Образователната игра „Букварино” зарадва българчета в Ню Йорк

buk-usa„Сдружение Азбукари“ подкрепи патриотична инициатива зад океана, за да подари на българчета в Ню Йорк историческата игра „Букварино“ и детска карта „Обичай Родината“. Популярният детски хор “Пим Пам”, основан от композитора Борис Карадимчев, гастролира с няколко концерта в Ню Йорк. Тържественото събитие се състоя по покана на българския хор и училище “Гергана”. За началото на учебната година българските гласове поздравиха ученици, учители, родители и гости с впечатляващ концерт от 18 специално подбрани български песни.

Децата от училище „Гергана“ в Ню Йорк бяха зарадвани с образователни подаръци от „Сдружение Азбукари“. Освен от сцената на училището, пимпамчетата потопиха в музика и носталгични емоции много българи и чуждестранни гости с голям концерт в Генералното консулство на България. Представиха избрана селекция от популярни песни и на специален прием при постоянния представител на страната ни в ООН – посланик Стефан Тафров. “Мисля, че успяхме да изпълним задачите, които си бяхме поставили с това пътуване”, заяви диригентът на “Пим Пам” – Ирена Христова, след завръщането на хора в България. За децата това беше преживяване, изпълнено с много емоции и полезен опит.

 

tsveti-2Ние, ръководителите, пък се радваме, че успяхме да върнем у дома всички живи и здрави, заредени с нови впечатления и приятелства, защото сега е време да обърнем поглед към новите ангажименти, които предстоят на “Пим Пам”. Благодарим на всички българи в Ню Йорк за гостоприемството и сърдечността, с които ни обградиха. Благодарим и на „Сдружение Азбукари”, че с тяхна помощ успяхме да обогатим Ню Йорк и с още една частица от българския дух!” Тя допълни, че в края на годината предстои излъчването и на документалния филм “Да покориш Ню Йорк с песен”, проследяващ успехите и преживяванията на децата от Пим Пам. „Радваме се, че интересът към на нашите образователни проекти се увеличава значително заради засилилата се потребност на българчетата тук и извън България да поддържат пламъка на българския дух, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Сърдечни благодарности отправи и Яна Трендафилова от гражданската организация, която изрази задоволството си, че патриотичното помагало „Букварино“ и детската карта на България са направили своя успешен презокеански полет, за да обогатят познанието на нашите малки сънародници.

 

Щастливи сме, че всекидневно получаваме коментари и снимки от семейства, и училища, които са се доверили на нашите иновативни методи за обучение“, добави още Трендафилова. „Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“ са наши не само образователни, но и патриотични инициативи. Чрез тях искаме да насърчаваме българщината и зад граница. Доволни сме, че може да бъдем полезни на децата и техните родители, като предлагаме иновативни продукти, които намират място във всяко едно българско училище дори и в чужбина, изрази удовлетворението си Цвета Кирилова. Тя допълни, че желаещите да научат повече за предстоящите инициативи на Азбукари можете да посетят – www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар