6024 лева е събраната сума от благотворителния концерт „Вярвам в теб”!, организиран от „Сдружение Азбукари”

03
09

Хиляди приятели и съмишленици на „Сдружение Азбукари“ изпълниха зала 1 на Националния дворец на културата на 19 март. Поводът беше организираният от „Сдружение Азбукари“ благотворителен концерт за набиране на средства за изграждане на детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново. Концертът беше открит от детска вокална група „Щурче“, които изпяха химна на сдружението „Вярвам в теб!“. Любимецът на публиката Веселин Маринов изпълни някои от своите най-големи хитове. Професор Илия Илиев и син, Искрен Пецов, група Конкурент, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Маги Джанаварова, Ники Манолов, Ева, танцова формация „Танцувам не по-различно от теб“, училище за певци „D Stars“, Стефани Борисова, Кристиана Асенова, Галияна, Иво Танев и актьорът Славчо Пеев вдигнаха на крака публиката в името на децата с увреждания. Събитието завърши с прекрасното изпълнение на част от спектакъла „Еньовден“ на трупата на Нешка Робева.

Точно 6 024 лв. са събраните средства от благотворителният концерт. От „Сдружение Азбукари“ специално благодарят на г-жа Цвети Иванова, която направи дарение след концерта.
„В 21 век е неуместно да говорим за неуредена достъпност на градската среда в страната. Това е видимо с невъоръжено око. Всеки един от нас трябва да се постави на мястото на човек с проблем, за да осъзнае колко е трудно да стигаш до крайна точка, пътят до която е осеян с барикади и препятствия. Питаме ли се колко е невъзможно човек в инвалидна количка да изкачи на колела стълбището пред сградата на Съдебната палата. Колко е болезнено да разбереш, че има родители, чийто деца никога не са изживявали удоволствието да се зарадват на люлка или на въртележка…, защото никой не им е създал услвия за това. Защото някой погрешно си е внушил, че хората с увреждания не са на дневен ред“ – заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Тя допълни, че се надява обществото да се активизира и средствата, необходими за създаването на детския кът, да бъдат събрани скоро. Националната кампания припокрива всички европейски принципи за достъпност, възможност и социална солидарност. От организацията се надяват и 500-те деца с увреждания във Велико Търново, да могат да играят заедно със своите връстници на новата площадка.
Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ продължава. „Сдружение Азбукари“ призовава всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива. Помощ може да бъде оказана, като дарите средства чрез банковата сметка на „Сдружение Азбукари“ BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF. Подробности на www.azbukari.org

 

Заедно можем всичко!

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ДЕТСКИ АТЛАС НА СВЕТА

ДЕТСКИ АТЛАС НА СВЕТА
ISBN 9786191510238 SKU BKCH0004045 Автор Владимир Благоев Брой страници 16 Жанрове Карти и атласи Издателство ...

4.99лв.Вземи сега!

ДЕТСКИ КНИЖКИ – СТИ...

ДЕТСКИ КНИЖКИ - СТИХОСБИРКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ
ДЕТСКИ КНИЖКИ - СТИХОСБИРКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ Детските книжки са с илюстрации за оцветяване и редове ...

10.00лв.Вземи сега!

ПРОМО ПАКЕТ ГОРД БЪЛГАРИН

ПРОМО ПАКЕТ ГОРД БЪЛГАРИН
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Ролята на „История на славните българи“ е да покаже, че имаме ...

50.00лв. 43.00лв.Вземи сега!

МЕЧТА В РЕАЛНОСТ

МЕЧТА В РЕАЛНОСТ
На 26.07.2018г. излезе от печат първата стихосбирка с лирика на Мария Цветкова. Юрист по образование ...

12.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ОТ ТРИ КАРТИ

ПАКЕТ ОТ ТРИ КАРТИ
ЦЕНА И ДОСТАВКА: – Дocтaвĸaта е за сметка на получателя дo пocoчeн aдpec или офис на ЕКОНТ ...

30.00лв. 27.00лв.Вземи сега!

БУКВАРИНО+ДЕТСКА КАРТА НА...

БУКВАРИНО+ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Пакетът съдържа уникална комбинация от 2 образователни средства: „Букварино“, което е образователно помагало, подходящо за ...

35.00лв. 33.00лв.Вземи сега!

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Най-забавният начин да опознаеш Европа! Над 500 цветни илюстрации, обхващащи 8 различни теми ...

10.00лв.Вземи сега!

Други новини които може да харесате

Leave a Comment

0

Your Cart