12 699 лв. за изграждане на детската площадка, подходяща и за деца с увреждания

Близо 1200 души изпълниха залата на Двореца на културата и спорта в гр. Велико Търново. Поводът беше организираният от „Сдружение Азбукари“ благотворителен концерт за набиране на средства за изграждане на детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания в старопрестолния град. Концертът беше открит от детска вокална група „Щурче“, които изпяха химна на сдружението „Вярвам в теб!“. Любимецът на публиката Веселин Маринов изпълни някои от най-големите си хитове, докато му пригласяше развълнуваната публика на крака. Теди Кацарова, Йоанна Драгнева и Стефан Илчев пък раздвижиха залата с неудържими денс ритми. В името на благотворителната кауза пяха още Джина Иванова, Ева, Мартина Иванова, професионален танцов ансамбъл „Искра“, ансамбъл „Търновска царица“, детско танцово студио „Зоки“ и детска вокална група „Румина“. Събитието завърши с прекрасните изпълнения на Орлин Павлов, който след това раздаде автографи на своите фенове.

Точно 12 699 лв. са събраните средства от благотворителният концерт. От тях 11 950 лв. са от продажбата на билети. 429 лв. дариха майките от Дневния център за деца с увреждания във Велико Търново, които организираха базар с артикули изработени от техните деца. Дарител, пожелал да запази своето име в тайна, пък е пуснал в кутията за дарения плик с 500 лв. в името на каузата. С това общата сума, събрана за изграждането на детската площадка в града нарастна до 27 099лв.
„Ние искаме да оставим нещо в бъдещето, нещо трайно, което ще се ползва дълги години и ще бъде очевиден принос да се случват процесите на социална интеграция, да няма разделение на децата според техните различия“ – заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Тя допълни, че се надява обществото да се активизира и средствата, необходими за създаването на детския кът, да бъдат събрани скоро. Националната кампания припокрива всички европейски принципи за достъпност, възможност и социална солидарност. От организацията се надяват напролет и 500-те деца с увреждания във Велико Търново, да могат да играят заедно със своите връстници на новата площадка.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар