Учебни помагала ще зарадват за 15 септември познавачите на играта „Букварино”

vizia-bukvarino-100По повод предстоящото начало на учебната година, екипът на „Сдружение Азбукари“ отправя ново предизвикателство към почитателите на образователните помагала на организацията. След успеха с детската карта на България, която завладя вниманието на хлапета и учители, играта „Букварино“ иска да даде възможност на последователите си да се включат в интересна надпревара. Конкурс под мотото „Заснеми видеоклип и спечели с „Букварино“ ще подари предпочитани учебни помагала на стойност 100 лева на автора на най-достоверното и интересно видео.

Така едно българско семейство ще бъде подпомогнато точно преди старта на учебната година с необходимите за ученика помагала. Азбукарите очакват да получат на страницата си във фейсбук видеоклипове, които да покажат същинската игра на 4 човека с „Букварино“. Конкурсът се провежда от 3 август и ще продължи до 10 септември 2015 година. Всички изпратени клипчета ще бъдат прегледани за съответствие с правилата на конкурса и одобрените от тях ще бъдат качени на фейсбук страницата „Азбукари“. Авторите на петте клипа, получили най-голямо одобрение, ще попаднат в томболата, която ще посочи победителя. Той ще получи ваучер на стойност 100 лева,  предназначен за покупката на училищни помагала“, заяви главният координатор на „Сдружение Азбукари“ – Яна Трендафилова.

Организаторите на конкурса искат да мотивират почитателите на играта „Букварино“ да покажат начините на игра като направят увлекателна образователна демонстрация. По този начин всеки участник в конкурса ще демонстрира например как протича една игра бяло „Букварино“ с участието на 4 човека, които ще покажат знанията си по български език, история и математика.  „Нека чрез видеоклиповете нагледно да покажем правилата на играта и емоциите на хората при състезаването за съставяне на думи с помощта на буквите върху картите от комплекта. Образователната игра е предназначено за всички възрастови групи и затова очакваме голям интерес към новия ни конкурс – „Заснеми видео клип и спечели с „Букварино“, уточни председателят на „Сдружение Азбукари“- Цвета Кирилова. Азбукарите напомнят, че всеки, който се сдобие с играта „Букварино“, ще подпомогне създаването на модерна образователна стая в основно училище в град Велико Търново.  

„Сдружение Азбукари“ напомня, че 5000 броя от образователната игра „Букварино“ достигнаха благотворително в българските училища. Това стана възможно благодарение на корпоративната социална отговорност на компания „Лактима“. Изпълнителният директор Михаела Христова сподели, че проектът „Букварино“ е уникален, тъй като развива различни по вид и характер умения у нашите деца. Възпитава родолюбие, възражда интереса на деца към българската история, подобрява правописа, правоговора и лексиката, като същевременно развива стратегическото и логическо мислене. Всичко това е важно за развитието на всяко дете, което вбъдеще може да подпомага развитието на нашата държава.“

Повече за историческата образователна игра „Букварино“ може да научите на www.bukvarino.bg и на www.azbukari.org

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар