Благодаря Ви, Азбукари, за преживяването…

dimaЧесто повтарям пред родителите, с които работя, че децата възприемат като ценност това, което възрастните не само казват, а и „показват”, т.е. подкрепят чрез личния си пример. Делото на ”Азбукари”, което са извършили със стаята „Креативни мислители” е пример за това: чрез личния си пример те доказаха, че даването на всичко от себе си в нейното създаване има резултат.

”Азбукари” реализираха идеята, че когато искам, мога! Вярвам, че всяко преживяване остава незабравимо за децата ни, когато минава през емоциите и чувствата и им създаваме отношение към това, което им се случва. Защото това е, което получиха децата, присъстващи на откриването на стаята „Креативни мислители”.

 

Те станаха свидетели на съчетаването на много положителна енергия, любов, признание и уважение от страна на възрастните към създателите на тази стая. Незабравимо преживяване за всички присъстващи, за които родолюбието, познанието, радостта от създаването и даването са сред важните ценности във възпитанието на децата. Стаята „Креативни мислители“ е уникална образователна възможност да се докоснем до нашето вчера, днес и утре! В деня на официалното й откриване споделих с децата радостта и уважението от креативната им изява в две игри, в които им предложих да участват. Приеха с ентусиазъм и желание! Винаги ще помня слънчевите искрици в техните очи и широките детски усмивки, с които изпълниха цялата стая!

 

Създаването и формирането на нагласата да се подхожда креативно във всяка ситуация е процес: една от идеите за работа с децата в стаята „Креативни мислители” и началото беше сложено. Особенно ценно е за мен, че има хора като „Азбукари”, които със свои стъпки осъществяват промяната: започват със създаването на подкрепяща среда, интернализират у децата чрез личния си пример през любовта и уважението и ги учат да мислят – само така те могат да се научат да поемат собствената си отговорност за случващото се в техния живот и да се самоутвърждават чрез това, което правят! Да имат вярата, че когато имам желание – мога! Благодаря Ви, „Азбукари” беше незабравимо за мен!

 

Дима Желязкова, психолог

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар