Десетки населени места се включват в инициативата "Пробуждане с хоро" на 3-ти март

tsveta-znameДесетки населени места в страната и чужбина се включват в най-патриотичното и позитивно събитие за годината „Пробуждане с хоро“. То ще се проведе на Националния ни празник 3-ти март. Общо 28 населени места и много градове в чужбина ще се включат в събитието, като на място организират хорА. Инициативата се организира от „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“.

На Националния ни празник ще се извият кръшни хорА в София, Плевен, Варна, Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора и др. Много българи са разпространили инициативата и в чужбина – САЩ, Англия, Франция, Испания, Италия, Сърбия и др. Там нашите сънародници също са част от каузата „Пробуждане с хоро“. Така инициативата се превръща в позитивна лавина и обхваща родолюбивите българи у нас и в чужбина.

logo-2В София патриотичното събитие ще бъде в парк „Заимов“ от 12 часа. За доброто настроение ще се погрижат танцов клуб „Витоша“, „Тъпани и гайди“, „Да танцуваме заедно“, фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова. За първи път ще бъде изпята песента „Аспарух“ от фолклорния изпълнител Веселин Василев. Тя е посветена и написана специално за новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, който ще бъде презентиран скоро. Ще има още много приятни изненади за малки и големи. Очаква Ви изобилие от подаръци, знаменца, стикери и надиграване за бутилка вино от плодородната българска земя – „Една Българка“. Част от изненадите са плакати и 10 комплекта от патриотичното образователно помагало „Букварино“.

„Елате на хорото, за да поставим началото на националното ни единение. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Да докажем, че имаме славно минало и трябва да се гордеем с него. Смайвали сме много пъти света, ще го смаем още веднъж“, заяви Цвета Кирилова – председател на „Сдружение Азбукари“.

 

Още за проекта „Българи за България“:

 

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!

БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИЯ
https://www.facebook.com/events/413038072371838/

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар