Детският фестивал „Вярвам в теб!“ събра хиляди съмишленици в Южния парк в София

Детският фестивал „Вярвам в теб!“ събра хиляди съмишленици на голямата поляна в Южния парк, съобщиха от „Сдружение Азбукари“. Освен с богато подбрана музикална програма и спортни игри, децата бяха зарадвани и с множество изненади и подаръци.

В рамките на концерта, изпълнен на професионална сцена, редом до известните изпълнители се качиха и талантливи деца, с различна степен на увреждане, които с уменията и артистичността си събраха овациите на многохилядната публика. В благотворителните концерти се включиха над 650 участници – музиканти и артисти.

В Мини-олимпийските игри, пригодени за деца със специални образователни потребности и техни връстници, участваха отборно около 300 деца от столични общообразователни училища, както и деца от няколко помощни училища. На всички тях бяха раздадени стотици награди – четива, помагала, играчки, футболни топки, значки, стотици фланелки и сладки изкушения. Нито едно дете, участник във фестивала, не е останало без заслужен подарък.
Двудневният фестивал „Вярвам в теб!“-2 беше арена за художествени занаяти, викторини, забавни аниматори, няколко вида спорт, тренажори и десетки занимателни шатри.
Второто издание на феста бе подкрепено и от Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на труда и социалната политика, Представителството на Европейската комисия в България, Столична община, Държавната агенция за закрила на детето, Британското посолство, НСА и Софийската опера и балет.
Освен със сцената, предназначена за детски състави, събитието изненада и с много специални кътове, посветени на малките посетители. Европейската комисия също подреди сред шатрите своя ,,Детски кът Европа“. Игрите и забавленията там бяха не само забавни, но и образователни. Игрите несъмнено бяха свързани с правата на детето, тъй като 2013 е обявена за Европейска година на гражданите.
Европейската комисия е един от основните партньори и приятели на детския фестивал „Вярвам в теб!“.
Наред с това от „Сдружение Азбукари“ успяха да построят и първата в България комбинирана , обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Южният парк в София вече е място, където всички деца могат да играят заедно, независимо от различията си. Стотици деца вече успяха да поиграят на уникалния детски кът и да се забавляват на обучителните модули. Един от първите посетители на площадката беше и Британския посланик Н.Пр. Джонатан Алан и двегодишната му дъщеря.

Източник: http://www.focus-news.net

 

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart