Отличие за обществената дейност на „Сдружение Азбукари“

4040-2015 mОбществено полезната дейност на екипа на „Сдружение Азбукари“ получи своята заслужена награда. Въпреки голямата конкуренция от над 200 номинирани в тазгодишното издание на проекта „40 до 40“ на Дарик радио, Азбукарите се наредиха до най-заслужилите. Отличените в „40 до 40“ работят в различни професионални сфери, но имат обща цел – да търсят по-доброто бъдеще.

Те са избрали България, за да реализират идеите си, да стартират бизнес, да развиват социални инициативи, да споделят таланта и постиженията си. Социалните и образователните проекти на „Сдружение Азбукари“ бяха високо оценени от специално подбрано жури. Сред критериите за оценка тази година на преден план излязоха: да имат не само професионален успех, но и успех за другите и обществото, да са създали успешна иновация, която променя положително средата около нас, да работят по обществено значими проекти, да случват инициативите си в България. „Сдружение Азбукари“ заслужи своята награда с реализирането и разпространението на детската карта „Обичай Родината“ и игрознанието „Букварино“.

 

В тези два проекта е заложена гъвкава и неправолинейна методика на обучение, която привлича, задържа вниманието и стимулира натрупване на качествени познания от областта на историята, географията, български език и др. Освен иновативните образователни проекти след София и Велико Търново, в Бургас бе изградена и третата площадка адаптирана и за деца със специфични потребности, като част от националната кампания „Вярвам в теб“. Целта на подобен проект е да привлече общественото внимание към проблемите на децата и възрастните със специфични нужди.

„Щастлива съм, че колегите ми Велислав Петров, Антон Кирилов и Яна Трендафилова са онези зрънца на доброто, които облагородяват почвата на живота и показват, че има има смисъл да не се отказват да запалват фенерите на добротворството и да подаряват частица светлина по пътя си! Радостни сме, че нашите големи усилия се забелязват, защото ние от Азбукари правим нещо, което е полезно за цялото общество. Затова се надяваме, че по-често ще срещаме помощта на общините и държавата, за да има и следващи проекти, които да направят България едно по-добро място за живот. Помнете иде Ново време! И Вие сте неговите апостоли, коментира председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова“. Тя посочи, че всичко за настоящите и бъдещите проекти на сдружението може да се открие на www.azbukari.org.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате