„Букварино” предизвика усмивки с акцията „Подари цвете, усмихни жена”

actziaЕкипът на „Сдружение Азбукари“ зарадва десетки жени в центъра на София с акцията си „Подари цвете – усмихни жена“. Младите Азбукари подариха червени рози по време на инициатива за улавяне на усмивки в столицата. Азбукарите се качиха на трамвай №22 от спирка на жп. гара „Подуене“ в посока центъра. В мотрисата Цвета Кирилова раздаде червени рози с пожелание за весели мигове, а реакциите бяха повече от изненадващи.

Някои дами приемаха розите от Азбукари с насълзени очи, а други реагираха с удивление и благодарност. След това екипът на Азбукари премина по булевард „Дондуков“, където с внезапната изненада предизвикаха непринудени усмивки. На всяка една от розите Азбукарите бяха закачили по една карта с изображение на велика българска личност от патриотичната образователна игра „Букварино“. „Букварино“ разкрива истината за родната история, а с нея има, защо да се гордеем, че сме българи. Затова трябва да вървим с гордо вдигната глава и да имаме самочувствие, споделиха Азбукарите.

 

Чрез акцията „Подари цвете, усмихни жена“ организаторите искат да мотивират повече специални усмивки, да привлекат вниманието на хората върху малките позитивни жестове, които могат да осмислят новия ден и да отворят възможности за нови социалните контакти. „Именно това бе и целта ни да върнем поне за миг ведрото излъчване и надеждата на хората“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Тя даде обещание, че с наближаването на първия учебен ден ще зачестят и приятните изненади, организирани от нейния екип. Тя получи изобилие от цветя по повод рождения си ден, който бе на 9-ти септември и с част от тях изненадващо зарадва десетките български жени.

desi-atanasovaМеждувременно депутатът Десислава Атанасова подкрепи дейността на „Сдружение Азбукари“ и проекта „Букварино“. Тя с лични средства взе 20 комплекта от иновативното образователно помагало на стойност от 640 лева. Десислава Атанасова се ангажира „Букварино“ да достигне до деца в община Монтана, от където е избрана за народен представител. По този начин Атанасова стана и съмишленик на „Сдружение Азбукари“ в създаването на модерна класна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Всички събрани средства от проекта „Букварино“ ще отидат за изграждането на иновативния училищен кабинет.

Всички подробности за патриотичното игрознание и проектите на „Сдружение Азбукари“ можете да научите на www.bukvarino.bg и azbukari.org.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар