Д-р Радина Денкова и Цвета Кирилова: Богатите да помагат на децата с увреждания

 2nd news 4th news 3dr news
Д-р Радина Денкова, „Естеклиник“ и Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“, заявиха в интервю за Илиана Беновска в ефира на „Радио К2″, че:

Д-р Радина Денкова и „Сдружение Азбукари“ организират социално начинание „Достъпно здраве“. Деца с увреждания ще получат възможност за безплатен преглед при дерматолог. Инициатива подкрепя националната кампания „Вярвам в теб“ и изграждането на единствената за гр. Велико Търново площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности. От началото на месец декември д-р Радина Денкова ще предоставя професионална консултация и козметични продукти, подходящи за техните нужди. Прегледите ще се извършват в „Естеклиник“ всеки понеделник от 10 до 11 часа и всеки петък от 16 до 17 часа. Родителите могат да направят предварителна заявка на телефон: 0 700 11 900 или 02 961 60 06. Адресът на „Естеклиник“ е гр. София, бул. „Г. М. Димитров“ 75, х-л „Вега“.
Д-р Радина Денкова и сдружение „Азбукари“ призовават повече лекари да се включат в тази хуманна инициатива „Достъпно здраве“ . „Аз ще бъда благодарна на всички фирми, които се занимават с дерматологична и медицинска козметика също да участват в това начинание, защото с мостри и продукти те ще бъдат много полезни на децата в неравностойно положение“, призова д-р Радина Денкова.

Д-р Радина Денкова отбеляза, че е важно младите хора да имат здравна култура по отношение на своята кожа. За съжаление социалните програми в България са на много ниско ниво. Необходимо е да променим първо отношението си към хората, които са по-различни, да ги приемаме като част от самите нас, от обществото.

 

Предстоящи инициативи на националната кампания „Вярвам в теб!“

Цвета Кирилова, отбеляза, че вече е факт първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Децата в София се наслаждават на прекрасен кът в Южния парк, където вече играят, обучават се и се забавляват заедно със своите връстници в неравностойно положение. Тъй като инициативата на „Сдружение Азбукари“ е предизвикала огромен интерес сред обществото, ще бъде изградена такава специална детска площадка и гр. Велико Търново, където над 500 деца с увреждания, които няма къде да играят. Тя ще бъде уникална и съобразена с историческия облик на града. Проектът вече срещна подкрепата на кмета на община Велико Търново – г-н Даниел Панов. Освен на неговата инициативност, „Сдружение Азбукари“ разчита и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и желаят тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение. Площадката ще бъде предназначена за деца между 3 и 12 години и ще се простира на терен 819,5 кв.м. в едно от най-любимите места на великотърновчани – парк Марно поле. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене и ще развиват логическото мислене. На площадката малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Идеята е именно чрез играта децата в неравностойно положение да се адаптират по лесно и елегантно. Палитрата от цветове на детските съоръжения е избрана така, че да провокира детското въображение и благотворно да влияе върху детската психика. Особено внимание ще бъде отделено и на настилката, която ще бъде специално подбрана за отделните сектори. На места тя ще преминава в 3 D визия.

На 28.11.2013г. ще се проведе голям благотворителен концерт в гр. Велико Търново с цел набиране на средства за подпомагане на кампанията. Такъв благотворителен концерт ще има и в гр. София 04.12.2013г. в зала 1 на НДК.

Може да подпомогнете благородните каузи на „Сдружение Азбукари“ по банков път:
Дарителска сметка:
Първа Инвестиционна Банка
BG18FINV91505315574776
BIC: FINVBGSF

Инициативата „Любов към водата“

Последната инициатива на „Сдружение Азбукари“ е „Любов към водата“. На 07.11.2013г. в плувния басейн в 131 СОУ „К.А.Тимирязев“ в ж.к.“Младост – 4, един от малкото работещи басейни в квартала, „Сдружение Азбукари“ и специалисти от НСА са показали как плуването помага и въздейства върху емоцията и физиката на децата с увреждания. Цвета Кирилова сподели, че за съжалеие условията в този плувен басейн не са най-добрите, но играта там помага за социалната интеграция на децата, които играейки и спортувайки се възприемат такива, каквито са. Спортът е още една възможност за осъществяване на социалната интеграция на децата с увреждания и трябва да се работи с пълни сили в тази посока.

Политика, корпоративна социална отговорност и грижа за хората

Цвета Кирилова заяви, че „Сдружение Азбукари“ работи и насочва всичките си усилия към хора в неравностойно положение, деца с умствени и физически увреждания вече повече от две години, в период, в който политиците са съсредоточени единствени върху себе си и собствената си политическа платформа, без да има яснота, доколко тя се припознава с нуждите и адаптацията към проблемите на хората. Понякога политиците дотолкова се откъсват от проблемите на гражданите, че забравят къде се намират. Животът не е само политика. Самите политици трябва да разберат, че са назначени от гражданите, за да им помагат и да решават техните проблеми и да са в услуга на обществото.
Цвета Кирилова каза, че не може да стои безразлична към проблемите на хората, защото е човек бунтар. „Сдружение Азбукари“ се финансира изцяло от дарения. Корпоративната социална политика съществува, но е въпрос на преглед кои каузи трябва да бъдат подкрепени. Фирмите ни съчувстват, изслушват ни с внимание, припознават наши каузи, но понякога нещата остават само на това ниво, защото е необходимо твърде дълго време за разглеждане на документи, нещата се размиват във времето и оставаме някакси незабелязани, отбеляза Цвета Кирилова в интервю за Илиана Беновска в ефира на „Радио К2″.
За повече информация посетете:

Facebook страницата на Aesthe Clinic
http://www.aestheclinic.com/

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар