12 699 лв. за изграждане на детската площадка, подходяща и за деца с увреждания

Близо 1200 души изпълниха залата на Двореца на културата и спорта в гр. Велико Търново. Поводът беше организираният от „Сдружение Азбукари“ благотворителен концерт за набиране на средства за изграждане на детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания в старопрестолния град. Концертът беше открит от детска вокална група „Щурче“, които изпяха химна на сдружението „Вярвам в теб!“. Любимецът на публиката Веселин Маринов изпълни някои от най-големите си хитове, докато му пригласяше развълнуваната публика на крака. Теди Кацарова, Йоанна Драгнева и Стефан Илчев пък раздвижиха залата с неудържими денс ритми. В името на благотворителната кауза пяха още Джина Иванова, Ева, Мартина Иванова, професионален танцов ансамбъл „Искра“, ансамбъл „Търновска царица“, детско танцово студио „Зоки“ и детска вокална група „Румина“. Събитието завърши с прекрасните изпълнения на Орлин Павлов, който след това раздаде автографи на своите фенове.

Точно 12 699 лв. са събраните средства от благотворителният концерт. От тях 11 950 лв. са от продажбата на билети. 429 лв. дариха майките от Дневния център за деца с увреждания във Велико Търново, които организираха базар с артикули изработени от техните деца. Дарител, пожелал да запази своето име в тайна, пък е пуснал в кутията за дарения плик с 500 лв. в името на каузата. С това общата сума, събрана за изграждането на детската площадка в града нарастна до 27 099лв.
„Ние искаме да оставим нещо в бъдещето, нещо трайно, което ще се ползва дълги години и ще бъде очевиден принос да се случват процесите на социална интеграция, да няма разделение на децата според техните различия“ – заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Тя допълни, че се надява обществото да се активизира и средствата, необходими за създаването на детския кът, да бъдат събрани скоро. Националната кампания припокрива всички европейски принципи за достъпност, възможност и социална солидарност. От организацията се надяват напролет и 500-те деца с увреждания във Велико Търново, да могат да играят заедно със своите връстници на новата площадка.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart