Българи се пробудиха с хоро на националния празник на България

tsveta-600Уникалната атмосфера на българското единение събра стотици в столичния парк „Заимов”, където с хоро беше отбелязан Националният празник на България. Най-позитивната инициатива за тази година е дело на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“.

Столичани и гости на София дойдоха в парка, за да отбележат заедно празника. В красотата на фолклора, хванати за ръце се потопиха българи от всички възрасти и дори цели семейства. Паркът се изпълни с хиляди озарени лица – ефект, който е неизменна част от магията на българските ритми.

Сърцата им открадна българската народна музика, пресътворена от майсторството на танцов клуб „Витоша“, „Тъпани и гайди“, „Да танцуваме заедно“, фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова.

„Пробуждане с хоро“ цели да възроди българския дух. „С тази инициатива искаме да кажем, че българите имаме национално самочувствие, че фолклорните ни традиции са живи, че българските ценности са нещо, с което можем да се гордеем. Искаме да провокираме всички българи, които са дошли тук, да се присъединят към общото родово хоро на обединението. Така ще включим енергийния поток помежду си и ще изразим с всичко това обич, толерантност, единение”, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”.

horo-3mart-3„Хорото не е само танц, то е магически ритуал, символ на единението и символ на космическата енергия. Винаги е било онова самобитно творчество, което е задържало енергията на българското общество. В него е вплетен особен заряд. Хорото е ценността, която свързва българите и ги кара да пренебрегнат своите житейски проблеми”, посочи г-жа Кирилова.

Зарядът на този магичен ритуал днес разпали и обедини българи в около 30 места в страната и чужбина. Освен в София, хора има и в Плевен, Варна, Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора и др. А от чужбина българската позитивна лавина заля и САЩ, Англия, Франция, Испания, Италия, Сърбия и др.

Всички заедно направихме тази магия на единението и така за пореден път доказахме, че примера на предците не е угаснал, че гордостта и отговорността пред бъдещето също няма да угасне, защото сме заедно.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart