„Букварино” влезна в Народното събрание, прикова вниманието на депутатите

tsveta-parlament-1„Сдружение Азбукари“ по покана на заместник-председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов представи на депутатите иновативното образователно помагало – „Букварино“. Деца от 144-о училище в столицата разясниха на народните представители правилата на игрознанието. В ролята на азбукарски репортери влязоха малките Ели Величкова и Йоана Николова, които спираха депутатите и ги провокираха с въпроси за „Букварино“.

Комплектът бе раздаден предварително на всички 240 народни представители. Въпреки, че бяха обсебени от политическите дебати много депутати се спряха пред чаровните репортерки и разказаха, че с радост ще играят с „Букварино“ в компанията на своите деца, игрознанието ще бъде техен приятел и по време на лятната им отпуска. Росен Петров, Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Станислав Иванов бяха само част от народните избраници, които отговориха на въпросите на малките азбукари.

 

tsveta-parlament-22Помагалото „Букварино” е подходящо за всички деца и техните учители, има място във всяка една класна стая. „Игрознанието е съвременен преподавател по патриотизъм, вярвам, че имаме голяма нужда от иновации в образователната ни сфера и затова създадохме „Букварино“. Надяваме се, че с подкрепата на депутатите ще може да реализираме и следващия ни образователен проект – „Креативни мислители“, който има за цел да модернизира класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново“, заяви по време на пресконференцията председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова.

 

От своя страна  Красимир Каракачанов определи инициативата на сдружението като патриотична, а фактът, че това се прави от малки българчета, би трябвало да стимулира депутатите в парламента да бъдат поне на тяхно ниво на историческа грамотност.

„Животът зад граница определено ни превръща в родолюбци и продукти като „Букварино“ са изключително ценни за българите навън – не само заради съдържанието, но и по европейския начин на поднасяне на информацията, съобразен със съвременните изследвания в областта на ранното детско развитие, където визуалното е водещо при усвояването на нови факти“, заяви Даниела Митева, една българска майка на петгодишно дете, която презентира игрознанието в Народното събрание.

 

 

 

tsveta-parlament-30Според присъстващите преподаватели тази занимателна игра трябва да влезе не само в българския дом, но и във всяко училище. Те изразиха задоволство, че с „Букварино“ бързо и лесно децата ще могат да учат – правопис, правоговор, а също така ще научават и интересни факти от родната история.

Вече 5000 бройки от „Букварино“ бяха раздадени благотворително на български училища, благодарение на подкрепата на компания „Лактима“. От „Сдружение Азбукари“ изразиха надежда, че игрознанието ще стане достъпно за всички близо 60 000 първолаци, които ще тръгнат на училище от 15 септември.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар