„Сдружение Азбукари” зарадва децата от село Доганово с играта „Букварино”

sofia-1Малчуганите от Дома за деца лишени от родителска грижа в село Доганово бяха зарадвани от посещението на екипа на „Сдружение Азбукари“. Хлапетата получиха комплекти от образователното помагало „Букварино“,  млечно-кисела напитка „Букварино“, предоставена от компания „Лактима“ и картата „Обичай Родината“.

София Йовчева, доброволец на „Сдружение Азбукари“ разказа на децата какво е мотивирало екипа на Азбукарите да създадат образователната игра. Картите от играта „Букварино“ веднага привлякоха вниманието на хлапетата и те почнаха да редят думи след думи. Така  малките възпитаници на дома влезнаха в битка за победа и всеки от тях разказа какво знае за историческите личности изобразени на картите за игра.

 

detza„Подаръците са в духа на патриотизма, защото смятаме, че е важно да възпитаваме децата си да обичат родината ни. Щастливи сме, че можем да им подарим играта „Букварино“, защото тя е урок по родолюбие и игрознание. Играейки децата могат да редят мислите си с букви от българската азбука. Играта е разделена на три стратегически нива, които карат играчите да получават нови знания. Сложността се увеличава с всяка игра – бяло, зелено и червено „Букварино“. Това е част от патриотичния характер на проекта. Радваме се, че играта привлича децата и те играят с удоволствие „Букварино“ през лятната си ваканция“, споделиха още от сдружението.

 

Комплектът „Букварино“ се състои от 60 карти, на които са изобразени букви от българската азбука и исторически личности, а в помощ при играта са и две карти – ключ. Децата съставяха думи с картите, а в историческата книжка към помагалото успяха да научат нови неща за националните ни герои. Ще се упражняваме по правопис, български език, история и математика, с помощта на новия ни приятел – „Букварино“, обещаха малчуганите. Те споделиха, че с помощта на „Букварино“ ще могат под формата на игра да научат много полезни неща.

След забавленията и игрите малчуганите бяха почерпени с млечно-киселата напитка „Букварино“, която стана любима на децата. Голям интерес сред хлапетата провокира и  образователната  карта „Обичай Родината“, заяви Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.  

za press-bukvarino„Това бе още една социална инициатива на Азбукарите. Успяхме да зарадваме децата, а това е основната ни цел.  Детските усмивките ни дават кураж да продължаваме и за напред да правим подобни инициативи“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Тя обеща нови приятни изненади свързани с „Букварино“ и бъдещи образователни проекти.
Всеки, който желае да си вземе игрознанието срещу дарение може да го направи от сайта www.azbukari.org.

От сдружението благодарят на директорката на Дома за деца лишени от родителска грижа в село Доганово г-жа Оля Ленкова за предоставената възможност да се срещнат и прекарат един прекрасен ден с децата.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар