Отличие за обществената дейност на „Сдружение Азбукари“

4040-2015 mОбществено полезната дейност на екипа на „Сдружение Азбукари“ получи своята заслужена награда. Въпреки голямата конкуренция от над 200 номинирани в тазгодишното издание на проекта „40 до 40“ на Дарик радио, Азбукарите се наредиха до най-заслужилите. Отличените в „40 до 40“ работят в различни професионални сфери, но имат обща цел – да търсят по-доброто бъдеще.

Те са избрали България, за да реализират идеите си, да стартират бизнес, да развиват социални инициативи, да споделят таланта и постиженията си. Социалните и образователните проекти на „Сдружение Азбукари“ бяха високо оценени от специално подбрано жури. Сред критериите за оценка тази година на преден план излязоха: да имат не само професионален успех, но и успех за другите и обществото, да са създали успешна иновация, която променя положително средата около нас, да работят по обществено значими проекти, да случват инициативите си в България. „Сдружение Азбукари“ заслужи своята награда с реализирането и разпространението на детската карта „Обичай Родината“ и игрознанието „Букварино“.

 

В тези два проекта е заложена гъвкава и неправолинейна методика на обучение, която привлича, задържа вниманието и стимулира натрупване на качествени познания от областта на историята, географията, български език и др. Освен иновативните образователни проекти след София и Велико Търново, в Бургас бе изградена и третата площадка адаптирана и за деца със специфични потребности, като част от националната кампания „Вярвам в теб“. Целта на подобен проект е да привлече общественото внимание към проблемите на децата и възрастните със специфични нужди.

„Щастлива съм, че колегите ми Велислав Петров, Антон Кирилов и Яна Трендафилова са онези зрънца на доброто, които облагородяват почвата на живота и показват, че има има смисъл да не се отказват да запалват фенерите на добротворството и да подаряват частица светлина по пътя си! Радостни сме, че нашите големи усилия се забелязват, защото ние от Азбукари правим нещо, което е полезно за цялото общество. Затова се надяваме, че по-често ще срещаме помощта на общините и държавата, за да има и следващи проекти, които да направят България едно по-добро място за живот. Помнете иде Ново време! И Вие сте неговите апостоли, коментира председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова“. Тя посочи, че всичко за настоящите и бъдещите проекти на сдружението може да се открие на www.azbukari.org.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart