Иновативният образователен подход – „Букварино“

bukvarino-vizia-100Образователната ни реформа се нуждае от иновативни подходи в процеса на преподаване. В съвременната технологична среда натрупването на нови знания е необходимо да става по един ненатрапчив начин, който да бъде приятен за децата. Под формата на игра могат да се придобиват познания по редица учебни предмети. Именно такава възможност дава образователното помагало на „Сдружение Азбукари“ – „Букварино“.

Игрознанието представлява игра с карти, с помощта на които се създават думи, които носят точки. По този начин под формата на състезание децата и техните родители ще имат възможност да трупат знания по български език, правопис и правоговор. Целта на игровите ситуации и заниманията е в разгара на тяхното разгръщане да се образува правилното изписване на думи, изрази и цели изречения, според установените норми на българския език.

На комплекта от 60 карти са изобразени исторически личности, а техният живот е описан в книжката – „Исторически лабиринт на познанието“, която също е част от образователния комплект. Той съдържа и две ученически тетрадки, които ще бъдат в помощ на малчуганите по време на тяхното обучение. Освен за училищна среда „Букварино“ е образователно помагало, подходящо и за семейната среда, с възможност за открита дискусия и размяна на знание за забележителните събития в историята на България. „Букварино“ вече достигна благотворително до 3000 български училища, благодарение на подкрепата на компания „Лактима“. Интерес към забавното игрознание проявяват и много родни школа, които се намират зад граница. „Букварино“ достигна и до депутатите, помагалото им бе официално представено, а народните избраници увериха, че то ще намери запазено място в техните семейства.

bukvarino-3В момента от „Сдружение Азбукари“ провеждат национална кампания, която има за цел да представи образователното помагало в цялата страна. „Букварино“ завладя сърцата на децата и техните родители от София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе и много други населени места. Надяваме се да срещаме нови съмишленици, които да ни помагат в разпространението на „Букварино“. Нашата цел е да зарадваме децата и техните родители, а в същото време да им бъдем и полезни в процеса на обучение. Не забравяйте, че „Букварино“ няма възрастови ограничения и затова освен в училище има запазено място и във всеки български дом, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

 

Всичко за „Букварино“ и за образователните инициативи на Азбукари можете да научите на www.azbukari.org и www.bukvarino.bg. Всеки, който чрез дарение си вземе помагалото ще помогне на организацията да направи модерна училищна стая ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново. Официалното откриване на стаята ще бъде през ноември, допълват от сдружението.

 

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар