И децата в неравностойно положение в град Бургас ще играят на специална площадка, адаптирана за техните нужди

burgas-ploshtadka-1Строителството на модерната детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в град Бургас, парк „Изгрев“, тече с пълна сила. Проектът е подкрепен от кмета на града Димитър Николов. Община Бургас предостави основната част от средствата, за реализирането на детския кът. Азбукарският детски кът, който ще обучава и забавлява децата, е част от Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“.

Предвижда се хлапетата да играят на цветни съоръжения, които освен че ще ги развличат, ще ги обучават и ще развиват тяхното въображение. Нуждата от толерантно отношение и обществена солидарност към децата с увреждания мотивира Община Бургас, „Сдружение Азбукари“ и дарителите да подпомогнат финансово осъществяването на проекта. Идеята е детската площадка да се превърне в своеобразен образователен кът на открито с възможност за подобряване на образователната и двигателната активност на децата на Бургас. Основното съоръжение ще разполага с рампа за инвалидни колички.

 

burgas-ploshtadka-2Предвидена е и специална детска люлка за децата в неравностойно положение, така че децата с увреждания да могат да изживяват весели моменти със своите връстници. На детската площадка ще се забавляват деца на възраст от 3 до 12 години. Площта й е 1 200 кв. м., а елементите й ще привличат интереса на децата с разнообразни форми и цветове. Площадката се изгражда по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. И тази детска площадка ще има своите отличителни белези. В настилката й ще бъдат интегрирани българската азбука и цифрите по модела на успешно осъществените през 2013 и 2014 година проекти на „Сдружение Азбукари“. Първият е в Южния парк в столицата. Той беше отлично оценен от британската принцеса Софи при гостуването й с принц Едуард в България. Втората такава зарадва децата за Коледа  миналата година в парк „Марно поле“, град Велико Търново.

„Процесите на социална интеграция ще се превърнат в успешно изминат път, когато отговорим на нуждите на обществото с отговорно взаимодействие на неправителствения сектор, общините  и бизнеса“, смята председателят на „Сдружение Азбукари“ –  Цвета Кирилова.
„Сдружение Азбукари“ предостави финансиране в размер на 25 000 лева. Средствата за реализиране на благородната кауза са от дарения на граждани и фирми сред които – „Лактима“, „Табак Маркет“, „Про Плантс“.
Подробности за развитието на проектите на „Сдружение Азбукари“ може да намерите на www.azbukari.org, както и чрез фейсбук страницата Азбукари.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart