Азбукарите гостуваха на децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в Правец

pravetz-1Незабравимо изживяване споделиха Азбукарите и обитателите на дома в град Правец на традиционно коледно тържество. По покана на директора Евгени Димитров, „Сдружение Азбукари“ зарадва за пореден път дългогодишните си приятели, като уважи празника им с пожелание за светли дни. Хлапетата посрещнаха своите гости с прегръдки и побързаха да покажат научените през годината нови танцови и певчески умения.

Празничното събитие премина при голям интерес. Представители на различни организации и институции в град Правец, приятели на децата и младежите дойдоха, за да споделят настроението и да видят как живеят обитателите на дома. Азбукарите почерпиха хлапетата с напитки и млечни продукти, осигурени от компания „Лактима“. „Децата с голямо нетърпение очакваха да покажат коледната си програма. Надяваме се новата година да бъде също така успешна, децата вече се адаптираха в новите условия след преместването им в дома в Правец от село Видраре“, заяви директорът на центъра Евгени Димитров. На тържеството специални гости бяха и Катя Симеонова, заместник – кмет на община Правец, както и конституционният съдия Румен Ненков. „За нас най-ценното е да даряваме щастие на децата, да виждаме усмивките на техните лица, да продължаваме да ги подкрепяме, като развиваме успешни социални и образователни каузи“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова.

 

pravetz-2Децата и младежите раздаваха обичта и прегръдките си на гостите, а главният координатор на организацията Яна Трендафилова прие с благодарност ръчно изработени ангелчета и картички. Изпълнителният директор на „Еко България“ Георги Деянов пък подари зимни якета и обувки на обитателите на дома. „Сдружение Азбукари“ ще продължи и през новата 2016 година да развива националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ Очаква се създаването на адаптирана площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Червен бряг. Кметът Данаил Вълов вече изрази готовността си за бъдещо партньорство с неправителствената организация. Такива зони за игра Азбукарите вече направиха в градовете София, Велико Търново и Бургас. Амбицията им е да разпространят кампанията си на национално ниво, защото всички деца имат право на игра.

 

Повече подробности може да научите на www.azbukari.org.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

Активна възпитателна система“ - нова образователна методика от две помагала за обучение на ученици по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт"