10-годишен почитател на историята ще заведе цялото си семейство на екскурзия в България с играта „Букварино”

Pechelivsh Velichko KostovЩастливецът Величко Костов от Пазарджик е третият победител от томболата на играта „Букварино“. Той показа отлични познания по история и български език, след като отговори вярно на въпросите в анкетата на сайта www.bukvarino.bg. „Букварино“ дава възможност на всеки, който се е посветил на образователната игра, да спечели екскурзия под мотото „По стъпките на българската история“. Сайтът www.bukvarino.bg ще посрещне предизвиканите от играта, за да демонстрират своите знания по история, български език и математика, като крайната цел е един от всички, отговорили вярно на въпросите в играта „Букварино“, да отпътува със семейството на тридневна разходка в страната.

„Безкрайно съм щастлив, че спечелих голямата месечна награда от играта“, каза развълнуван малкият Величко Костов. Той обясни, че най – голямо впечатление в играта „Букварино“ са му направили илюстрациите на картите, които изобразяват лицата на 60 бележити личности в българската история. „Любимите ми предмети в училище са история и география, и с радост ще отидем на екскурзията“, заяви още заплененият от играта. От своя страна майката на момчето, Магдалена Хаджиева, уточни, че е много въодушевена, че синът й ще им достави тези вдъхновяващи моменти, защото детето й е възпитавано в дух на родолюбие и патриотизъм.

 

„В момента живеем в Брацигово и сме удовлетворени, че спечелихме наградата именно от патриотичния учител „Букварино“, защото през 1876 година Васил Петлешков обявява в Брацигово началото на Априлското въстание. След като е заловен, за да защити съратниците си от гибел, той произнася думите – „Сам съм, други няма!“ По думите й, печелившият вече е готов да посрещне предизвикателството и е доволен, че благодарение на знанията си по българска история ще осигури на семейството си едно незабравимо изживяване на места, където артефактите и забележителностите разказват колко древно минало има България. Тридневното пътешествие е осигурено от компания „Лактима“.

 

III-nagrada-bukvarino„Искаме повече хора да опознават България и нейната история. Затова даваме възможност на любознателните, които с интерес играят с „Букварино“, да отидат на едно запомнящо се пътешествие“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Томболата се разигра сред хлапетата в детска градина „Мария Магдалена“, които се забавляваха с образователното помагало на „Сдружение Азбукари“. „Букварино“ има своя мисия. Всеки, който си вземе образователната игра, ще стане част от създаването на иновативна класна стая в град Велико Търново. Там децата ще се обучават в атмосфера на исторически дух, съчетана с модерни технологии. „Букварино“ бе представено и на депутатите в последния им работен ден. Акцията имаше за цел да напомни на народните представители, че трябва да защитават интересите на обществото и, че в миналото предшествениците ни са градили настоящето с некомерсиална мотивация. Депутатите имаха възможност да се запознаят с правилата на играта и да се убедят, че „Букварино“ има възможност да влезе във всяко едно българско училище.

Повече за историческата образователна игра „Букварино“ може да научите на www.bukvarino.bg и на www.azbukari.org

 

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart