10-годишен почитател на историята ще заведе цялото си семейство на екскурзия в България с играта „Букварино”

Pechelivsh Velichko KostovЩастливецът Величко Костов от Пазарджик е третият победител от томболата на играта „Букварино“. Той показа отлични познания по история и български език, след като отговори вярно на въпросите в анкетата на сайта www.bukvarino.bg. „Букварино“ дава възможност на всеки, който се е посветил на образователната игра, да спечели екскурзия под мотото „По стъпките на българската история“. Сайтът www.bukvarino.bg ще посрещне предизвиканите от играта, за да демонстрират своите знания по история, български език и математика, като крайната цел е един от всички, отговорили вярно на въпросите в играта „Букварино“, да отпътува със семейството на тридневна разходка в страната.

„Безкрайно съм щастлив, че спечелих голямата месечна награда от играта“, каза развълнуван малкият Величко Костов. Той обясни, че най – голямо впечатление в играта „Букварино“ са му направили илюстрациите на картите, които изобразяват лицата на 60 бележити личности в българската история. „Любимите ми предмети в училище са история и география, и с радост ще отидем на екскурзията“, заяви още заплененият от играта. От своя страна майката на момчето, Магдалена Хаджиева, уточни, че е много въодушевена, че синът й ще им достави тези вдъхновяващи моменти, защото детето й е възпитавано в дух на родолюбие и патриотизъм.

 

„В момента живеем в Брацигово и сме удовлетворени, че спечелихме наградата именно от патриотичния учител „Букварино“, защото през 1876 година Васил Петлешков обявява в Брацигово началото на Априлското въстание. След като е заловен, за да защити съратниците си от гибел, той произнася думите – „Сам съм, други няма!“ По думите й, печелившият вече е готов да посрещне предизвикателството и е доволен, че благодарение на знанията си по българска история ще осигури на семейството си едно незабравимо изживяване на места, където артефактите и забележителностите разказват колко древно минало има България. Тридневното пътешествие е осигурено от компания „Лактима“.

 

III-nagrada-bukvarino„Искаме повече хора да опознават България и нейната история. Затова даваме възможност на любознателните, които с интерес играят с „Букварино“, да отидат на едно запомнящо се пътешествие“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Томболата се разигра сред хлапетата в детска градина „Мария Магдалена“, които се забавляваха с образователното помагало на „Сдружение Азбукари“. „Букварино“ има своя мисия. Всеки, който си вземе образователната игра, ще стане част от създаването на иновативна класна стая в град Велико Търново. Там децата ще се обучават в атмосфера на исторически дух, съчетана с модерни технологии. „Букварино“ бе представено и на депутатите в последния им работен ден. Акцията имаше за цел да напомни на народните представители, че трябва да защитават интересите на обществото и, че в миналото предшествениците ни са градили настоящето с некомерсиална мотивация. Депутатите имаха възможност да се запознаят с правилата на играта и да се убедят, че „Букварино“ има възможност да влезе във всяко едно българско училище.

Повече за историческата образователна игра „Букварино“ може да научите на www.bukvarino.bg и на www.azbukari.org

 

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар