Хасково Може

Добра вечер и добра среща уважаеми съграждани, гости и приятели!
В този град, в който аз, в който ти сме родени…вървим през делници и празници, усмихнати или замислени, вглъбени в себе си, тъжни или щастливи, вървим със своите радости и нерадости, често оплаквайки съществуването си и рядко с желанието да се вгледаме в чуждите тегоби и проблеми.
Но има думи и послания, каузи и инициативи, които докосват сърцата ни. Такъв е и поводът на срещата ни тази вечер тук, в залата на читалище „Заря“ – благотворителна подкрепа на благородната кампания на едно сдружение – младо по възраст, силно и сърцато по дух – „Сдружение Азбукари“ от София. Защото вярваме, че въпреки кризата и хаоса в живота ни, нещата трябва да се творят от нас – хората, защото въпреки всичко добротата и щедрата човешка душа са около нас – важно е да съумеем да ги открием и повярваме, че ги има.
„Сдружение Азбукари“ е неправителствена организация, която работи за разнообразни хуманни инициативи, в които главни участници са деца от всички възрастови групи. Те организират най-мащабното, грандиозно детско мероприятие в България – фестивала „Вярвам в теб!“. Тяхна е и инициативата, която и ние в град Хасково искаме да подкрепим – Национална кампания за събиране на средства за изграждане на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение на деца със специални потребности.
Децата със специфични нужди, децата в неравностойно положение – те са около нас, има ги във всеки град.
Можем ли днес да отворим сърцата си и да помогнем с каквото и колкото можем – ние тази вечер ще се опитаме да кажем – „Хасково може!“
Защото в дни на болка и нямане, на отчаяние в детските очи и бездушно затворени врати е хубаво да не си сам. Затова сме заедно тази вечер – защото заедно можем да помогнем и подарим надежда, като оня продавач на надежда на Джани Родари, който мечтае на глас… – „ако можех да имам едно магазинче със две полички, бих продавал познайте какво – надежда, надежда за всички…“
Тази вечер голяма част от талантливите деца на Хасково ще пеят и танцуват за тази благотворителна кауза.
И ще Ви подарят своята надежда, своята вяра, своята любов, своите пожелания за здраве, своята усмивка, своя дух, своите мечти, своята съпричастност, своята подкрепа, своята приятелски подадена ръка!

Тези затрогващи думи чухме от сцената на читалище „Заря“ по време на вълнуващия благотворителен концерт „Хасково може“, в подкрепа на кампанията на„Сдружение Азбукари“ за подпомагане на децата в неравностойно положение. Техен автор е Наска Ангелова – водещ на спектакъла, наш приятел, помощник – директор на обединени ученически общежития в град Хасково. Даваме трибуна на тези искрени думи, защото са изказани искрено и от сърце. Благодарим ти, Насе!
Поздрав от „Сдружение Азбукари“

Прочети повече за благотворителният концерт

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart