„Букварино“ продължава своята национална обиколка, образователното помагало бе представено и в Белоградчик

BelogradchikИновативният преподавател на родолюбие – „Букварино“ продължава своята национална обиколка. Този път екипът на „Сдружение Азбукари“ посети Начално училище „Васил Левски“ в град Белоградчик. След София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе, Плевен, то сега азбукарите демонстрираха пред десетки деца и в Белоградчик – правилата и предимствата при обучението с образователното помагало.

Беше проведена забавна викторина, на която децата с радост отговаряха на поставените им въпроси, а със специално направените в голям формат карти от „Букварино“, съставяха думи. И този път награди имаше за всички участници – 8 комплекта „Букварино“ бяха подарени от
Димитър Тонев за училищните класове, а всички малчугани получиха образователна карта „Обичай Родината“ и млечно-кисели напитки, предоставени от компания „Лактима“.

„С радост видях, че децата имат много любими думи, които съставяха с помощта на нашите карти. България, любов, игра бяха само част от думите, които хлапетата подредиха и грабнаха своите награди. Децата и техните учители ще имат възможност да ползват „Букварино“ и да видят, как с негова помощ се трупат знания по редица предмети. Да не забравяме, че игрознанието няма възрастови ограничения и може да се ползва и в семейна среда, заяви главният координатор на „Сдружение Азбукари“ – Яна Трендафилова. Тя обеща, че Азбукари ще продължат своята национална обиколка, а подаръци ще има за всички от сърце.
„Има нещо символично в това, че бяхме в Начално училище „Васил Левски“ в Белоградчик, защото това е най-разпознаваемата историческа личност, от комплекта карти в „Букварино“.

 

Belogradchik-2Повече за живота на Апостола на свободата може да се научи от книжката „Исторически лабиринт на познанието“, която също е част от образователното помагало, обясни Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. Тя допълни, че всеки може да спечели историческа екскурзия, ако си вземе „Букварино“ и отговори правилно на въпросите на www.bukvarino.bg. Който чрез дарение си вземе помагалото ще помогне на организацията да направи модерна училищна стая ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново. Официалното откриване на стаята ще бъде през ноември, допълват от сдружението.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар