„Сдружение Азбукари” и столичното 66 СОУ „Филип Станиславов” подариха „Цветен празник” на децата от училището

acad tolerantnost„Сдружение Азбукари“ и столичното 66 СОУ „Филип Станиславов“ подариха „Цветен празник“ на децата от училището. Чрез танци, песни и патриотични стихотворения бе отбелязано успешното развитие на проекта – „Академия за толерантност“.

Учениците от клуб „Азбукари“ представи стихове за родината, а децата от групата по Музикотерапия с ръководител Йоана Драгнева изпълниха песента – „Кой направил е цветята“. Това стана под зоркия поглед на директорката на училището – Нели Тодорова и Десислава Миленова, която е ръководител на проекта. Осем годишният Лас Мариуан пък демонстрира отлични знания по български език. Детето е дошло от Ирак през октомври месец миналата година, но вече чете без проблеми и се е превърнал в гордостта на 66 СОУ „Филип Станиславов“. Накрая на тържеството всички участници получиха тениска с логото на проекта.

„Чрез проекта „Академия за толерантност“ показахме, че може да бъдат приложени модерни подходи в образователната система. Срещнахме учениците с известни личности, които споделиха своя опит пред тях. Така децата получиха нови знания, които ще им бъдат полезни в бъдещата им професионална реализация. Чрез „Академия за толерантност“ и проведените занимания учениците имаха и възможност да надграждат и подобряват общуването по между си“, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

Чрез реализирането на проекта „Академия за толерантност“ се подпомогна процеса на интеграцията на децата от различните етнически групи, обучавани в 66 СОУ „Филип Станиславов“. В продължение на 6 месеца целевите групи участваха в различни клубове по интереси в извънкласна дейност. По време на проекта ученици, родители и педагози активно се включваха в обучителните дейности за подобряване социализирането на малцинствата и интеркултурното им образование.

Съвместният проект между 66-то СОУ „Филип Станиславов“ и „Сдружение Азбукари“ е финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. ЦОИДУЕМ е създаден да подпомага реализирането на правителствената политика по отношение на образователните потребности на децата и учениците от етническите малцинства.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар