ХАСКОВО ДОКАЗА, ЧЕ НАИСТИНА МОЖЕ!

Разгледайте снимките от благотворителния концерт

Хасково може! Да, настина може. И го видяхме, почувствахме, съпреживяхме, и дори се разчувствахме …“Хасково може“ – толкова силно прозвуча викът на децата от сцената на местното читалище, че чак ехото се разнесе на вълни из целия град. И дойдоха да ги видят всички, и стари, и млади. Концертът „Хасково може“ излъчи необятната енергия на българския фолклор и традиции, завладя с хореография, кръшни танци и музика. Организаторите на благотворителния спектакъл и учениците от школата се раздадоха в подкрепа на каузата на „Сдружение Азбукари“ за помощ на деца в неравностойно положение и изграждането на адаптирана площадка за тях в София. Ако се запитате, защо Хасково и, защо за София? Ще Ви отговорим, че едно запознанство в социалната мрежа може да направи чудеса, да увлече в сплотена мисъл стотици хора в една идея и да ги насърчава не само да си помагат, а и да умножат приятелствата си. Всеки приятел на приятел от Хасково стана и наш приятел. Поклонихме Ви се, защото във времена на изпитания и трудност знаем колко важно и ценно е приятелството. Вашето топло посрещане и щедрата професионално организирана програма ни взеха дъха и ни направи щастливи!

Не сме и предполагали, че един град, далечен на София, може да ни посрещне топло, с прегръдка и с вяра в по-доброто. Да ни убеди, че не родното място или разстоянието в километри може да бъде пречка за сътворение на добро, на откровение и на показ на отлични традиции, останали непокътнати от времето, останали в синхрон със силата на духа. Талантът на децата, взели участие в спектакъла „Хасково може“ е в спор с редица надарени деца не само от нашата страна, а и навън. Далеко…дори през океана…там където чужденци изучават българската народна песен, бит и култура със захлас, опознават етнографските области у нас и обличат нашите народни носии. “Хасково може“ – И го видяхме, почувствахме, съпреживяхме, и дори се разплакахме … Благодарим Ви Хасково за щедростта, подадената ръка, доверието, за пламъка, с който огряхте и нашите сърца. Петьо Сталев, ти си страхотен човек! Направи много. Всички Вие доказахте, че Хасково наистина може! Цвета Кирилова „Сдружение Азбукари“.

 

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart