„Букварино” предизвика усмивки с акцията „Подари цвете, усмихни жена”

actziaЕкипът на „Сдружение Азбукари“ зарадва десетки жени в центъра на София с акцията си „Подари цвете – усмихни жена“. Младите Азбукари подариха червени рози по време на инициатива за улавяне на усмивки в столицата. Азбукарите се качиха на трамвай №22 от спирка на жп. гара „Подуене“ в посока центъра. В мотрисата Цвета Кирилова раздаде червени рози с пожелание за весели мигове, а реакциите бяха повече от изненадващи.

Някои дами приемаха розите от Азбукари с насълзени очи, а други реагираха с удивление и благодарност. След това екипът на Азбукари премина по булевард „Дондуков“, където с внезапната изненада предизвикаха непринудени усмивки. На всяка една от розите Азбукарите бяха закачили по една карта с изображение на велика българска личност от патриотичната образователна игра „Букварино“. „Букварино“ разкрива истината за родната история, а с нея има, защо да се гордеем, че сме българи. Затова трябва да вървим с гордо вдигната глава и да имаме самочувствие, споделиха Азбукарите.

 

Чрез акцията „Подари цвете, усмихни жена“ организаторите искат да мотивират повече специални усмивки, да привлекат вниманието на хората върху малките позитивни жестове, които могат да осмислят новия ден и да отворят възможности за нови социалните контакти. „Именно това бе и целта ни да върнем поне за миг ведрото излъчване и надеждата на хората“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Тя даде обещание, че с наближаването на първия учебен ден ще зачестят и приятните изненади, организирани от нейния екип. Тя получи изобилие от цветя по повод рождения си ден, който бе на 9-ти септември и с част от тях изненадващо зарадва десетките български жени.

desi-atanasovaМеждувременно депутатът Десислава Атанасова подкрепи дейността на „Сдружение Азбукари“ и проекта „Букварино“. Тя с лични средства взе 20 комплекта от иновативното образователно помагало на стойност от 640 лева. Десислава Атанасова се ангажира „Букварино“ да достигне до деца в община Монтана, от където е избрана за народен представител. По този начин Атанасова стана и съмишленик на „Сдружение Азбукари“ в създаването на модерна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Всички събрани средства от проекта „Букварино“ ще отидат за изграждането на иновативния училищен кабинет.

Всички подробности за патриотичното игрознание и проектите на „Сдружение Азбукари“ можете да научите на www.bukvarino.bg и azbukari.org.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart