Детският фестивал „Вярвам в теб!“ събра хиляди съмишленици в Южния парк в София

Детският фестивал „Вярвам в теб!“ събра хиляди съмишленици на голямата поляна в Южния парк, съобщиха от „Сдружение Азбукари“. Освен с богато подбрана музикална програма и спортни игри, децата бяха зарадвани и с множество изненади и подаръци.

В рамките на концерта, изпълнен на професионална сцена, редом до известните изпълнители се качиха и талантливи деца, с различна степен на увреждане, които с уменията и артистичността си събраха овациите на многохилядната публика. В благотворителните концерти се включиха над 650 участници – музиканти и артисти.

В Мини-олимпийските игри, пригодени за деца със специални образователни потребности и техни връстници, участваха отборно около 300 деца от столични общообразователни училища, както и деца от няколко помощни училища. На всички тях бяха раздадени стотици награди – четива, помагала, играчки, футболни топки, значки, стотици фланелки и сладки изкушения. Нито едно дете, участник във фестивала, не е останало без заслужен подарък.
Двудневният фестивал „Вярвам в теб!“-2 беше арена за художествени занаяти, викторини, забавни аниматори, няколко вида спорт, тренажори и десетки занимателни шатри.
Второто издание на феста бе подкрепено и от Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на труда и социалната политика, Представителството на Европейската комисия в България, Столична община, Държавната агенция за закрила на детето, Британското посолство, НСА и Софийската опера и балет.
Освен със сцената, предназначена за детски състави, събитието изненада и с много специални кътове, посветени на малките посетители. Европейската комисия също подреди сред шатрите своя ,,Детски кът Европа“. Игрите и забавленията там бяха не само забавни, но и образователни. Игрите несъмнено бяха свързани с правата на детето, тъй като 2013 е обявена за Европейска година на гражданите.
Европейската комисия е един от основните партньори и приятели на детския фестивал „Вярвам в теб!“.
Наред с това от „Сдружение Азбукари“ успяха да построят и първата в България комбинирана , обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Южният парк в София вече е място, където всички деца могат да играят заедно, независимо от различията си. Стотици деца вече успяха да поиграят на уникалния детски кът и да се забавляват на обучителните модули. Един от първите посетители на площадката беше и Британския посланик Н.Пр. Джонатан Алан и двегодишната му дъщеря.

Източник: http://www.focus-news.net

 

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар