„Сдружение Азбукари“ и Община Бургас откриват третата детска площадка адаптирана и за деца със специфични образователни потребности

ploshtadka-66По случай откриването на учебната година, „Сдружение Азбукари“ и Община Бургас ще зарадват децата и техните родители. Утре (16.09.2015 г.) от. 10.00 часа в парк „Изгрев“ в Бургас ще бъде открита третата детска площадка адаптирана и за деца със специфични образователни потребности. Община Бургас предостави основната част от средствата, за да може да се реализира проекта на „Сдружение Азбукари“. Азбукари също помогнаха с дарения, предоставени от фирми и граждани, за да може да бъде изградена и третата подобна площадка.

В София децата се радват на площадка – „Цветна приказка“, във Велико Търново пък е „Царска корона“, а в Бургас е същинска „Морска перла“, и е предназначена за деца между 3 и 12 години. Цветната площадка има и уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене, и ще развиват логическото мислене. На нея децата ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри.
„След София и Велико Търново, то дойде време да зарадваме децата и техните родители в Бургас. Хлапетата ще имат възможност да се забавляват на една уникална детска площадка, а за нас най-голямата награда ще бъде появата на техните усмивки, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова.

„Положихме много усилия, за да осъществим този съвместен проект с Община Бургас и сме горди от резултата, който постигнахме. Благодарим на всички, които ни подкрепиха и се надявам и за напред да продължим да осъществяваме подобни проекти, които са обществено и социално значими“, коментира Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.

Изграждането на площадката е част от националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“. Азбукарите призовават всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива и да подкрепя и бъдещите образователни инициативи на сдружението. В момента се изгражда модерна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. По този начин от „Сдружение Азбукари“ се надяват да подобрят значително условията за учене на децата от училището. Допълнителна информация за инициативите на Азбукари можете да намерите на www.azbukari.org.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар