„Сдружение Азбукари” зарадва децата от село Доганово с играта „Букварино”

sofia-1Малчуганите от Дома за деца лишени от родителска грижа в село Доганово бяха зарадвани от посещението на екипа на „Сдружение Азбукари“. Хлапетата получиха комплекти от образователното помагало „Букварино“,  млечно-кисела напитка „Букварино“, предоставена от компания „Лактима“ и картата „Обичай Родината“.

София Йовчева, доброволец на „Сдружение Азбукари“ разказа на децата какво е мотивирало екипа на Азбукарите да създадат образователната игра. Картите от играта „Букварино“ веднага привлякоха вниманието на хлапетата и те почнаха да редят думи след думи. Така  малките възпитаници на дома влезнаха в битка за победа и всеки от тях разказа какво знае за историческите личности изобразени на картите за игра.

 

detza„Подаръците са в духа на патриотизма, защото смятаме, че е важно да възпитаваме децата си да обичат родината ни. Щастливи сме, че можем да им подарим играта „Букварино“, защото тя е урок по родолюбие и игрознание. Играейки децата могат да редят мислите си с букви от българската азбука. Играта е разделена на три стратегически нива, които карат играчите да получават нови знания. Сложността се увеличава с всяка игра – бяло, зелено и червено „Букварино“. Това е част от патриотичния характер на проекта. Радваме се, че играта привлича децата и те играят с удоволствие „Букварино“ през лятната си ваканция“, споделиха още от сдружението.

 

Комплектът „Букварино“ се състои от 60 карти, на които са изобразени букви от българската азбука и исторически личности, а в помощ при играта са и две карти – ключ. Децата съставяха думи с картите, а в историческата книжка към помагалото успяха да научат нови неща за националните ни герои. Ще се упражняваме по правопис, български език, история и математика, с помощта на новия ни приятел – „Букварино“, обещаха малчуганите. Те споделиха, че с помощта на „Букварино“ ще могат под формата на игра да научат много полезни неща.

След забавленията и игрите малчуганите бяха почерпени с млечно-киселата напитка „Букварино“, която стана любима на децата. Голям интерес сред хлапетата провокира и  образователната  карта „Обичай Родината“, заяви Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.  

za press-bukvarino„Това бе още една социална инициатива на Азбукарите. Успяхме да зарадваме децата, а това е основната ни цел.  Детските усмивките ни дават кураж да продължаваме и за напред да правим подобни инициативи“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Тя обеща нови приятни изненади свързани с „Букварино“ и бъдещи образователни проекти.
Всеки, който желае да си вземе игрознанието срещу дарение може да го направи от сайта www.azbukari.org.

От сдружението благодарят на директорката на Дома за деца лишени от родителска грижа в село Доганово г-жа Оля Ленкова за предоставената възможност да се срещнат и прекарат един прекрасен ден с децата.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart