„Хасково може“ събира пари за площадка за деца в неравностойно положение

С концерт „Хасково може“ Хасково ще подкрепи Националната кампания на „Сдружение Азбукари“ за набиране на средства за изграждане на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение за деца със специални потребности.

 

„Ние сме младо сдружение, което направи за първи път един изключително позитивен фестивал в Южния парк на София миналата година, когато в различни игри и спортни занимания бяха включени деца с увреждания. Предвиждаме фестивалът „Вярвам в теб“ да се проведе и тази година, а като съпътстваща инициатива е изграждането на детската площадка за деца със специфични потребности“, разказа пред Haskovo.info председателят на сдружението Цвета Кирилова.

Идеята е площадката да бъде разположена на площ от 300 кв.м. в Южния прак на София. Средствата, необходими за изграждането й са около 55 хиляди лева. „Разчитаме изцяло на подкрепата на гражданите, институциите и фирмите със социално – отговорна насоченост“, коментира Кирилова.

haskovo moje 270213 1„Голям жест е, че град като Хасково протяга ръка на София. Ние ще върнем този жест при нужда“, каза още председателят на „Сдружение Азбукари“.
По думите й такава площадка има шанс да бъде изградена и в Хасково. „Много ще съм щастлива ако това се случи, защото промените трябва да се случват от нас, не бива да очакваме някой нещо да направи за нас, а ние само да го консумираме“, допълни Цвета Кирилова.

Всеки, който иска да помогне за изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение за деца със специални потребности може да го направи като си купи билет на стойност 4 лева за концерта „Хасково може“. Благотворителната проява ще се състои на 6 март от 19:00 часа в читалище „Заря“. Участие в него ще вземат Танцов спортен клуб „Тангра“, Карате клуб „Торнадо“, Ансамбъл „Златна Тракия“, Дария Боева, Брейк формация „Beat Brothers Crew“, Клуб по спортни танци „Гранд“, Ансамбъл „Хасково“, Петя Кенанска, Солисти на фолклорна формация „Тракийка“ – Джани, Донна, Яница, Мажоретен състав – Хасково и Йоана Драгнева – екс вокал на Deep Zone Project.

Благородната кауза може да бъде подкрепена чрез дарителската сметка в Първа Инвестиционна Банка – IBAN BG18FINV91505315574776, BIC FINVBGSF

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар