Депутати се ангажираха с разпространението на „Букварино”

reporteriВ деня на Преображение Господне, екипът на „Сдружение Азбукарии“ има удоволствието да Ви представи с какво се ангажираха народните представители пред децата от 144 училище в столицата, които в последния работен ден на парламента влезнаха в ролята на репортери и чрез благотворителна акция подариха на депутатите образователната историческа игра „Букварино“.

Малките журналисти връчиха на народните представители по един комплект от патриотичното игрознание, за да се забавляват през почивните дни с децата и внуците си. Целта на акцията на Азбукарите бе да запознаят народните представители с иновативното образователно помагало, което вече получи висока оценка от възпитатели, учители и директори на български училища при неговата презентация. Според тях „Букварино“ е модерен начин за поднасяне на информация към подрастващите чрез игра, която улеснява работата на учителите в процеса на обучение на децата.

 

По време на представянето на „Букварино“ в парламента, по покана на заместник – председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов, педагози от различни училища в страната отбелязаха, че застъпеният в историческата игра нов образователен стил успешно завладява вниманието, задържа любопитството на децата и възрастните при усвояване на знания. Привличането на интереса на народните представители върху образователния проект на „Сдружение Азбукари“ цели да мотивира депутатите да се ангажират активно с реформата в образованието, като вземат под внимание препоръките на учителите и децата.

 

predparlamentaВ този ред на мисли бе и изложението на Даниела Митева от Ямбол, майка на 5-годишно дете, която дойде специално да подкрепи представянето на „Букварино“ в парламента. По думите й – „Животът зад граница определено ни превръща в родолюбци и продукти като „Букварино“ са изключително ценни за българите навън – не само заради съдържанието, но и заради европейския начин на поднасяне на информацията, съобразен със съвременните изследвания в областта на ранното детско развитие, където визуалното е водещо при усвояването на нови факти.“ Според присъстващите преподаватели, занимателната патриотична игра, която предлага знания по история и български език, има място не само в българския дом, но и във всяко училище.

 

По време на репортерска анкета на децата, народните представители се ангажираха да закупят и да подарят на повече техни връстници играта „Букварино“ и така да подпомогнат следващата кауза на Азбукари. Със събраните средства ще бъде модернизирана стая в основно училище в град Велико Търново, където учениците ще имат възможност да се обучават чрез интерактивни методи в атмосфера на патриотичен дух и интериор с интригуващи исторически елементи. Авторите на „Букварино“ смятат, че само децата могат непринудено да провокират възрастните да се замислят, че чрез  играта се преодоляват трудностите в общуването на родителите и учителите с децата, а когато тя е и образователна, процесите на взаимодействие и помощ са двупосочни. Азбукарите призовават с акцията си образованието и културата в България да бъдат реформирани и преобразени. Какво казаха още депутатите Цвета Караянчева, Атанас Мерджанов, Десислава Атанасова, Росен Петров, Станислав Иванов, Менда Стоянова и други може да видите във видеоматериала.

 

Видеото можете да видите ТУК

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart