Десетки населени места се включват в инициативата "Пробуждане с хоро" на 3-ти март

tsveta-znameДесетки населени места в страната и чужбина се включват в най-патриотичното и позитивно събитие за годината „Пробуждане с хоро“. То ще се проведе на Националния ни празник 3-ти март. Общо 28 населени места и много градове в чужбина ще се включат в събитието, като на място организират хорА. Инициативата се организира от „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“.

На Националния ни празник ще се извият кръшни хорА в София, Плевен, Варна, Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора и др. Много българи са разпространили инициативата и в чужбина – САЩ, Англия, Франция, Испания, Италия, Сърбия и др. Там нашите сънародници също са част от каузата „Пробуждане с хоро“. Така инициативата се превръща в позитивна лавина и обхваща родолюбивите българи у нас и в чужбина.

logo-2В София патриотичното събитие ще бъде в парк „Заимов“ от 12 часа. За доброто настроение ще се погрижат танцов клуб „Витоша“, „Тъпани и гайди“, „Да танцуваме заедно“, фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова. За първи път ще бъде изпята песента „Аспарух“ от фолклорния изпълнител Веселин Василев. Тя е посветена и написана специално за новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, който ще бъде презентиран скоро. Ще има още много приятни изненади за малки и големи. Очаква Ви изобилие от подаръци, знаменца, стикери и надиграване за бутилка вино от плодородната българска земя – „Една Българка“. Част от изненадите са плакати и 10 комплекта от патриотичното образователно помагало „Букварино“.

„Елате на хорото, за да поставим началото на националното ни единение. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Да докажем, че имаме славно минало и трябва да се гордеем с него. Смайвали сме много пъти света, ще го смаем още веднъж“, заяви Цвета Кирилова – председател на „Сдружение Азбукари“.

 

Още за проекта „Българи за България“:

 

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!

БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИЯ
https://www.facebook.com/events/413038072371838/

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар