Азбукарите гостуваха на децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в Правец

pravetz-1Незабравимо изживяване споделиха Азбукарите и обитателите на дома в град Правец на традиционно коледно тържество. По покана на директора Евгени Димитров, „Сдружение Азбукари“ зарадва за пореден път дългогодишните си приятели, като уважи празника им с пожелание за светли дни. Хлапетата посрещнаха своите гости с прегръдки и побързаха да покажат научените през годината нови танцови и певчески умения.

Празничното събитие премина при голям интерес. Представители на различни организации и институции в град Правец, приятели на децата и младежите дойдоха, за да споделят настроението и да видят как живеят обитателите на дома. Азбукарите почерпиха хлапетата с напитки и млечни продукти, осигурени от компания „Лактима“. „Децата с голямо нетърпение очакваха да покажат коледната си програма. Надяваме се новата година да бъде също така успешна, децата вече се адаптираха в новите условия след преместването им в дома в Правец от село Видраре“, заяви директорът на центъра Евгени Димитров. На тържеството специални гости бяха и Катя Симеонова, заместник – кмет на община Правец, както и конституционният съдия Румен Ненков. „За нас най-ценното е да даряваме щастие на децата, да виждаме усмивките на техните лица, да продължаваме да ги подкрепяме, като развиваме успешни социални и образователни каузи“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова.

 

pravetz-2Децата и младежите раздаваха обичта и прегръдките си на гостите, а главният координатор на организацията Яна Трендафилова прие с благодарност ръчно изработени ангелчета и картички. Изпълнителният директор на „Еко България“ Георги Деянов пък подари зимни якета и обувки на обитателите на дома. „Сдружение Азбукари“ ще продължи и през новата 2016 година да развива националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ Очаква се създаването на адаптирана площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Червен бряг. Кметът Данаил Вълов вече изрази готовността си за бъдещо партньорство с неправителствената организация. Такива зони за игра Азбукарите вече направиха в градовете София, Велико Търново и Бургас. Амбицията им е да разпространят кампанията си на национално ниво, защото всички деца имат право на игра.

 

Повече подробности може да научите на www.azbukari.org.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart