Д-р Радина Денкова и Цвета Кирилова: Богатите да помагат на децата с увреждания

 2nd news 4th news 3dr news
Д-р Радина Денкова, „Естеклиник“ и Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“, заявиха в интервю за Илиана Беновска в ефира на „Радио К2″, че:

Д-р Радина Денкова и „Сдружение Азбукари“ организират социално начинание „Достъпно здраве“. Деца с увреждания ще получат възможност за безплатен преглед при дерматолог. Инициатива подкрепя националната кампания „Вярвам в теб“ и изграждането на единствената за гр. Велико Търново площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности. От началото на месец декември д-р Радина Денкова ще предоставя професионална консултация и козметични продукти, подходящи за техните нужди. Прегледите ще се извършват в „Естеклиник“ всеки понеделник от 10 до 11 часа и всеки петък от 16 до 17 часа. Родителите могат да направят предварителна заявка на телефон: 0 700 11 900 или 02 961 60 06. Адресът на „Естеклиник“ е гр. София, бул. „Г. М. Димитров“ 75, х-л „Вега“.
Д-р Радина Денкова и сдружение „Азбукари“ призовават повече лекари да се включат в тази хуманна инициатива „Достъпно здраве“ . „Аз ще бъда благодарна на всички фирми, които се занимават с дерматологична и медицинска козметика също да участват в това начинание, защото с мостри и продукти те ще бъдат много полезни на децата в неравностойно положение“, призова д-р Радина Денкова.

Д-р Радина Денкова отбеляза, че е важно младите хора да имат здравна култура по отношение на своята кожа. За съжаление социалните програми в България са на много ниско ниво. Необходимо е да променим първо отношението си към хората, които са по-различни, да ги приемаме като част от самите нас, от обществото.

 

Предстоящи инициативи на националната кампания „Вярвам в теб!“

Цвета Кирилова, отбеляза, че вече е факт първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Децата в София се наслаждават на прекрасен кът в Южния парк, където вече играят, обучават се и се забавляват заедно със своите връстници в неравностойно положение. Тъй като инициативата на „Сдружение Азбукари“ е предизвикала огромен интерес сред обществото, ще бъде изградена такава специална детска площадка и гр. Велико Търново, където над 500 деца с увреждания, които няма къде да играят. Тя ще бъде уникална и съобразена с историческия облик на града. Проектът вече срещна подкрепата на кмета на община Велико Търново – г-н Даниел Панов. Освен на неговата инициативност, „Сдружение Азбукари“ разчита и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и желаят тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение. Площадката ще бъде предназначена за деца между 3 и 12 години и ще се простира на терен 819,5 кв.м. в едно от най-любимите места на великотърновчани – парк Марно поле. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене и ще развиват логическото мислене. На площадката малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Идеята е именно чрез играта децата в неравностойно положение да се адаптират по лесно и елегантно. Палитрата от цветове на детските съоръжения е избрана така, че да провокира детското въображение и благотворно да влияе върху детската психика. Особено внимание ще бъде отделено и на настилката, която ще бъде специално подбрана за отделните сектори. На места тя ще преминава в 3 D визия.

На 28.11.2013г. ще се проведе голям благотворителен концерт в гр. Велико Търново с цел набиране на средства за подпомагане на кампанията. Такъв благотворителен концерт ще има и в гр. София 04.12.2013г. в зала 1 на НДК.

Може да подпомогнете благородните каузи на „Сдружение Азбукари“ по банков път:
Дарителска сметка:
Първа Инвестиционна Банка
BG18FINV91505315574776
BIC: FINVBGSF

Инициативата „Любов към водата“

Последната инициатива на „Сдружение Азбукари“ е „Любов към водата“. На 07.11.2013г. в плувния басейн в 131 СОУ „К.А.Тимирязев“ в ж.к.“Младост – 4, един от малкото работещи басейни в квартала, „Сдружение Азбукари“ и специалисти от НСА са показали как плуването помага и въздейства върху емоцията и физиката на децата с увреждания. Цвета Кирилова сподели, че за съжалеие условията в този плувен басейн не са най-добрите, но играта там помага за социалната интеграция на децата, които играейки и спортувайки се възприемат такива, каквито са. Спортът е още една възможност за осъществяване на социалната интеграция на децата с увреждания и трябва да се работи с пълни сили в тази посока.

Политика, корпоративна социална отговорност и грижа за хората

Цвета Кирилова заяви, че „Сдружение Азбукари“ работи и насочва всичките си усилия към хора в неравностойно положение, деца с умствени и физически увреждания вече повече от две години, в период, в който политиците са съсредоточени единствени върху себе си и собствената си политическа платформа, без да има яснота, доколко тя се припознава с нуждите и адаптацията към проблемите на хората. Понякога политиците дотолкова се откъсват от проблемите на гражданите, че забравят къде се намират. Животът не е само политика. Самите политици трябва да разберат, че са назначени от гражданите, за да им помагат и да решават техните проблеми и да са в услуга на обществото.
Цвета Кирилова каза, че не може да стои безразлична към проблемите на хората, защото е човек бунтар. „Сдружение Азбукари“ се финансира изцяло от дарения. Корпоративната социална политика съществува, но е въпрос на преглед кои каузи трябва да бъдат подкрепени. Фирмите ни съчувстват, изслушват ни с внимание, припознават наши каузи, но понякога нещата остават само на това ниво, защото е необходимо твърде дълго време за разглеждане на документи, нещата се размиват във времето и оставаме някакси незабелязани, отбеляза Цвета Кирилова в интервю за Илиана Беновска в ефира на „Радио К2″.
За повече информация посетете:

Facebook страницата на Aesthe Clinic
http://www.aestheclinic.com/

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар