Образователната игра „Букварино” зарадва българчета в Ню Йорк

buk-usa„Сдружение Азбукари“ подкрепи патриотична инициатива зад океана, за да подари на българчета в Ню Йорк историческата игра „Букварино“ и детска карта „Обичай Родината“. Популярният детски хор “Пим Пам”, основан от композитора Борис Карадимчев, гастролира с няколко концерта в Ню Йорк. Тържественото събитие се състоя по покана на българския хор и училище “Гергана”. За началото на учебната година българските гласове поздравиха ученици, учители, родители и гости с впечатляващ концерт от 18 специално подбрани български песни.

Децата от училище „Гергана“ в Ню Йорк бяха зарадвани с образователни подаръци от „Сдружение Азбукари“. Освен от сцената на училището, пимпамчетата потопиха в музика и носталгични емоции много българи и чуждестранни гости с голям концерт в Генералното консулство на България. Представиха избрана селекция от популярни песни и на специален прием при постоянния представител на страната ни в ООН – посланик Стефан Тафров. “Мисля, че успяхме да изпълним задачите, които си бяхме поставили с това пътуване”, заяви диригентът на “Пим Пам” – Ирена Христова, след завръщането на хора в България. За децата това беше преживяване, изпълнено с много емоции и полезен опит.

 

tsveti-2Ние, ръководителите, пък се радваме, че успяхме да върнем у дома всички живи и здрави, заредени с нови впечатления и приятелства, защото сега е време да обърнем поглед към новите ангажименти, които предстоят на “Пим Пам”. Благодарим на всички българи в Ню Йорк за гостоприемството и сърдечността, с които ни обградиха. Благодарим и на „Сдружение Азбукари”, че с тяхна помощ успяхме да обогатим Ню Йорк и с още една частица от българския дух!” Тя допълни, че в края на годината предстои излъчването и на документалния филм “Да покориш Ню Йорк с песен”, проследяващ успехите и преживяванията на децата от Пим Пам. „Радваме се, че интересът към на нашите образователни проекти се увеличава значително заради засилилата се потребност на българчетата тук и извън България да поддържат пламъка на българския дух, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Сърдечни благодарности отправи и Яна Трендафилова от гражданската организация, която изрази задоволството си, че патриотичното помагало „Букварино“ и детската карта на България са направили своя успешен презокеански полет, за да обогатят познанието на нашите малки сънародници.

 

Щастливи сме, че всекидневно получаваме коментари и снимки от семейства, и училища, които са се доверили на нашите иновативни методи за обучение“, добави още Трендафилова. „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“ са наши не само образователни, но и патриотични инициативи. Чрез тях искаме да насърчаваме българщината и зад граница. Доволни сме, че може да бъдем полезни на децата и техните родители, като предлагаме иновативни продукти, които намират място във всяко едно българско училище дори и в чужбина, изрази удовлетворението си Цвета Кирилова. Тя допълни, че желаещите да научат повече за предстоящите инициативи на Азбукари можете да посетят – www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар