Благодарствено писмо от „Сдружение Азбукари”

DFVTПървото издание на Детския фетивал „Вярвам в теб!“ за социална интеграция, организиран от „Сдружение Азбукари“ получи голямото признание на децата и техните родители. С Ваша помощ ние успяхме да реализираме този мащабен тридневен проект, който събра хиляди съмишленици на голямата поляна в Южния парк на 28, 29 и 30.09.2012 г. 

По време на провеждането на фестивала заедно успяхме да зарадваме всички присъстващи освен с богато подбрана музикална програма и спортни игри, с множество изненади и подаръци, благодарение на Вашето любезно съдействие. В рамките на музикалната програма, изпълнена на професионална сцена, редом до известните изпълнители се качиха и талантливи деца, с различна степен на увреждане, които с уменията и артистичността си събраха овациите на многохилядната публика. В 12-часовия певчески маратон се включиха над 650 участници –  музиканти и артисти. Във втория ден от програмата, посветен на спорта, се проведоха Мини -олимпийските игри, пригодени за деца със специални образователни потребности и техни връстници. Голямо постижение за нас е, че в надпреварата участваха отборно около 400 деца от столични общообразователни училища, както и деца от няколко помощни училища. За всички тях бяха раздадени повече от хиляда награди – четива, помагала, играчки, футболни топки, значки, стотици фланелки, сладки изкушения, еко плетива, балони, здравословен обяд и златни медали за включване на принципа: „Важно е участието“. Искаме да се похвалим, че благодарение на Вашата помощ, нито едно дете, участник във фестивала, не е останало без заслужен подарък. В същото време ние се радвахме, че нашето ползотворно партньорство стана причина за широките усмивки и удовлетворението на малките ни участници.

Тридневният фестивал „Вярвам в теб!“ беше арена за художествени занаяти, викторини, забавни аниматори, няколко вида спорт, тренажори, приказна украса с цветя, игри с психолози, фотоизложба, модно ревю и десетки занимателни шатри. Този огромен вулкан от забавления изригна на „Вярвам в теб!“ и всичко това събрано от нашите приятели – дарителите с огромните усилия на оргнизаторите от „Сдружение Азбукари“.

Първото издание на феста постигна своите блестящи резултати и това ни дава повод да се чувстваме горди, тъй като срещнахме искрената подкрепа и на българските институции в лицето на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на културата, Столична община и Британското посолство в България. Почетни гости на събитието бяха министър Тотю Младенов, зам.министър Милена Дамянова, зам.министър Иван Ценов, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, Н.Пр. Джонатън Алън- посланик на Великобритания у нас, както и представителят на Уницеф за България г-жа Таня Радочай.

Резултатите от успешно проведената първа инициатива ни дават увереност, че съвместно можем да работим при следващите благотворителни проекти на „Сдружение Азбукари“. Нашите амбициозни планове са догодина да проведем ВТОРОТО издание на „Вярвам в теб!“, за което отново разчитаме на Вашата БЛАГОРОДНА подкрепа. Това, че повярвахте в нас ни мотивира все повече да работим в полза на гражданското общество. Общите ни усилия илюстрират най – добре емоциите, настроението и радостта на всички, които се включиха с нестихващо желание и позитивен устрем. Благотворителната инициатива на Азбкарите показа, че макар и с изтощителен, всеотдаен денонощен труд, толерантността, радостта и любовта към децата и изобщо към хората, ще активират позитивно мислене и ще допринесат за един по – добър начин на живот.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар