Депутати се ангажираха с разпространението на „Букварино”

reporteriВ деня на Преображение Господне, екипът на „Сдружение Азбукарии“ има удоволствието да Ви представи с какво се ангажираха народните представители пред децата от 144 училище в столицата, които в последния работен ден на парламента влезнаха в ролята на репортери и чрез благотворителна акция подариха на депутатите образователната историческа игра „Букварино“.

Малките журналисти връчиха на народните представители по един комплект от патриотичното игрознание, за да се забавляват през почивните дни с децата и внуците си. Целта на акцията на Азбукарите бе да запознаят народните представители с иновативното образователно помагало, което вече получи висока оценка от възпитатели, учители и директори на български училища при неговата презентация. Според тях „Букварино“ е модерен начин за поднасяне на информация към подрастващите чрез игра, която улеснява работата на учителите в процеса на обучение на децата.

 

По време на представянето на „Букварино“ в парламента, по покана на заместник – председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов, педагози от различни училища в страната отбелязаха, че застъпеният в историческата игра нов образователен стил успешно завладява вниманието, задържа любопитството на децата и възрастните при усвояване на знания. Привличането на интереса на народните представители върху образователния проект на „Сдружение Азбукари“ цели да мотивира депутатите да се ангажират активно с реформата в образованието, като вземат под внимание препоръките на учителите и децата.

 

predparlamentaВ този ред на мисли бе и изложението на Даниела Митева от Ямбол, майка на 5-годишно дете, която дойде специално да подкрепи представянето на „Букварино“ в парламента. По думите й – „Животът зад граница определено ни превръща в родолюбци и продукти като „Букварино“ са изключително ценни за българите навън – не само заради съдържанието, но и заради европейския начин на поднасяне на информацията, съобразен със съвременните изследвания в областта на ранното детско развитие, където визуалното е водещо при усвояването на нови факти.“ Според присъстващите преподаватели, занимателната патриотична игра, която предлага знания по история и български език, има място не само в българския дом, но и във всяко училище.

 

По време на репортерска анкета на децата, народните представители се ангажираха да закупят и да подарят на повече техни връстници играта „Букварино“ и така да подпомогнат следващата кауза на Азбукари. Със събраните средства ще бъде модернизирана стая в основно училище в град Велико Търново, където учениците ще имат възможност да се обучават чрез интерактивни методи в атмосфера на патриотичен дух и интериор с интригуващи исторически елементи. Авторите на „Букварино“ смятат, че само децата могат непринудено да провокират възрастните да се замислят, че чрез  играта се преодоляват трудностите в общуването на родителите и учителите с децата, а когато тя е и образователна, процесите на взаимодействие и помощ са двупосочни. Азбукарите призовават с акцията си образованието и културата в България да бъдат реформирани и преобразени. Какво казаха още депутатите Цвета Караянчева, Атанас Мерджанов, Десислава Атанасова, Росен Петров, Станислав Иванов, Менда Стоянова и други може да видите във видеоматериала.

 

Видеото можете да видите ТУК

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

Активна възпитателна система“ - нова образователна методика от две помагала за обучение на ученици по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт"