И децата в неравностойно положение в град Бургас ще играят на специална площадка, адаптирана за техните нужди

burgas-ploshtadka-1Строителството на модерната детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в град Бургас, парк „Изгрев“, тече с пълна сила. Проектът е подкрепен от кмета на града Димитър Николов. Община Бургас предостави основната част от средствата, за реализирането на детския кът. Азбукарският детски кът, който ще обучава и забавлява децата, е част от Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“.

Предвижда се хлапетата да играят на цветни съоръжения, които освен че ще ги развличат, ще ги обучават и ще развиват тяхното въображение. Нуждата от толерантно отношение и обществена солидарност към децата с увреждания мотивира Община Бургас, „Сдружение Азбукари“ и дарителите да подпомогнат финансово осъществяването на проекта. Идеята е детската площадка да се превърне в своеобразен образователен кът на открито с възможност за подобряване на образователната и двигателната активност на децата на Бургас. Основното съоръжение ще разполага с рампа за инвалидни колички.

 

burgas-ploshtadka-2Предвидена е и специална детска люлка за децата в неравностойно положение, така че децата с увреждания да могат да изживяват весели моменти със своите връстници. На детската площадка ще се забавляват деца на възраст от 3 до 12 години. Площта й е 1 200 кв. м., а елементите й ще привличат интереса на децата с разнообразни форми и цветове. Площадката се изгражда по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. И тази детска площадка ще има своите отличителни белези. В настилката й ще бъдат интегрирани българската азбука и цифрите по модела на успешно осъществените през 2013 и 2014 година проекти на „Сдружение Азбукари“. Първият е в Южния парк в столицата. Той беше отлично оценен от британската принцеса Софи при гостуването й с принц Едуард в България. Втората такава зарадва децата за Коледа  миналата година в парк „Марно поле“, град Велико Търново.

„Процесите на социална интеграция ще се превърнат в успешно изминат път, когато отговорим на нуждите на обществото с отговорно взаимодействие на неправителствения сектор, общините  и бизнеса“, смята председателят на „Сдружение Азбукари“ –  Цвета Кирилова.
„Сдружение Азбукари“ предостави финансиране в размер на 25 000 лева. Средствата за реализиране на благородната кауза са от дарения на граждани и фирми сред които – „Лактима“, „Табак Маркет“, „Про Плантс“.
Подробности за развитието на проектите на „Сдружение Азбукари“ може да намерите на www.azbukari.org, както и чрез фейсбук страницата Азбукари.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате