагат в разпространението на „Букварино“. Нашата цел е да зарадваме децата и техните родители, а в същото време да им бъдем и полезни в процеса на обучение. Не забравяйте, че „Букварино“ няма възрастови ограничения и затова освен в училище има запазено място и във всеки български дом, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

 

Всичко за „Букварино“ и за образователните инициативи на Азбукари можете да научите на www.azbukari.org и www.bukvarino.bg. Всеки, който чрез дарение си вземе помагалото ще помогне на организацията да направи модерна училищна стая ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново. Официалното откриване на стаята ще бъде през ноември, допълват от сдружението.

 

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart