„Сдружение Азбукари“ и Община Бургас откриват третата детска площадка адаптирана и за деца със специфични образователни потребности

ploshtadka-66По случай откриването на учебната година, „Сдружение Азбукари“ и Община Бургас ще зарадват децата и техните родители. Утре (16.09.2015 г.) от. 10.00 часа в парк „Изгрев“ в Бургас ще бъде открита третата детска площадка адаптирана и за деца със специфични образователни потребности. Община Бургас предостави основната част от средствата, за да може да се реализира проекта на „Сдружение Азбукари“. Азбукари също помогнаха с дарения, предоставени от фирми и граждани, за да може да бъде изградена и третата подобна площадка.

В София децата се радват на площадка – „Цветна приказка“, във Велико Търново пък е „Царска корона“, а в Бургас е същинска „Морска перла“, и е предназначена за деца между 3 и 12 години. Цветната площадка има и уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене, и ще развиват логическото мислене. На нея децата ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри.
„След София и Велико Търново, то дойде време да зарадваме децата и техните родители в Бургас. Хлапетата ще имат възможност да се забавляват на една уникална детска площадка, а за нас най-голямата награда ще бъде появата на техните усмивки, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова.

„Положихме много усилия, за да осъществим този съвместен проект с Община Бургас и сме горди от резултата, който постигнахме. Благодарим на всички, които ни подкрепиха и се надявам и за напред да продължим да осъществяваме подобни проекти, които са обществено и социално значими“, коментира Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари“.

Изграждането на площадката е част от националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“. Азбукарите призовават всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива и да подкрепя и бъдещите образователни инициативи на сдружението. В момента се изгражда модерна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. По този начин от „Сдружение Азбукари“ се надяват да подобрят значително условията за учене на децата от училището. Допълнителна информация за инициативите на Азбукари можете да намерите на www.azbukari.org.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар