Депутати се ангажираха с разпространението на „Букварино”

reporteriВ деня на Преображение Господне, екипът на „Сдружение Азбукарии“ има удоволствието да Ви представи с какво се ангажираха народните представители пред децата от 144 училище в столицата, които в последния работен ден на парламента влезнаха в ролята на репортери и чрез благотворителна акция подариха на депутатите образователната историческа игра „Букварино“.

Малките журналисти връчиха на народните представители по един комплект от патриотичното игрознание, за да се забавляват през почивните дни с децата и внуците си. Целта на акцията на Азбукарите бе да запознаят народните представители с иновативното образователно помагало, което вече получи висока оценка от възпитатели, учители и директори на български училища при неговата презентация. Според тях „Букварино“ е модерен начин за поднасяне на информация към подрастващите чрез игра, която улеснява работата на учителите в процеса на обучение на децата.

 

По време на представянето на „Букварино“ в парламента, по покана на заместник – председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов, педагози от различни училища в страната отбелязаха, че застъпеният в историческата игра нов образователен стил успешно завладява вниманието, задържа любопитството на децата и възрастните при усвояване на знания. Привличането на интереса на народните представители върху образователния проект на „Сдружение Азбукари“ цели да мотивира депутатите да се ангажират активно с реформата в образованието, като вземат под внимание препоръките на учителите и децата.

 

predparlamentaВ този ред на мисли бе и изложението на Даниела Митева от Ямбол, майка на 5-годишно дете, която дойде специално да подкрепи представянето на „Букварино“ в парламента. По думите й – „Животът зад граница определено ни превръща в родолюбци и продукти като „Букварино“ са изключително ценни за българите навън – не само заради съдържанието, но и заради европейския начин на поднасяне на информацията, съобразен със съвременните изследвания в областта на ранното детско развитие, където визуалното е водещо при усвояването на нови факти.“ Според присъстващите преподаватели, занимателната патриотична игра, която предлага знания по история и български език, има място не само в българския дом, но и във всяко училище.

 

По време на репортерска анкета на децата, народните представители се ангажираха да закупят и да подарят на повече техни връстници играта „Букварино“ и така да подпомогнат следващата кауза на Азбукари. Със събраните средства ще бъде модернизирана стая в основно училище в град Велико Търново, където учениците ще имат възможност да се обучават чрез интерактивни методи в атмосфера на патриотичен дух и интериор с интригуващи исторически елементи. Авторите на „Букварино“ смятат, че само децата могат непринудено да провокират възрастните да се замислят, че чрез  играта се преодоляват трудностите в общуването на родителите и учителите с децата, а когато тя е и образователна, процесите на взаимодействие и помощ са двупосочни. Азбукарите призовават с акцията си образованието и културата в България да бъдат реформирани и преобразени. Какво казаха още депутатите Цвета Караянчева, Атанас Мерджанов, Десислава Атанасова, Росен Петров, Станислав Иванов, Менда Стоянова и други може да видите във видеоматериала.

 

Видеото можете да видите ТУК

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар