Благодаря Ви, Азбукари, за преживяването…

dimaЧесто повтарям пред родителите, с които работя, че децата възприемат като ценност това, което възрастните не само казват, а и „показват”, т.е. подкрепят чрез личния си пример. Делото на ”Азбукари”, което са извършили със стаята „Креативни мислители” е пример за това: чрез личния си пример те доказаха, че даването на всичко от себе си в нейното създаване има резултат.

”Азбукари” реализираха идеята, че когато искам, мога! Вярвам, че всяко преживяване остава незабравимо за децата ни, когато минава през емоциите и чувствата и им създаваме отношение към това, което им се случва. Защото това е, което получиха децата, присъстващи на откриването на стаята „Креативни мислители”.

 

Те станаха свидетели на съчетаването на много положителна енергия, любов, признание и уважение от страна на възрастните към създателите на тази стая. Незабравимо преживяване за всички присъстващи, за които родолюбието, познанието, радостта от създаването и даването са сред важните ценности във възпитанието на децата. Стаята „Креативни мислители“ е уникална образователна възможност да се докоснем до нашето вчера, днес и утре! В деня на официалното й откриване споделих с децата радостта и уважението от креативната им изява в две игри, в които им предложих да участват. Приеха с ентусиазъм и желание! Винаги ще помня слънчевите искрици в техните очи и широките детски усмивки, с които изпълниха цялата стая!

 

Създаването и формирането на нагласата да се подхожда креативно във всяка ситуация е процес: една от идеите за работа с децата в стаята „Креативни мислители” и началото беше сложено. Особенно ценно е за мен, че има хора като „Азбукари”, които със свои стъпки осъществяват промяната: започват със създаването на подкрепяща среда, интернализират у децата чрез личния си пример през любовта и уважението и ги учат да мислят – само така те могат да се научат да поемат собствената си отговорност за случващото се в техния живот и да се самоутвърждават чрез това, което правят! Да имат вярата, че когато имам желание – мога! Благодаря Ви, „Азбукари” беше незабравимо за мен!

 

Дима Желязкова, психолог

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart